Sun. Apr 28th, 2024

Sheffield United hield Kolo Toure’s veerkrachtige Wigan tegen om met 2-1 te winnen in het DW Stadium en verkleinde het gat op Sky Bet Championship-leiders Burnley tot drie punten.

Een uitstekende kopbal van Blades-verdediger John Egan kalmeerde een sterke start voor de gastheren (8), waarbij Billy Sharp zijn tweede doelpunt scoorde in evenveel wedstrijden om de voorsprong na rust te verdubbelen (56).

John Egan zette de Blades op weg naar de overwinning in het DW Stadium
Afbeelding:

Nathan Broadhead lobde naar binnen vanuit het zestienmetergebied nadat Wes Foderingham een ​​voorsprong van James McClean in het strafschopgebied had gekruld, maar de Latics konden geen gelijkmaker vinden om een ​​punt te verdienen in Toure’s eerste thuiswedstrijd die de leiding had.

Sheffield United heeft tot 44 punten als ze de helft van het seizoen bereiken – 10 punten voorsprong op de als zevende geplaatste Preston – met Wigan nog steeds vast in de degradatiezone, twee punten van veiligheid.

Hoe de Blades gelijke tred hielden met de kampioensleiders

Wigan herstelde zich nadat hij afgelopen weekend terugkwam met een punt in Toure’s eerste wedstrijd in management weg naar Millwall. Will Keane vuurde vanaf 20 meter afstand nadat hij hectares ruimte had gekregen voordat de woeste aanval van Tom Naylor voorbij de hand van Sander Berge leek te glippen, hoewel het beroep op strafschoppen snel werd afgewezen.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

De briljante kopbal van John Egan bezorgde Sheffield United een vroege voorsprong in hun competitieduel met Wigan Athletic

Dat was nog voordat er vijf minuten waren verstreken. Maar acht minuten later namen de Blades – gretig om Vincent Kompany’s baanbrekende Clarets niet uit het oog te verliezen – de leiding toen Egan zijn marker verloor en naar de voorpaal schoot, waar hij een briljante kopbal langs Jamie Jones loodste nadat hij was opgemerkt door het gezang van Oliver Norwood. 🇧🇷

De hoge druk van de bezoekers was Wigan de hele wedstrijd een doorn in het oog, al slaagden ze er in de eerste helft niet in om te kapitaliseren. Jones pareerde een laag schot van Iliman Ndiaye terwijl James McAtee naast schoot na een nette hiel van Sharp en Berge niet in staat was om op McAtee’s vierkante bal te springen.

Het shirt van Ciaran Clark wordt binnen het strafschopgebied getrokken en de verdediger heeft geen andere keus dan ermee te rennen!

Aan het begin van de tweede helft was er een zekere stilte in de procedure, hoewel die al snel eindigde toen Wigan werd gestraft voor een onverschillige benadering van verdedigend spelen. Ze stonden het balbezit goedkoop af net voorbij het middenveld voordat Ndiaye de bal naar Sharp passeerde, die een seconde in de rechterbenedenhoek rolde.

Billy Sharp zorgde met die moeiteloze treffer tegen Wigan Athletic voor de 2-0 voor Sheffield United

Thelo Aasgaard en Ryan Nyambe werden kort na het uur ingebracht door Toure en de eerste kreeg geen bezwaar tegen een strafschop toen zijn achterwaartse knuppel contact leek te maken met de arm van George Baldock.

Maar even later stuurde McClean een gevaarlijke bal het gebied in dat Foderingham van de lijn krabde, en Broadhead stond op het juiste moment op de juiste plaats om de achterstand te porren en te halveren, hoewel er sterke vermoedens waren dat de huurling van Everton buitenspel stond in de wedstrijd. Actie.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Nathan Broadhead scoorde voor Wigan, maar het was niet genoeg om de zaken om te draaien

In feite heeft elk team elk nog maar één opening samengesteld. Norwood krulde een keurige vrije trap omhoog en over de muur – en centimeters van de paal – voordat Anel Ahmedhodzic op zijn best moest zijn om te voorkomen dat Ashley Fletcher een provocerende bal van Max Power zou raken.

Speler van het spel – John Egan

Sheffield United-scorers John Egan en Billy Sharp reflecteren op de overwinning op Wigan Athletic

Wat managers zeiden…

Wigan Athletic-manager Kolo Toure zegt dat ze niet dapper waren met de bal, maar er goed aan deden om terug te komen en te scoren tegen een sterk team als Sheffield United

van Wigan Kolo Touré: “In de eerste helft waren we niet dapper genoeg aan de bal. Als je tegen dit team van Sheffield United speelt, zullen ze je natuurlijk onder druk zetten. Het is heel moeilijk om te spelen. Het tweede doelpunt veranderde het spel.

“Ik vertelde de jongens dat we in de tweede helft veel braver waren met de bal. We speelden meer naar voren, we creëerden meer kansen. We controleerden de wedstrijd heel goed en daar moeten we ons op focussen.”

Sheffield United-manager Paul Heckingbottom zegt dat het team hard moest werken om drie punten te pakken tegen Wigan Athletic

Sheffield Verenigde Paul Heckingbottom: “Ik vond dat we het uiteindelijk echt moesten verdienen nadat we onszelf in een heel goede positie hadden gezet. We stonden met 2-0 voor en ik dacht dat we op dat punt elkaar kruisten, dus we maakten wat fouten in het midden van het veld , wat leidde tot een doelpunt.

“Om eerlijk te zijn, een aantal van de jongens verzilverden zichzelf, maakten een aantal geweldige tackles en we moesten de wedstrijd doormaken.”