Sat. May 18th, 2024


Het enige wat ik wilde, was mijn dochter meenemen naar de film.

Mijn jongste zoon is vijf jaar. Mijn vrouw en oudste dochter gaan de stad uit en het leek me leuk om met de kleine naar het theater te gaan. Films maken een groot deel uit van het leven van ons gezin; we hebben bijna elk weekend “Family Movie Night”, waar we allemaal samen voor onze grote tv zitten en eten terwijl we naar een film kijken. Maar we zijn de afgelopen jaren niet zo vaak naar het theater geweest als we zouden willen, voornamelijk vanwege de pandemie. Nu de helft van het gezin bezig was, dacht ik dat een reis naar de multiplex een goede manier zou zijn om dat op te lossen. Het is een goed moment van binding tussen vader en dochter.

Ik realiseerde het me niet helemaal totdat ik actief keek naar aanvangstijden bij mij in de buurt in New York City, maar in wezen zijn er momenteel geen grote nieuwe releases voor jonge kinderen in de multiplex. Huidige multiplex-opties omvatten gewelddadige PG-13-tarieven zoals Geloofsbelijdenis III, Shazam! woede van goden, en 65, of zelfs donkere films zoals Schreeuw VI of Cocaïne Beer. De grote release van komend weekend is John Wick: Hoofdstuk 4. Mijn dochter houdt van luxe hotels, maar verder wordt dit iets te volwassen voor haar. De volgende kinderfilm die in de bioscopen draait, De film Super Mario Bros.gaat pas open op 5 april. Kortom, mijn hoop om mijn dochter mee te nemen naar het theater voor een leuke middag was de bodem ingeslagen.

Dus tweette ik (mijn eerste fout) “Als ouder van jonge kinderen zou het geweldig zijn als er nu letterlijk *elke* film in de bioscoop zou zijn die ik zou kunnen nemen.” Eerlijk gezegd dacht ik niet dat het een hot take of controversiële uitspraak was (mijn tweede fout). Hollywood vragen om meer dan één kinderfilm per financieel kwartaal uit te brengen, leek me geen gewaagde opmerking. Het leek gewoon goed zakelijk inzicht.

Ouders die op mijn tweet reageerden, zeiden dingen als “Serieus, dat zijn we stervende om onze kinderen wekenlang naar de film te brengen! Ook enkele exposanten en bioscooppersoneel reageerden, en hun reacties waren bijna allemaal hetzelfde: “Ja, we praten er al maanden over en zijn er mee bezig. We hebben iets voor gezinnen die met jonge kinderen naar het theater willen.”

maar toen was er nogal van reacties die tegen me schreeuwden omdat ik durfde te klagen over het gebrek aan opties voor gezinnen in theaters. Snarky retweets en slam dunks kunnen over het algemeen in vier soorten reacties worden gegroepeerd. Sommige vond ik verrassend, sommige waren interessant en sommige vond ik behoorlijk deprimerend. Ik parafraseer, maar hier is in wezen wat mij is verteld (alleen veel minder beleefd in de meeste gevallen).

ANTWOORD # 1: “Klaag je dat er in dezelfde week geen kinderfilms zijn? Shazam! Gods woede première in theaters. Geef me wat tijd.”

SHAZAM! GODS WOEDING
Warner Bros.

Ja, de grote nieuwe film die afgelopen weekend in de bioscoop te zien was, was het vervolg op DC Studios Shazam. En de film bevat een stel tieners (en zelfs een paar schoolgaande kinderen) die superhelden worden. Als je niet veel tijd met kinderen doorbrengt of nog nooit hebt gezien Gods woedeje zou kunnen denken dat dit iets is dat een kind zou willen zien.

