Tue. Feb 27th, 2024


Bianca Andreescu Miami Open

Bianca Andreescu uit Canada viert matchpoint tegen Sofia Kenin uit de Verenigde Staten in hun wedstrijd in de derde ronde in het Hard Rock Stadium op 26 maart 2023 in Miami Gardens, Florida. Clive Brunskill/Getty Images/AFP

De Canadese Bianca Andreescu arriveert maandag vol vertrouwen en met het gevoel dat ze eindelijk haar liefde voor tennis weer heeft gevonden bij de achtste finales van de Miami Open.

Andreescu barstte op het toneel met een indrukwekkende US Open-overwinning als tiener in 2019 en klom dat jaar op naar nummer 5 van de wereld.

Maar toen stopte zijn carrière.

Een blessure in 2020 zette haar aan de kant en toen blokkeerde de COVID-pandemie elke kans om op adem te komen en aan het einde van het volgende jaar besloot ze zes maanden vrij te nemen.

“Eerlijk gezegd wilde ik erachter komen of ik echt wilde blijven tennissen, want ik stond letterlijk op het punt mijn rackets neer te leggen en gewoon te zeggen: verpest dit”, zei ze zondag.

“Ik was helemaal niet blij. Ik was eigenlijk het hele jaar 2021 niet gelukkig en ik dacht dat als het zo doorgaat het alleen maar erger zou worden.

“Dus ik dacht: oké, laten we even pauzeren. Ik hoop dat dit helpt. En het is echt gebeurd. Mijn hart werd meer gepassioneerd door de sport en nu waardeer ik het op een heel andere manier dan voorheen, ‘zei ze.

harde loting

In Miami had Andreescu een zware loting, maar versloeg hij twee andere voormalige Grand Slam-winnaars, Emma Raducanu en Sofia Kenin, evenals Maria Sakkari als zevende reekshoofd.

Maandag neemt ze het op tegen de Russische Ekaterina Alexandrova voor een plek in de kwartfinales.

Het is niet verwonderlijk dat deze resultaten haar in een goed humeur brachten, maar ze zegt dat een van de sleutels tot haar algehele geluk en evenwichtige benadering van de sport is hoe ze met tegenslagen en nederlagen omgaat.

“Natuurlijk waren er ups en downs, maar voor het grootste deel was ik, denk ik, vrijwel gelijk gedurende 2022, zelfs met de verliezen.

“Ik had zoiets van, het is oké. Ik ga eten met mijn team. Ik zal een film kijken, wat dan ook, en mezelf niet drie dagen opsluiten in mijn kamer zoals vroeger,’ zei ze.

Andreescu beoefent meditatie en praat meer dan comfortabel over spiritualiteit en mentaal welzijn en zegt dat zijn uitvoeringen voortkomen uit zijn geluk.

“Ik denk dat al het fysieke voortkomt uit de mentale kant van alles, emotioneel, spiritueel, dat alles. Dus ik heb het gevoel dat het vooral in mijn hoofd zit.

“Ik denk dat dat het moeilijkste was, want ik weet dat als alles in orde is in mijn hoofd, fysiek alles goed komt”, zei ze.

Andreescu heeft in het verleden gezegd dat ze zich als jongere een beetje onwelkom voelde in de kleedkamer en ze zegt dat ze nieuwe spelers graag zou helpen zich in de sport te vestigen.

Een speler met wie ze naar eigen zeggen graag zou willen praten, is Raducanu, de winnaar van de US Open in 2021, die op dezelfde manier worstelt als de Canadees.

“Ik zou graag met haar willen praten over wat er na de US Open is gebeurd met al het succes, alle media, dat soort dingen, hoe zij het heeft aangepakt, hoe ik het heb aangepakt, hoe we elkaar misschien op die manier kunnen helpen”, zei ze. gezegd.

‘Ik weet ook dat we allebei niet de resultaten krijgen die we wilden, denk ik. Ik wil niet namens haar spreken, maar ik weet zeker dat ze het beter wil maken dan het is, elkaar gewoon op die manier helpen. Hoe kunnen we eigenlijk verbeteren?”

Hoewel de Britse speler ongetwijfeld veel kan leren van dit gesprek, is de simpele waarheid dat Andreescu gewoon volwassen is geworden.

“Ik heb het gevoel dat ik veel tijd heb gehad om echt tot rust te komen en erachter te komen wat het beste voor mij is”, zei ze, nadenkend over haar terugkeer naar vorm.

“Ik weet dat het niet van de ene op de andere dag zou gebeuren. Ik bedoel, vier jaar later hoop ik dat ik zo snel mogelijk weer een grand slam kan krijgen.

GERELATEERDE VERHALEN


Uw handtekening kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Je inschrijving is gelukt.

lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover