Thu. Mar 28th, 2024

Een samenvatting van de hoogtepunten van de avondsessie van dag 10 van het World Darts Championship in Alexandra Palace.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Kim Huybrechts maakte een verbluffende comeback door titelverdediger Peter Wright te onttronen met een 4-1 overwinning in hun derde ronde van het Cazoo World Darts Championship.

Ondanks dat hij de eerste set pakte, zag Wright er erg verveeld uit in Alexandra Palace en 31e reekshoofd Huybrechts profiteerde naar behoren om voortijdig een einde te maken aan de zoektocht van de 52-jarige naar een derde wereldtitel.

“The Hurricane krijgt in de ronde van 16 gezelschap van Gerwyn Price, die zijn status als nummer 1 van de wereld onderstreepte door voormalig wereldkampioen Raymond van Barneveld met 4-0 te verslaan, en Gabriel Clemens na het verslaan van Jim Williams in de laatste avondopening. .

Dinsdag 27 december – Uitslag avond

Jim Williams 3-4 Gabriël Clemens (R3)
prijs van gerwyn 4-0 Raymond van Barneveld (R3)
Pieter Wright 1-4 Kim Huybrechts (R3)

Dinsdag 27 december – Middagresultaten

Dimitri Van den Bergh 4-1 Krzysztof Ratajski (R3)
Nathan Aspinall 3-4 Josh Rock (R3)
Johnny Clayton 4-1 Brandan Dolan (R3)

Kim Huybrechts versloeg regerend wereldkampioen Peter Wright in een schokkende 4-1 overwinning toen hij een Belgische ronde van 16 wedstrijd opzette tegen Dimitri Van den Bergh.

Wright, gericht op een derde wereldtitel, kende een perfecte start tegen Huybrechts na een 3-0 voorsprong in de eerste set, maar de Belg kwam terug om de wedstrijd gelijk te trekken in een set waarin hij 107 gemiddeld had en won. legs op respectievelijk 14, 13 en 15 darts.

Ondanks het wisselen van darts bleef de WK-houder worstelen in de derde set toen Huybrechts met 3-1 won en er 51 uitschakelde om de set af te sluiten en de leiding te nemen.

Het was veel dichterbij in de vierde en Wright was een doelwit verwijderd van het winnen van de set om de wedstrijd in evenwicht te brengen, maar hierdoor kon Huybrechts naar binnen sluipen en de beslissing forceren die hij naar behoren zegevierde met 67 strikeouts om zichzelf op de rand van een gedenkwaardige wedstrijd te plaatsen. zege.

De eerste twee legs van de vijfde set werden gedeeld, maar Huybrechts was één verwijderd van de overwinning met een schot van 68 in de derde. Wright was in staat om de set naar een beslisser te sturen, maar slaagde er niet in om 115 uit te schakelen en werd gestraft toen Huybrechts de dubbel 18 sloeg bij zijn derde passpoging.

Kim Huybrechts blijft bescheiden terwijl hij terugveert door Peter Wright knock-out te slaan en zo zijn plaats in de Ronde van 16 van het Wereldkampioenschap Darts veilig te stellen.

“Ik heb gewoon mijn spel gespeeld”, zei Huybrechts, die het in de vierde ronde opneemt tegen landgenoot Dimitri van den Bergh. “Ik kwam over de naam Peter Wright heen, maar de persoon Peter Wright was er niet – daar moet ik eerlijk over zijn.

“Normaal gesproken is hij 20 keer beter dan dat, maar ik nam een ​​risico en won. Ik deed wat ik moest doen, maar normaal gesproken speelt hij veel beter – dat weet iedereen en dat weet ik. De wereldkampioen verslaan, ik ben blij. “

Price haalt Van Barneveld neer om verder te komen

Price, dit jaar drie keer verslagen door Van Barneveld, waaronder hun Grand Slam-kwartfinale vorige maand, opende een vroege voorsprong tegen het Nederlandse icoon na een snelle eerste set waarin hij 87 knock-out sloeg en een 3-1 overwinning binnenhaalde . .

Een uitstekende checkout van 117 zorgde ervoor dat de Welshman aan de slag ging in de tweede set en hij nam 66 om twee sets voorsprong te nemen, hoewel ‘The Iceman’ zijn kalmte goed had en echt op de proef werd gesteld in de derde toen Van Barneveld het naar de beslisser bracht na de dubbel. veranderde de eerste vier benen.

Gerwyn Price wint de wedstrijd in 128 checkouts en wint de wedstrijd met 4-0 van Raymond van Barneveld.