Het is een ouder kind, meer in de leeftijdscategorie van Billy Batson – die op het punt staat 18 te worden en uit het pleegzorgsysteem in de film komt – waarschijnlijk hij zou zijn wil het zien. Maar ik had het over een klein kind. Mijn dochter is vijf jaar oud. De MPAA-rating Shazam! Gods woede PG-13 voor “Actiesequenties en geweld en taal.” Nu ik de film al heb gezien, kan ik ook zeggen dat de film begint met de karakters van Helen Mirren en Lucy Liu die een museum binnen marcheren en op brute wijze tientallen mensen vermoorden. Later gebruiken de schurken mind control om een ​​personage van het dak van een gebouw te dwingen en dood te vallen. Dan valt een legioen angstaanjagende monsters Philadelphia binnen. (Als we in spoilers zouden willen komen, zouden we nog meer elementen kunnen bespreken die erg lastig zouden zijn voor een kleuter.)

Toch hebben sommigen me verteld dat dit gewoon “fantasiegeweld” is. Het is goed voor kinderen; de MPAA zegt het. “Het is prima als je je vijfjarige daar liever niet mee naartoe neemt”, schreef een persoon, “maar je kunt niet echt doen alsof je geen keus hebt.”

In dezelfde geest wilden anderen dat ik gaf Ant-Man en de wesp: hoeveelheid rug. Want wat je wilt doen met een vijfjarige om ze echt verslaafd te maken aan films, is ze een verhaal laten zien over multiversums, tijdreizen, intergalactische veroveraars, MODOK’s en grootschalige ruimteoorlogvoering. Het is laat het de 31e aflevering zijn van een doorlopende franchise waar ze niet bekend mee zijn.

Over het algemeen namen veel van de respondenten de houding aan van “Deze films hebben geen R-classificatie – wat betekent dat ze uw dochter niet zullen storen. Dus ga ervoor. Maar er is een enorm verschil tussen “niet verwerpelijk” en “gepast”. Shazam! Gods woede het heeft misschien niet de classificatie R, maar het is nog steeds gewelddadig en soms behoorlijk eng. Eerlijk gezegd, gezien het onderwerp en de hoofdrolspeler, had het een betere film kunnen zijn – en veel succesvoller aan de kassa – als dat zo was. het was meer gericht op kinderen, en de inhoud was niet voor volwassenen. Maar zoals het er nu uitziet, is het geen film voor jonge kinderen. (althans niet Mijn klein kind.)

Dat is ook een beetje irrelevant voor dit gesprek, maar Shazam! Gods woede niet erg volwassen voor een 5-jarige; het stinkt! Deze filmreis moest leuk zijn, geen straf.

ZIE MEER INFORMATIE: De vreemdste kinderfilms ooit gemaakt

ANTWOORD NR 2: “Puss in Boots: de laatste wens speelt nog steeds in theaters. Wat is het probleem?”

DreamWorks-animatie
DreamWorks-animatie

Dat Het is het probleem! Poes in Laarzen het is nog steeds in de bioscoop vier maanden na de release – en weken nadat het op Peacock werd uitgezonden – omdat er letterlijk niets anders is gekomen om zijn plaats in te nemen. Een persoon vertelde me dat het niet uitmaakte of mijn kinderen de film al hadden gezien; Ik zou ze gewoon een tweede keer moeten laten zien, of ze nu wilden of niet. “Je zou je opties hier niet leuk moeten vinden”, schreven ze.

Ik kreeg heel uiteenlopende reacties van theatermedewerkers, die in sommige gevallen zeiden dat hun multiplexen echt brachten Poes in Laarzen terug na het beëindigen van de eerste theatrale run uit pure wanhoop. Er waren geen andere opties voor gezinnen, en die hadden ze nodig iets dat zou dat publiek tevreden stellen. (Een persoon die voor een grote theaterketen werkt, stuurde me een privébericht waarin stond: “[This] het is een legitiem probleem!”)

ANTWOORD #3: “Waarom zou je in de eerste plaats een 5-jarige mee naar de film willen nemen? Er zijn meer media in huis dan ooit tevoren. Laat ze thuis maar wat kijken.

Pinokkio van Guillermo del Toro
Netflixen

Ik denk dat als het me niet kon schelen wat theaters over 10 jaar zouden zijn, ik die houding zou aannemen. Maar ik wel, dus ik doe het niet. (Het was vooral vreemd om dit soort reacties te krijgen van mensen wiens Twitter-bios zeiden dat ze filmliefhebbers waren.)

