Sat. Sep 23rd, 2023


Zevenvoudig kampioen Novak Djokovic staat voor de 14e keer in de kwartfinales op Wimbledon nadat hij Hubert Hurkacz in vier sets versloeg, vertraagd door een avondklok.

De 36-jarige Serviër leidde de Polen Hubert Hurkacz met twee sets toen het spel zondagavond werd stilgelegd.

Hurkacz won de derde set, maar Djokovic vocht terug om te winnen met 7-6 (7-6) 7-6 (7-6) 5-7 6-4 en zette een ronde van 16 op met de Rus Andrei Roelev.

Novak Djokovic viert de overwinning op Hubert Hurkacz op dag 8 van de Wimbledon-kampioenschappen van 2023 in de All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon.  Fotodatum: maandag 10 juli 2023.
Fotograaf:
Djokovic bereikte de kwartfinales op Wimbledon met een zwaarbevochten zege tegen de Pool Hubert Hurkacz

Hij zei: “Grote eer aan Hubert voor het spelen van een geweldige wedstrijd, pech voor hem. hij deed een geweldige prestatie.

“Eerlijk gezegd kan ik me niet herinneren wanneer ik me voor het laatst zo ellendig voelde in terugspelen, vanwege zijn ongelooflijk nauwkeurige en krachtige opslag.

“Hij heeft een van de beste servers ter wereld en is erg moeilijk te lezen. Spelen op het snellere oppervlak is echt in het voordeel van de grote servers, dus het was geen erg prettige match voor mij.

“Maar ik denk dat ik gisteravond op de belangrijke momenten het geluk had de eerste set te winnen. Deze wedstrijd had zeker anders kunnen zijn, maar ik hield mijn zenuwen vast en ik ben blij dat ik heb gewonnen.”

Djokovic had in zijn 53 vorige servicegames nog niet eens een breakpunt gezien, dus een derde tiebreak leek onvermijdelijk totdat Hurkacz er twee dwong op 6-5 en de Serviër de tweede in het net schoof.

Hurkacz verdedigde twee breakpoints – de eerste die hij kreeg sinds de tweede set zo’n 17 uur geleden – op 3-3 in de vierde, maar toen hij van de basislijn gleed op de deuce, zette Djokovic de derde om.

Het was de eerste keer dat Hurkacz zijn service verloor bij dit kampioenschap en het was genoeg om de kwalificatie van de 23-voudig Grand Slam-kampioen veilig te stellen.

Djokovic heeft 25 opeenvolgende Slam-overwinningen

Novak Djokovic voegde 25 opeenvolgende Grand Slam-overwinningen toe met zijn laatste verlies tegen Rafael Nadal op Roland Garros in de kwartfinales van 2022.

“Hij is zeker een andere speler dan Hurkacz”, voegde Djokovic eraan toe. “Hij heeft veel kracht, snelle aanvallen, blijft dicht bij de lijn en heeft een van de beste forehands in het spel, houdt van sturen… Ik zal niet veel praten over tactiek.

“Ik moet klaar zijn. De wedstrijden zullen alleen maar moeilijker worden. Het is moeilijk te zeggen dat het moeilijker gaat worden dan wat ik gisteren en vandaag heb meegemaakt, maar ik moet er klaar voor zijn.

“Rublev staat al jaren in de top 10 en is op zoek naar zijn eerste Grand Slam-halve finale. Ik hoop dat dat niet gebeurt.”

Alcaraz temt Berrettini en bereikt de achtste finales

Carlos Alcaraz viert de overwinning op Matteo Berrettini op dag 8 van de Wimbledon-kampioenschappen van 2023 in de All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon.  Fotodatum: maandag 10 juli 2023.
Fotograaf:
De nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, herstelde zich van een tegenslag en versloeg de Italiaan Matteo Berrettini

Nr. 1 in de wereld Carlos Alcaraz slaagde voor een nieuwe test om voor het eerst de kwartfinales op Wimbledon te bereiken.

Na in de derde ronde door Nicolas Jarry naar vier sets te zijn geduwd, moest de beste reekshoofd één set terug komen om voormalig finalist Matteo Berrettini te verslaan met 3-6 6-3 6-3 6-3.

Berrettini vuurde met zijn service en forehand Alcaraz op zijn grondvesten, maar na een jaar geteisterd door blessures had hij niet verwacht die intensiteit vast te houden.

Alcaraz was vanaf dat moment meedogenloos en leidde soms voormalig nummer twee Berrettini.

Hij brak de service in de derde game van de tweede set op weg naar de gelijkmaker en deed hetzelfde in de derde set, waarbij hij snelheid opvoerde.

Een vertraging om het dak halverwege de vierde set te sluiten, toen het licht uitging, bood Berrettini wat uitstel, maar Alcaraz maakte de overwinning snel rond na de herkansing.

Alcaraz toont al grootsheid

Carlos Alcaraz is de vierde speler in de afgelopen 30 jaar die zowel de Franse Open als de kwartfinales van het heren enkelspel van Wimbledon in hetzelfde jaar bereikt, voordat hij 21 wordt, na Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic.

“Ik wist dat het heel moeilijk zou worden, Matteo is een geweldige speler, hij haalde de finale hier op gras”, zei Alcaraz.

“Hij speelt erg goed. Het is niet makkelijk na het verliezen van de eerste set. Ik wist dat ik mijn kansen zou grijpen. Iets waar ik aan heb gewerkt, is gefocust blijven en mijn verstand niet in het minst verliezen. Dat onderdeel deed ik heel goed.

“Het is iets wat ik heel graag wilde. Vorig jaar verloor ik in de vierde ronde. Ik kwam hier dit jaar met dat doel, eerst de kwartfinales bereiken en nu ben ik op zoek naar meer.

