Thu. May 2nd, 2024

Anthony Davis Lakers vs Warriors NBA-wedstrijd 3

Anthony Davis #3 van de Los Angeles Lakers neemt een schot tegen de Los Angeles Lakers tijdens de tweede helft in Game Three van de Western Conference Semifinal Playoffs in Crypto.com Arena op 6 mei 2023 in Los Angeles, Californië. Ronald Martinez/Getty Images/AFP

Anthony Davis scoorde 25 punten met 13 rebounds en LeBron James voegde 21 punten toe toen de Los Angeles Lakers terugkwamen op de 127-97 nederlaag van zaterdag tegen de bezoekende Golden State Warriors in Game 3 van de Western Conference Semifinals.

De Lakers namen een voorsprong van 2-1 in de reeks.

D’Angelo Russell scoorde ook 21 punten toen de Lakers thuiskwamen en hun energie weer vonden na een matig verlies van 127-100 in Game 2. De overwinning kwam zelfs toen James een velddoelpunt miste in het eerste kwart en niet scoorde. velddoelpunt met 5:22 over in de eerste helft.

Stephen Curry scoorde 23 punten en Andrew Wiggins voegde 16 punten toe met negen rebounds voor de titelverdediger Warriors, die ook met 2-1 verloor in de eerste ronde van de Sacramento Kings voordat hij opschoof in zeven wedstrijden.

Klay Thompson scoorde 15 punten voor de Warriors, die 39,6 procent uit het veld schoten en 19 omzet hadden. Golden State maakte 29,5 procent van hun driepunters na 50 procent te hebben geschoten in Game 2.

De Warriors hadden de betere start en openden na een kwart een voorsprong van 30-23. De Lakers kwamen sterk terug in het tweede kwartaal en gebruikten een run van 22-2 om een ​​voorsprong van 51-42 te nemen met 2:23 over in de eerste helft. Los Angeles stond tijdens de rust met 59-48 voor.

De Lakers zetten hun aanval voort in het derde kwartaal en namen hun eerste voorsprong van 20 punten op 86-66 na een James fadeaway-jumper met 1:01 over in de periode. Los Angeles nam in het vierde kwartaal een voorsprong van 86-68 en ging met de overwinning naar huis.

Steph Curry Warriors vs Lakers NBA-wedstrijd 3

Stephen Curry #30 van de Golden State Warriors reageert als hij terugkeert naar de verdediging tegen de Los Angeles Lakers tijdens de eerste helft van Game 3 van de Western Conference Semifinals Playoffs in Crypto.com Arena op 6 mei 2023 in Los Angeles, Californië. Ronald Martinez/Getty Images/AFP

De Warriors verwijderden Curry, Thompson en Draymond Green van het veld met 9:11 over en de Lakers wonnen met 98-72.

Davis was 7-van-10 vanaf het veld en 11-van-12 vanaf de vrije worplijn nadat hij slechts 5-van-11 vanaf het veld had geschoten en 11 punten had gescoord in Game 2. Hij landde bovenop Green in de eerste half.

Lonnie Walker IV en Dennis Schroder scoorden elk 12 punten voor de Lakers, die thuis verbeterden naar 4-0 in de play-offs en gastheer waren van Golden State in Game 4 op maandag.