Fri. Mar 29th, 2024

Chelsea versloeg West Ham met 4-0 dankzij goals van Niamh Charles, Pernille Harder, Sophie Ingle en Erin Cuthbert, waardoor ze slechts twee overwinningen verwijderd waren van hun vierde opeenvolgende titel in de Women’s Super League.

Door de overwinning heeft de ploeg van Emma Hayes twee punten voorsprong op Manchester United en vijf punten op Arsenal met nog maar twee wedstrijden te gaan. Ze zullen de Gunners uit de strijd slaan als ze een nederlaag vermijden wanneer de twee partijen elkaar zondag ontmoeten, terwijl Chelsea hun Reading-campagne op 27 mei afrondt.

The Blues domineerden Dagenham en Redbridge Stadium en kwamen al na 13 minuten op voorsprong via Charles, terwijl West Ham het geluk had slechts een doelpunt achter te staan ​​na een reeks riskante uitdagingen van Hawa Cissoko in het gebied.

Maar Chelsea verdubbelde hun voorsprong vlak na de doorbraak via Harder en de punten werden veiliggesteld door Ingle’s kopbal van dichtbij en Cuthbert’s krachtige aanval, waardoor West Ham achtste werd en nog steeds zonder overwinning in de competitie in 2023.

beoordelingen van spelers

West Ham: Arnold (5), Shimizu (5), Fisk (5), Cissoko (4), Tysiak (5), Smith (5), Evans (6), Parker (6), Longhurst (6), Brynjarsdottir (6), Zittend (5).

Subs: Snerle (5), Thestrup (5), Hayashi (5), Atkinson (nvt).

Chelsea: Musovic (6), Carter (7), Buchanan (7), Eriksson (7), Charles (8), Ingle (9), Fleming (7), Kaneryd (8), Cankovic (7), Harder (8), Kerr (6).

Subs: Reiten (7), James (7), Cuthbert (7), Svitkova (nvt), Abdullina (nvt).

Spel speler: Engels Sofia.

Hoe Chelsea een nieuwe WSL-titel binnenhaalde

Pernille Harder van Chelsea viert zijn tweede WSL-goal tegen West Ham
Fotograaf:
Chelsea heeft twee punten voorsprong op Manchester United met nog twee WSL-wedstrijden te spelen

De overwinning van Arsenal op Everton op woensdag verhoogde de inzet voor Chelsea voorafgaand aan de aftrap tegen West Ham en zorgde ervoor dat drie teams nog steeds strijden om de titel voorafgaand aan de voorlaatste ronde.

Maar de Blues weten dat ze de titel in handen hebben na hun vijfde opeenvolgende overwinning, terwijl hun overwinning op de Hammers Manchester City ook officieel uitsluit voor de eerste plaats.

teamnieuws

• West Ham bracht Smith, Shimizu en Tysiak in voor Atkinson, Snerle en Denton
  • Chelsea heeft zeven wijzigingen aangebracht in de ploeg die Manchester United versloeg in de FA Cup-finale, met Musovic, Ingle, Carter, Kaneryd, Harder, Buchanan en Cankovic

West Ham maakte hun intentie duidelijk om Chelsea te dwarsbomen met hun vijfmansverdediging, maar het plan ging niet door in de 13e minuut toen Charles de rebound greep nadat het schot van Sam Kerr was geblokt.

Cissoko had eerder een strafschop kunnen incasseren toen hij zijn arm bewoog voor een schot, waarbij de verdediger van West Ham ontsnapte aan straf voor een onhandige tackle op Johanna Rytting Kaneryd en alleen een vrije trap zag toegekend voor een duw op Kerr aan de rand van het gebied .

Mackenzie Arnold maakte een slimme stop van Harder voor het einde van de helft, maar ze kon in de 48e minuut niet in de buurt komen van zijn schot, de Deense international krulde de bal in de verre hoek nadat hij was opgezet door Ingle.

De middenvelder voegde vervolgens haar naam toe aan het wedstrijdformulier toen Arnold de kopbal van Magdalena Eriksson op de lat afketste, waarna de bal slechts enkele meters van het doel naar Ingle viel.