“Mijn droom is om hier in een finale te spelen, op een dag de titel te winnen. Die droom hoop ik dit jaar waar te maken, maar nu voelt het geweldig om in de kwartfinales te staan.”

Run Holger ging ook door naar de kwartfinales en werd de eerste Scandinavische mannelijke speler die de kwartfinales van Wimbledon bereikte sinds Robin Soderling in 2010.

De 20-jarige Deen kwam terug van een nederlaag en versloeg Grigor Dimitrov met 3-6 7-6 (7-6) 7-6 (7-4) 6-3.

Medvedev voor het eerst in kwartfinales Wimbledon

Daniil Medvedev viert het winnen van de derde set tijdens zijn wedstrijd tegen Marton Fucsovics (niet afgebeeld) op dag zes van de Wimbledon-kampioenschappen van 2023 in de All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon.  Fotodatum: zaterdag 8 juli 2023.
Fotograaf:
Daniil Medvedev bereikte voor het eerst de kwartfinales van Wimbledon toen zijn tegenstander in de vierde ronde, Jiri Lehecka, geblesseerd uitviel.

Nr. 3 in de wereld Daniël Medvedev bereikte gemakkelijk de kwartfinales op Wimbledon nadat Jiri Lehecka door een blessure moest stoppen.

De 27-jarige Rus had baan één onder controle en had net twee sets voorsprong op 6-4 6-2 toen zijn Tsjechische tegenstander zich terugtrok.

Lehecka kreeg behandeling tijdens een medische time-out aan het einde van de eerste set, maar worstelde aanvankelijk door wat ongemak voordat hij koos voor een vroege start.

Grootste carrièreoverwinning op de bank

Christopher Eubanks zal dicht bij de top 30 van de ranglijst springen. Vier maanden geleden was hij 119 jaar oud. Vorig jaar werd hij 163 jaar.

Medvedev, die het opneemt tegen de Amerikaan Christoffel Eubanks in de ronde van 16 zei: “Eerlijk gezegd besefte ik het pas toen hij met pensioen ging”, zei hij over Lehecka’s blessure.

“Ik zag dat zijn beweging misschien een beetje beperkt was, maar de manier waarop hij de bal speelde, dacht ik dat het niet genoeg problemen veroorzaakte, maar toen hij stopte, dacht ik ‘OK, ik zie dit anders’.

‘Ik heb medelijden met Jiri. Ik hoop dat hij snel kan herstellen en dat hij nog veel Grand Slams mag winnen.”

Lehecka toonde een vleugje klasse, maar zijn optreden werd ontsierd door een reeks fouten en uiteindelijk fysieke problemen.

De 21-jarige worstelde om met de kracht van Medvedev om te gaan, waarbij een van zijn service-returns van het veld vloog en in het drankje van een toeschouwer belandde.

Beide spelers moesten tijdens de zesde game van de tweede set gaan zitten vanwege een medisch noodgeval in het publiek.

De getroffen toeschouwer verliet uiteindelijk met hulp van doktoren de arena na een vertraging van ongeveer 10 minuten.

Sprekend over het bereiken van de laatste 16 bij de All England Club voor het eerst, voegde Medvedev eraan toe: “Het is waarschijnlijk mijn vijfde of zesde Wimbledon en ik heb niet veel succes gehad, maar ik heb nog nooit verloren op dit veld.

“Het spijt me dat er elke woensdag in het centrum (Court) wordt gespeeld. Ik heb zoiets van: ‘Kan ik hier blijven?’

“Ik ben erg blij en kijk uit naar de volgende wedstrijd.”

Eubanks’ grootste knock-out van zijn carrière

Christopher Eubanks reageert tijdens zijn Gentlemen's Singles-wedstrijd tegen Stefanos Tsitsipas op dag 8 van de Wimbledon-kampioenschappen van 2023 in de All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon.  Fotodatum: maandag 10 juli 2023.
Fotograaf:
De niet-geplaatste Amerikaan Chris Eubanks schoot een game-winning 52 en maakte 56 ongedwongen fouten in zijn overwinning tegen de als vijfde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas

De Amerikaanse niet-geplaatste Eubanks sloeg een game-winning 52 en maakte 56 ongedwongen fouten tegen Stefanos Tsitsipas, de vijfde reekshoofd van Griekenland, voordat hij de Grand Slam-kwartfinale bereikte met een indrukwekkende 3-6 7-6 (7-4) 3-6 6-4 6-4.

Zijn verbluffende overwinning op Tsitsipas, een tweevoudig Slam-finalist, volgt op zijn succes op de Britse nummer 1 Cameron Norrie en zorgt voor een ronde van 16 ontmoeting met Medvedev.

“Ik heb het gevoel dat ik nu een droom beleef”, zei Eubanks. “Dit is absoluut krankzinnig.

“Als je de hele context schildert – ik heb zo hard geprobeerd om alles buiten te sluiten en me alleen op de volgende wedstrijd te concentreren – is dat onwerkelijk, het is ongelooflijk.

“Dit is een droom die uitkomt.”

Eubanks, 43e gerangschikt in de wereld, won slechts twee Grand Slam-wedstrijden voordat hij SW19 bereikte.

Hij begon de wedstrijd niet overtuigend op baan twee, maar vocht terug en versloeg Tsitsipas – de veroveraar van Andy Murray – met 53 winnaars, waaronder 13 azen.

Eubanks zei onlangs dat hij een hekel had aan spelen op gras, maar momenteel geniet van een winning streak van negen wedstrijden op de grond.

“Die woorden zullen de rest van mijn carrière nooit meer uit mijn mond komen”, zei hij.

“Grass en ik hadden door de jaren heen een erg moeilijke relatie, maar nu denk ik dat het mijn beste vriend is.”Source by rezal

By admin