Sat. Apr 27th, 2024

Watford moest werken om hun eerste overwinning in zes wedstrijden te behalen, aangezien de dubbel van Ken Sema hen uiteindelijk een 3-2 overwinning op West Brom opleverde, waardoor ze naar de play-offs voor het kampioenschap gingen.

Een onvoorspelbare ontmoeting kwam tot leven toen Sema halverwege de eerste helft de score opende, kort na Watfords eerste balcontact in het strafschopgebied van West Brom.

West Brom draaide de wedstrijd om in de tweede helft toen Conor Townsend gelijk maakte uit een gewonnen hoekschop met zijn eerste schot op doel van de avond.

Maar hun latere dominantie werd onderbroken toen het afgebogen schot van Ismael Kone zachtjes landde, zodat Ismaila Sarr 10 minuten later op doel kon slaan.

Wallace genoot toen van een ander moment van chaos en eindigde – vanuit een marginale buitenspelpositie – nadat een ziekenhuispass van Daniel Bachmann Hamza Choudhury uitschakelde.

De derde van drie doelpunten in 12 minuten – en wat de winnaar zou blijken te zijn – was ongepolijst, met Sema’s krachtige schot op Erik Pieters om Josh Griffiths te slim af te zijn en Watford voor de derde keer op voorsprong te zetten.

Ze zouden eindelijk comfortabel botsen om vijfde te worden in de competitie, nu vijf punten voorsprong op de West Brom-ploeg, vier punten uit de play-offs en zonder overwinning in drie wedstrijden.