Een dubbel acht schot van de PDC-wereldkampioenen van 2007 en viervoudig titelwinnaar Lakeside stelde Price in staat om de overwinning te pakken en binnen een set van overwinningen te komen, maar Van Barneveld gaf zichzelf een sprankje hoop toen hij met 1-0 won in de vierde van de achterkant van een briljante afwerking van 147.

Maar de wereldkampioen van 2021 was niet te stoppen en hij verzekerde zich van een clean sweep van Van Barneveld met een late check-out van 128, waarmee hij een Ronde van 16-botsing opzette met voormalig Grand Slam-winnaar Jose de Sousa of Ryan Searle.

“Bij de Grand Slam heb ik Raymond verschillende keren vrijgelaten, maar vandaag ben ik klinisch gegaan”, zei Price. “Een been liet ik hem verliezen en hij won en toen kwam het publiek terug met Raymond, dus het is echt moeilijk – maar kom op!

“Ik denk dat ik veel beter scoorde dan hij, ik speelde veel beter dan hij, ik won met 4-0 en je kunt niet zeggen dat ik hem nooit meer heb verslagen op tv.

Nummer 1 van de wereld Gerwyn Price reageert op zijn 4-0 overwinning op de Nederlander Raymond van Barneveld in de derde ronde van het WK Darts.

“Ik ben hier om te winnen, ik ben hier niet om te tellen. Ik en Raymond waren wereldkampioenen die vochten voor onze tweede PDC-wereldtitel, dus ik ben hier om te winnen.”

Clemens wint van Williams

Eerder op de avond won Clemens zes van de laatste zeven wedstrijden om een ​​spannende 4-3 overwinning op Williams te bezegelen en voor de tweede keer in zijn carrière de Ronde van 16 van het PDC Wereldkampioenschap te bereiken.

De ‘Duitse reus’, gesteund door een aanzienlijk contingent van zijn landgenoten in de menigte, rende drie rechte benen naar beneden om de eerste set van de avond te winnen nadat Williams een prima opening 111 had gemaakt. De runner-up in de BDO-versie van de wereldkampioenschappen in 2020 vocht echter meteen terug door zijn tegenstander te verslaan in de tweede, met onder meer 13-dart en 14-dart legs.

Het schommelende karakter zette zich voort in de derde set, die heen en weer slingerde, inclusief een 157 finish van Clemens, die de beslissende leg won nadat Williams er 2-2 van had gemaakt met een uitstekende finish van 134.

Gabriel Clemens versloeg Jim Williams in de openingswedstrijd van de avond

De Welshman speelde nog een gelijkspel in de vierde set, die opnieuw naar een beslissende hand ging en profiteerde nadat Clemens twee dubbels had laten vallen voor een overwinning die hem slechts één set verwijderd zou zijn van een ligplaats in de vierde ronde.

In plaats daarvan was het Williams die zichzelf naar de rand van de overwinning duwde door de vijfde set met 3-1 te pakken, maar er kwam meer drama toen Clemens tot een rally van 2-0 kwam en een beslissende set afdwong nadat zijn tegenstander was gedubbeld. zes voor de wedstrijd.

En de 39-jarige greep de kans toen die zich voordeed en verzilverde zijn plek tegen nr. 9 Danny Noppert of Alan Soutar in de volgende ronde in stijl met een schot in de roos.

Woensdag bij Ally Pally

Drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen keert terug naar de bakermat van het darten wanneer hij het opneemt tegen Mensur Suljovic uit Oostenrijk in een zeer succesvolle avondsessie, waarbij ook ‘The Rockstar’ Joe Cullen en de finalist van vorig jaar Michael Smith aanwezig zijn.

Woensdag 28 december – Middagtijd

Ryan Searle tegen José de Sousa (R3)
Danny Noppert tegen Alan Soutar (R3)
Gary Anderson tegen Chris Dobey (R3)

Woensdag 28 december – Avondprogramma

Joe Cullen tegen Damon Heta (R3)
Michaël van Gerwen tegen Mensur Suljovic (R3)
Michaël Smit tegen Martin Schindler (R3)

Tweevoudig opeenvolgende winnaar Gary Anderson komt tijdens de middagsessie in actie als hij het opneemt tegen ‘Hollywood’ Chris Dobey.

De derde en vierde ronde vinden plaats van 27 tot en met 30 december, voordat de kwartfinales, halve finales en finale plaatsvinden van 1 tot en met 3 januari.

Bekijk het PDC Wereldkampioenschap Darts 2023 – live op Sky Sports Darts – tot en met de finale op 3 januari.