Tue. May 7th, 2024

Sam Walters, Ash Handley (twee) en Richie Myler scoorden allemaal pogingen voor Leeds, drie van hen binnen de eerste 15 minuten, waarbij Rhyse Martin drie conversies scoorde om de geconverteerde poging van Matty Ashton teniet te doen; Wolves blijven twee punten achter op de Catalan Dragons aan de top van de Superliga-tafel

Laatste update: 29/06/23 22:50

Hoogtepunten van de Betfred Super League-wedstrijd tussen Warrington Wolves en Leeds Rhinos

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

De aarzelende Warrington verloor opnieuw toen Leeds een 22-6 Betfred Super League-overwinning boekte in het Halliwell Jones Stadium.

Alle schade werd aangericht in de eerste 15 minuten toen de neushoorns drie pogingen doorkruisten om een ​​voorsprong van 16-0 te nemen.

Vleugelspeler Ash Handley scoorde tweemaal vanaf de zinderende start en Sam Walters sloeg ook toe, terwijl Rhyse Martin twee conversies sloeg.

Richie Myler wordt gefeliciteerd na het scoren van een try tegen zijn voormalige team

Enkele uitstekende reddingen in de tweede helft en een late poging van Richie Myler hielpen hen de overwinning te bezegelen en de 42-10 vernedering door Wolves op dag 1 te wreken.

Het was opnieuw een teleurstellende avond voor de ploeg van Daryl Powell, die hun Super League-campagne begon met acht opeenvolgende overwinningen, maar slechts één keer won in hun laatste zes wedstrijden.

Ze claimden halverwege de tweede helft een troostpoging via Matty Ashton, die Stefan Ratchford bekeerde.

De Rhinos gingen verder waar ze waren gebleven in hun nederlaag van Huddersfield door drie pogingen te scoren in een zinderende opening van de wedstrijd.

Ze stonden al na zes minuten voor toen een superbreak van Blake Austin tegen zijn voormalige club Aidan Sezer Walters doorstuurde voor de eerste poging.

De Rhinos gingen verder met een ondernemend aanvallend spel dat vijf minuten later opnieuw zijn vruchten afwierp, toen Handley met een paar prima passes kon oversteken voor zijn eerste poging van de avond.

En voor de bezoekers werd het vier minuten later nog beter toen een prima pass tussen Cameron Smith en Martin Handley de kans gaf het veld op te komen.

Martin sloeg de spijker op zijn kop met twee conversies en bezorgde Leeds een vroege voorsprong van 16-0.

Het werd nog erger voor de thuisploeg toen Sam Kasiano de prullenbak in werd gestuurd voor een schouderaanval, maar de dominante Rhinos konden hun extra man niet laten zeggen omdat Austin een poging had afgekeurd door de videoscheidsrechter wegens obstructie.

Warrington bedreigde de Leeds-linie in de eerste 40 minuten zelden en toen ze tegen het einde van de helft kansen kregen, konden ze een koppige Rhinos-verdediging niet doorbreken of hadden ze een slechte schotoptie, aangezien ze tijdens de rust 16 punten achter stonden.

Betfred Super League live

30 juni 2023, 19.30 uur

Live

Met de verdediging ver bovenaan in de tweede helft, hoopten Wolves zichzelf op een comeback toen Ashton uit de hoek voorzette en Ratchford zich met nog 17 minuten te gaan vanaf de zijlijn omkeerde.

Maar Leeds verzekerde zich van de overwinning met nog 10 minuten te gaan toen Myler onder de lat gleed en Martin zijn derde doelpunt van de avond schopte.