Toegegeven, mijn kinderen hebben keuze te over als het gaat om de beschikbaarheid van films en tv-shows. Ze kunnen honderden dingen direct bekijken wanneer ze maar willen. Alle vijf de Oscar-genomineerden van dit jaar voor Beste Animatiefilm worden nu gestreamd, inclusief de winnende film, Pinokkio van Guillermo del Toro. Mijn kinderen hoeven zich niet eens zorgen te maken over het besteden van aandacht aan uitzendingen of basiskabelprogrammering zoals ik deed op hun leeftijd; als ze willen kijken Is het taart? ze zetten Netflix gewoon aan wanneer ze maar willen. Als ze in de stemming zijn om 25 afleveringen van te eten blauw, ze kunnen. (Moet ik me ook zorgen maken dat mijn vijfjarige nu met een Australisch accent spreekt? Ze komt er uiteindelijk wel overheen, toch?)

Ik ben blij dat mijn kinderen zoveel goede films en shows hebben die ze thuis kunnen bekijken. Maar ik neem ze ook graag mee naar de film. Ik heb zulke levendige herinneringen aan het naar het theater gaan met mijn ouders op die leeftijd – alsof ik er versteld van stond Wie heeft Roger Rabbit erin geluisd of toen mijn moeder me meenam om te zien navigatie vlucht bij Movie City 5 in East Brunswick, NJ. De popcorn, het snoepgoed, het enorme scherm, de keren dat ze speciale voorvertoningen hadden van de tweede films en je kon blijven voor een dubbelfilm (tenminste tot je naar huis moest voor het avondeten omdat er toen nog geen mobiele telefoons waren en dus niet zoals papa te laat laten komen). Dat soort momenten wil ik delen met mijn eigen kinderen! Dit is nu echt moeilijk om te doen.

ANTWOORD #4: “Hollywood is zo kindvriendelijk dat het generaties volwassenen heeft geïnfantiliseerd. We hebben niet nog meer kinderfilms nodig. Wacht maar een paar weken.

ARTS VREEMDE IN HET MULTIVERSE VAN WAANZIN
Wonder

Dit is een aparte kwestie, en dingen op deze manier inlijsten betekent het ene symptoom de schuld geven van het andere. Beide symptomen komen voort uit hetzelfde probleem: Hollywood maakt steeds vaker maar één soort film voor de theaters: superhelden, sci-fi, grote sequels, dingen gebaseerd op enorme IP’s met ingebouwd publiek. En dus staan ​​theaters vol met vele voorbeelden van één type film. Ze zijn groot en luid met veel speciale effecten en niets anders. Als ik met mijn vrouw naar een multiplex-date-avond zou willen gaan om iets grappigs en romantischs te zien, zou ik hetzelfde probleem hebben. (wacht, ik zag het niet cocaïne teddybeer nog. Is dit een romantische komedie?)

Toegegeven, de pandemie heeft er veel mee te maken gehad dat het publiek en andere soorten kleinere films naar streamingdiensten werden geduwd. En sinds bioscopen de afgelopen jaren zijn heropend, zijn de films die het beste hebben gepresteerd blockbusters die zijn ontworpen om op het grote scherm te worden gezien. Maar zoals blijkt uit de mensen die op mijn tweet reageerden – degenen die het ermee eens waren Het is veel van degenen die haatten – er zijn jongeren Het is oud publiek dat honger heeft naar andere soorten films, niet alleen films over mannen met capes die dingen slaan.

Wat mijn dochter betreft, we gaan volgend weekend waarschijnlijk naar de speeltuin en houden dan een van onze familiefilmavonden thuis. (We zouden zelfs kunnen kijken De gelaarsde kat: de laatste wens.) Mijn jongste is een grote Barbie-fan, dus ik kijk er nu al naar uit om haar mee te nemen naar de film wanneer deze in juli uitkomt. Ik moet echter bekennen dat ze een beetje in de war was door de trailer. Toen ik het voor haar speelde, wilde ze weten waarom alle meisjes hun poppen vernielden.

De beste kinderprogramma’s in de geschiedenisBy Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover