Mon. Apr 29th, 2024

Het doelpunt van Bunny Shaw verplaatste Manchester City zes punten van de top van de Women’s Super League met een 1-0 overwinning op West Ham.

Met de twee beste Arsenal en Chelsea van vorige week gelijkspel in het Emirates Stadium en Manchester United die Liverpool versloeg om op te schuiven naar de tweede plaats, had City een overwinning nodig om de top drie teams bij te houden.

Na een end-to-end eerste helft die doelpuntloos eindigde, zette Shaw de ploeg van Gareth Taylor op voorsprong toen hij Mackenzie Arnold omzeilde en een behendige City-zet maakte waarbij Yui Hasegawa en Deyna Castellanos betrokken waren voor wat de winnaar bleek te zijn.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Bunny Shaw bezorgde Manchester City met een coole finish een 1-0 voorsprong

Door de overwinning komt City op 22 punten, drie achter Manchester United en Arsenal. Alle drie de titelrivalen hebben nog een wedstrijd tegoed op houder Chelsea, die de competitie aanvoert met 28 punten.

West Ham sloeg ondertussen een kans af om een ​​punt achter City te laten vallen en zakte daardoor naar de zesde plaats na de overwinning van Everton op Reading eerder op de dag.

Hoe City de Hammers versloeg

Een open eerste periode zag Manchester City goed beginnen met veel balbezit en halve kansen, maar West Ham groeide in het spel en creëerde de betere kansen om op voorsprong te komen.

City liet Chloe Kelly en Lauren Hemp verwoesting aanrichten op beide vleugels, waarbij de laatste verschillende kansen van dichtbij blokkeerde, terwijl verdediger Allana Kennedy landgenoot Arnold dwong tot een goede stop in het Hammers-doel.

City-verdediger Alanna Kennedy dwong Mackenzie Arnold al vroeg in de wedstrijd tot een goede stop van dichtbij.
Afbeelding:

Maar West Ham kwam op enkele centimeters van het nemen van de leiding uit een hoekschop, toen Grace Fisk met een krachtige doelman van zes meter naar huis zag schieten – alleen voor Leila Ouahabi om de bal naast de doellijn te snijden met Ellie Roebuck verslagen.

The Hammers creëerden in de rust opnieuw een uitstekende kans om op voorsprong te komen toen Risa Shimizu op de rechtervleugel doorbrak en haar schot van dichtbij de paal werd afgebogen door City-doelman Roebuck.

De gastheren van Paul Konchesky zouden spijt krijgen van gemiste kansen, want vijf minuten na rust kwam City op voorsprong.

De bezoekers maakten twee behendige verticale passes naar Hasegawa en Castellanos om de West Ham-helft te openen. Castellanos speelde vervolgens via Shaw met een uitstekende eerste pass, waardoor de spits de simpele taak had om Arnold in het Hammers-net te omzeilen en zijn negende doelpunt van het seizoen te scoren.

Lauren Hemp van Manchester City en Risa Shimizu van West Ham strijden om de bal
Afbeelding:

West Ham probeerde onmiddellijk te reageren toen Fisk over de vrije trap van Lucy Evans kopte toen hij ongemarkeerd in het zestienmetergebied werd gevonden.

Shaw was echter in de stemming voor meer, want haar werd nog een doelpunt geweigerd door een uitstekende uitdaging op het laatste moment van Hawa Cissoko, vlak voordat ze een voorzet van Kelly binnentikte die Hemp’s aanval op de verre paal ontweek.

De City-spits miste een geweldige kans om te verdubbelen toen ze langs de rechterflank naar beneden barstte en de buitenkant van de verre paal raakte, waarbij Hemp haar rebound zag kantelen door Arnold.

De West Ham-doelman evenaarde ook Castellanos’ close-range finish uit de resulterende hoekschop toen de wedstrijd in het voordeel van City instortte en drie cruciale punten behaalde.

Manchester City-manager Gareth Taylor over Sky Sports na de overwinning: “Het was een moeilijke wedstrijd. Het was mooi geweest als we met een paar kansen meer op voorsprong waren gekomen dan in de tweede helft.

“We waren heel kalm tijdens de rust. Ik had altijd het gevoel dat het een kwestie van tijd was voordat we een kans kregen en we scoorden al vroeg en ik vond het een fantastisch doelpunt. Ik vond dat we veel veerkracht toonden en zag het spel einde. We zullen.”

Manchester City-manager Gareth Taylor zegt dat Shaw een echte aanwinst is voor zijn team

West Ham-coach Paul Konchesky: “Ik dacht dat mijn team vandaag uitstekend was. We willen doorgaan. We willen zo hoog klimmen en zoveel mogelijk punten pakken.

“We willen slagen. Ik hoop dat we dat kunnen. Ik denk dat als we elke week dit soort shows neerzetten, ik denk dat we als team een ​​heel eind kunnen komen.”

West Ham-manager Paul Konchesky vond dat zijn team een ​​strafschop had moeten nemen voor de uitdaging van Esme Morgan op Viviane Asseyi

Wat is het volgende?

Zaterdag 21 januari, 11.00 uur

Aanvang 11.30 uur

Beide teams richten hun aandacht halverwege de week op de FA WSL Cup stad manchester reizen naar stad LeicesterTerwijl West Ham Ga naar helder.

De volgende WSL-wedstrijd van Man City is een thuisduel tegen Aston dorpin leven lucht sporten met vertrek om 11.30 uur. West Hamreis echter naar Everton in het kampioenschap aanstaande zondag.