Sophie Ingle van Chelsea viert haar derde doelpunt tegen West Ham in de WSL
Fotograaf:
Sophie Ingle viert feest met Sam Kerr na het scoren van Chelsea’s derde doelpunt bij West Ham

Amalie Thestrup zag een schot van de lijn worden weggewerkt door Jessica Carter en Kate Longhurst boorde een halve volley net erboven toen West Ham voor een troostgoal ging, maar zag Cuthbert van de bank komen en Chelsea’s vierde doelpunt in blessuretijd scoren.

Chelsea is nu ongeslagen in 10 WSL-wedstrijden tegen West Ham – waarvan negen overwinningen – terwijl ze slechts één van hun laatste 25 Londense derby’s in de competitie hebben verloren.

Hayes: Ik geef onze trainingsgeheimen niet prijs!

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Emma Hayes zegt dat Chelsea hun team veel kan roteren vanwege hun duidelijke principes en gelooft dat verschillende combinaties de sleutel zijn om in meerdere competities te spelen

Hayes heeft dit seizoen 75 wijzigingen aangebracht in haar WSL-basisopstelling – aanzienlijk meer dan welke andere manager dan ook – en na zeven wijzigingen voor haar reis naar West Ham onthulde ze hoe ze zorgt voor consistentie in de prestaties van haar team te midden van zoveel verloop.

Spreken met lucht sportenHayes zei: “We hebben duidelijke spelprincipes en daar wordt de hele tijd aan gewerkt. We trainen iedereen de hele tijd in positie, dus wat ze ook doen, ze trainen altijd zoals zijzelf, in en uit balbezit.

“Soms zet ik combinaties van spelers in zodat ze dit kunnen ontwikkelen, vooral ter voorbereiding van een week.

“Maar met het aantal wedstrijden dat we spelen, plus de nationale teams, is het veel voetbal voor deze spelers. Dankzij deze methodiek konden we spelers op het veld houden.”

De Chelsea-baas weigerde echter verdere informatie vrij te geven over zijn periodiseringstechnieken, bedoeld om zijn spelers in topconditie te houden, en zei: “Je moet me veel geld betalen om het je te vertellen.

‘Denk je dat ik de kroonjuwelen ga schenken? Dat zijn de geheimen van ons succes, dus ik ga ze niet op de nationale tv verspreiden.”

Chelsea heeft nu 17 goals gescoord in hun laatste drie WSL-wedstrijden en heeft vier voorsprong op United op doelsaldo, waarbij Hayes zegt: “Ik ben blij dat Erin uiteindelijk de vierde kreeg, want ik denk dat het belangrijk kan zijn.”

Konchesky: We hebben een goed beeld van onszelf gegeven

Paul Konchesky denkt dat de belangrijkste reden achter de slechte vorm van West Ham een ​​gebrek aan wreedheid is

West Ham-manager Paul Konchesky vond dat zijn ploeg het goed deed tegen Chelsea en de eindscore was voor de bezoekers een beetje geflatteerd.

“We stonden met 1-0 achter tijdens de rust, maar ik denk dat we goed voor onszelf hebben gezorgd”, zei Konchesky. Sky Sports.

“Ik heb tijdens de rust gezegd dat we in de tweede helft eruit moesten en minstens 10 minuten in de wedstrijd moesten blijven. Als je tijdens de rust uitgaat en ze scoren na twee en een halve minuut, is dat altijd een berg om te beklimmen. [But] Ik denk dat het vierde doelpunt een beetje moeilijk voor ons was.

Wat is het volgende?

West Ham Bezoek Leicester in hun voorlaatste WSL-wedstrijd op zondag 21 mei om 15.00 uur voordat ze op zaterdag 27 mei om 14.30 uur thuis tegen Tottenham finishten.

Chelsea zetten hun titeljacht voort met een grote thuiswedstrijd voor Arsenaal op zondag 21 mei om 12.30 uur, voordat het seizoen wordt afgesloten Lezing op zaterdag 27 mei vanaf 14.30 uur.

Opta-statistieken: Chelsea blijft scoren

• Chelsea scoorde in elk van hun laatste vijf WSL-wedstrijden en scoorde 22 doelpunten in die reeks.
  • Chelsea probeerde 677 passes in de wedstrijd, hun hoogste totaal in één wedstrijd dit seizoen in de WSL.
  • Erin Cuthbert scoorde in elk van haar laatste drie WSL-wedstrijden (drie doelpunten), haar langste scorereeks in de competitie.
  • West Ham scoorde niet in negen van hun 20 wedstrijden – alleen Leicester (13) scoorde dit seizoen vaker niet in de WSL.