Mon. Sep 25th, 2023


De in Michigan gevestigde muziekproducent, geluidsontwerper en zangeres AUDIA staat dit weekend op het podium van het Movement Music Festival in Detroit – en ze brengt haar expressieve, heavy-duty talent naar het podium.

AUDIA’s suggestieve optredens worden geaccentueerd door hun eigen vocalen die veel van hun nummers domineren, samen met een combinatie van veldopnames van autokerkhoven, motoren en andere industriële omgevingen. Verwacht dat hun producties en algehele optreden gedurfd en brutaal zijn met hypnotiserende melodieën en de nadruk op hun liefde voor midtempo.

Het optreden van AUDIA op Movement markeert hun eerste optreden op een groot festival en zal iets zijn om naar te kijken. Uitgerust met heel veel gloednieuwe nummers, remixen en speciale edities speciaal voor de gelegenheid, wil AUDIA je versteld doen staan!

Mis het optreden van AUDIA op Movement 2023 dit weekend niet – kom op maandag 29 mei van 18.00 tot 19.00 uur naar de Detroit Stage om haar in actie te zien.

Wat maakt het AUDIA-geluid zo uniek?

Een ding dat mijn muziek uniek maakt, is het gebruik van mijn eigen vocalen op al mijn tracks. De stem van een persoon is een uiterst persoonlijk en uniek instrument en ik gebruik de mijne ten volle en op veel verschillende manieren. Ik eindig vaak met het verwerken van mijn eigen stem en het creëren van interessante geluiden, die in veel van de verschillende stukken in mijn liedjes terechtkomen. Ik gebruik ook graag veldopnames van interacties tussen metalen objecten, sterk bewerkte synths, en ik speel graag toetsen en zing op mijn eigen tracks.

Favoriete artiesten en invloeden van dit moment?

Er zijn zoveel geweldige artiesten en producers dat het zo moeilijk is om er maar een paar te noemen!! Maar sommige van de artiesten waar ik steeds naar terugkom, zijn Space Laces, Blanke, REZZ en Tokyo Machine. Ik heb ook veel geluisterd naar Clarence Clarity, Squarepusher, Amon Tobin en SebastiAn, om er maar een paar te noemen.

Wat kan het publiek verwachten op de set van Movement 2023?

De afgelopen maanden heb ik veel remixen, edits en originelen voorbereid voor Movement 2023! Ik wilde een solide set van diverse midtempo bastypes met een AUDIA-twist brengen en mijn originele muziek laten zien en er wat van mijn eigen sonische smaak aan toevoegen. Movement inspireerde me ook om enkele remixen te maken van tracks van enkele van mijn favoriete artiesten, zoals een speciale flip van de Tokyo Machine-track PLAY en de REZZ-track Edge. Ik heb ook een aantal interessante mash-ups gepland, waaronder een nummer van SOPHIE, maar ik wil niet te veel verklappen!

Is AUDIA een juiste weergave van jezelf of begin je al in je personage te kruipen voordat je het podium op gaat?

AUDIA is als een lid van mijn geweten; Ik beschouw AUDIA als een verlengstuk van mezelf, maar niet helemaal los daarvan.

Herinner je je je eerste momenten als artiest nog, toen je muziek begon te maken? Hoe het was?

Ik herinner me dat ik mijn eerste DAW, Linux Multimedia Studio (LMMS), installeerde toen ik 14 jaar oud was. Ik speelde met een paar verschillende instrumenten, maar toegang hebben tot een DAW voelde het meest grenzeloos. Daar raakte ik uiteindelijk aan gehecht, naast dat ik toetsenist en zanger was. Ik herinner me dat ik genoot van de vrijheid om te creëren wat ik in gedachten had en in wezen een meeslepende wereld van geluid te bouwen. Het creëren van elektronische muziek was uiteindelijk het enige waar ik steeds naar terug bleef komen en uiteindelijk stapte ik over naar het onderwijs en uiteindelijk naar optredens.

Hoe is het om nu kunstenaar te zijn?

Het is absoluut leuk, maar artiest zijn is ook een evenwichtsoefening. Veel van wat op het podium te zien is, is maar een heel klein deel van wat het werkelijk is. Ik sta maar een klein deel van de tijd op het podium als ik me op de show voorbereid, en de show is het meest zichtbare deel van het proces. Om zich voor te bereiden op deze show, worden vele dagen daarvoor elders besteed aan het produceren van muziek en het opzetten van sets voor dit soort shows, naast andere aspecten zoals het beheren van sociale media. Acteren is voor mij het ultieme resultaat van wat ik eigenlijk meestal doe.

Zijn er waardevolle lessen die je hebt geleerd door middel van muziek en optreden?

Acteren heeft me veel geleerd over vertrouwen in mezelf en mijn stijl. Vroeger had ik de ergste plankenkoorts die je je maar kunt voorstellen. Ik was erg wankel op het podium en kon me bijna niet bewegen, laat staan ​​zingen. Nadat ik de afgelopen jaren mijn eigen stijl en workflow als producer heb verbeterd, ben ik gaan geloven in mezelf en wat ik te zeggen heb als producer en performer.

Naar hoeveel onuitgebrachte nummers luister je?

Nogal! Ik heb ook veel nieuwe muziek geschreven ter voorbereiding op Movement en ik ben altijd meer aan het schrijven en opnemen. Ik kijk er naar uit om terug te keren naar de DAW en er deze zomer een paar uit te brengen.

Wil je nog iets anders delen?

Ik ben absoluut opgewonden om Movement 2023 te spelen en ik ben opgewonden om wat midtempo bas naar het podium te brengen!!

Maak verbinding met AUDIA

Geluidswolk | Spotify | Facebook| Instagram | twitteren | TikTok | YouTube

Fotocredit Anthony Bolduc / ABoldMediaBy admin