Fri. May 3rd, 2024

Hoogtepunten van de Betfred Super League-wedstrijd tussen Warrington Wolves en Wigan Warriors.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Harry Smith speelde een prominente rol toen Wigan Warriors het eerste team werd dat Warrington Wolves versloeg in 2023 met een 13-6 overwinning die het gat aan de top van de Betfred Super League-tafel verkleinde.

Jake Wardle’s vierde poging van het seizoen en Brad O’Neill’s eerste poging voor zijn club gaven de Warriors de leiding in het eerste-op-tweede duel, maar Wolves raakte Matty Nicholson drie minuten voor rust om de bezoekers op 10-6 te brengen. de pauze.

Middenvelder Smith, die een van Wigan’s pogingen in de eerste helft wist om te zetten, breidde hun voorsprong uit met een strafschop na de herstart en maakte vervolgens een drop-goal met nog iets meer dan 15 minuten te gaan om zijn ploeg een voorsprong van zeven punten te bezorgen.

Uiteindelijk bleek dat genoeg om de overwinning voor de Warriors veilig te stellen, waarbij Greg Minikin van Wolves een late poging afkeurde door de videoscheidsrechter en de Engelse manager Shaun Wane ongetwijfeld veel aan het denken zette voor de interland tegen Frankrijk. op dit land op 29 april.

spel verhaal

Na de derby-nederlaag van kampioen St Helens vorige week, heeft Matt Peet’s ploeg nu vijf opeenvolgende overwinningen. Wigan kende inderdaad een goede start in het Halliwell Jones Stadium en opende de score na vijf minuten toen Smith en Bevan French samen Wardle in een gat sloegen voor een eenvoudige finish.

Smiths poging tot bekering raakte de paal en Wigan miste nog een kans om aan de score toe te voegen toen Liam Marshall binnentikte bij het zien van de lijn.

Warrington groef diep om verdere druk van Wigan af te weren, maar ze braken opnieuw in de 28e minuut toen de slimme inside-chip van de Fransman werd opgeëist door O’Neill en de invaller de bal naar binnen sloeg.

Brad O'Neill breidt Wigans voorsprong uit met schandalige schorsing

Brad O’Neill breidt Wigans voorsprong uit met schandalige schorsing

Dit keer slaagde Smith erin om de Warriors een welverdiende 10-0 voorsprong te bezorgen, maar de gastheren reageerden met een zinderende ontsnappingspoging.

Het kwam uit het niets toen George Williams weer een Wigan-aanval stopte voordat hij Matty Ashton op de linkerkant losliet.

Wigan kwam snel terug en stopte Matt Dufty net nadat de bal terug was binnengewerkt, maar het spel waaierde uit naar rechts en Nicholson vond ruimte om te scoren.

Met Stefan Ratchford die de extra’s toevoegde, kwam het spel tijdens de rust weer in balans, maar ondanks meer balbezit had Warrington moeite om Wigan te breken.

Spelers en fans van Warrington bleven achter omdat een late poging van Greg Minikin door de videoscheidsrechter werd afgekeurd wegens een knock-on

Smith zette de bezoekers nog verder op voorsprong met een strafschop en voegde na verloop van tijd een punt toe.

Josh Drinkwater en Minikin passeerden tegen het einde snel achter elkaar toen Wolves de achterstand probeerde te herstellen, maar de videoscheidsrechter wees ze allebei af.

Wat zeiden ze

Wigan Warriors-coach Matt Peet

Wigan Warriors-manager Matt Peet was opgetogen na een zware overwinning op Warrington Warriors.

“We lijken verbonden, we spelen goed, verdedigend staan ​​we sterk. Er zit veel verbetering in ons, maar het is een lang seizoen en het gaat eb en vloed.

“We zaten achter Harry’s trapspel en verdedigden alsof ons leven ervan afhing, wat me als coach erg trots maakt.”

Warrington Wolves-coach Daryl Powell

Warrington Wolves-manager Daryl Powell blijft optimistisch over het seizoen van zijn team na een zware nederlaag bij Wigan Warriors.

“Er zijn daar enkele lessen, en dan hebben we een paar mislukte pogingen – een daarvan weet ik niet waarom.

“Je kunt wedstrijden winnen onder extreme druk en we zullen vanavond een goede les leren en verder gaan.”

Spelspeler Harry Smith

“We wisten dat we hier moesten komen en goed moesten spelen om de overwinning te pakken en ik dacht dat we dat deden.

“Het was een heel moeilijke wedstrijd, maar we waren blij dat we aan de goede kant uitkwamen.”