Fri. Apr 26th, 2024

Caitlin Hayes scoorde een gelijkmaker in de 99e minuut voor Celtic om titelverdediger en rivalen Rangers een cruciale overwinning in de Scottish Women’s Premier League te ontzeggen, waarbij de spanningen na het laatste fluitsignaal opliepen.

In de eerste SWPL-game die live wordt vertoond luchtsporten, een doelpunt in de eerste helft van Brogan Hay (36) leek het verschil te maken, maar het doelpunt van Hayes negen minuten na blessuretijd redde een punt voor de ploeg van Fran Alonso.

Maar terwijl Alonso fulltime vierde, leek Rangers-assistent-manager Craig McPherson een kopstoot te mikken op de Celtic-manager.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Rangers WFC-assistent-manager Craig McPherson probeerde laat in het 1-1-gelijkspel Celtic-manager Fran Alonso een kopstoot te geven.

“Iemand duwde me van achteren”, zei Alonso tegen Sky Sports toen hij het incident zag. “Ik heb de hele wedstrijd niet met hem gesproken, maar hij was duidelijk teleurgesteld toen hij op het laatste moment een doelpunt tegen kreeg. Ik begrijp het volkomen.

“Ik werd een ‘kleine muis’ genoemd en ik weet niet waarom.”

Rangers-manager Malky Thomson vertelde Sky Sports dat de club het incident zou afhandelen.

“Zonder het te zien, zal ik geen commentaar geven”, zei hij. “Als dat het geval is, komt er een onderzoek.”

Het resultaat betekent dat leiders Glasgow City, die Hibernian zaterdag met 2-0 versloeg, de eerste ronde beëindigen nadat de SWPL acht punten voorsprong heeft op Celtic als tweede en negen punten voorsprong op Rangers als derde.

bewakers
Afbeelding:
Brogan Hay profiteerde van een defensieve verwarring om Rangers in de eerste helft op voorsprong te zetten. Fotocredit: Malcolm Mackenzie/SWPL

Hoe Celtic Rangers cruciale overwinning ontzegde

Nadat Glasgow City een voorsprong van negen punten opende aan de top van de tafel na hun 2-0 overwinning op Hibernian op zaterdag, wisten Celtic en Rangers dat iets meer dan een overwinning in de derde clash van het seizoen van de Old Firm een ​​flinke klap zou zijn. voor zijn titelkansen.

Terwijl de eerste ontmoeting tussen de twee rivalen in november met 0-0 eindigde, versloeg Celtic vorige maand Rangers met 3-0, maar het was de ploeg van Malky Thomson die de eerste fase van de wedstrijd van maandag domineerde.

Rangers kenden een zelfverzekerde start, maar hadden het geluk niet achterop te raken in de 14e minuut toen het schot van doelman Jenna Fife werd binnengerold door Natasha Flint, waarna de bal terugkaatste voor een schot op doel.

Celtic dreigde zelden in de eerste helft, maar wilde zeven minuten later een strafschop toen Lisa Martinez Caitlin Hayes uit een hoekschop naast schoot en haar tegenstander naar de grond leek te trekken. Scheidsrechter Steven MacDonald wees de beroepen echter af en zonder dat de VAR belde, bleef de wedstrijd doelpuntloos.

Ondanks dit incident waren het de Rangers die het grootste deel van de wedstrijd beheersten. Kapitein Kathryn Hill zag twee pogingen routinematig gered worden door Pamela Tajonar voordat de gastheren na 36 minuten verdiend op voorsprong kwamen, zij het in gelukkige omstandigheden.

brogan hooi
Afbeelding:
Hay viert feest nadat hij Rangers op voorsprong heeft gezet tegen Celtic. Fotocredit: Malcolm Mackenzie/SWPL

Celtic-captain Kelly Clark probeerde de lage voorzet van Emma Watson vanaf de linkerkant af te snijden, maar in plaats daarvan werkte ze de bal weg van Tajonar, die van zijn lijn sprintte om de penalty te nemen, waardoor Brogan Hay met een simpel tikje zijn kant op voorsprong zette. een uur.

Celtic verbeterde na rust, maar creëerde geen echte kansen. Flint vuurde ruim voor het uur af, terwijl Hayes zijn kopbal zeven minuten voor tijd gemakkelijk door Fife zag worden binnengehaald.

De Amerikaanse spits Kit Loferski, wiens ondertekening op de dag van de wedstrijd werd aangekondigd, werd in de 70e minuut geïntroduceerd, maar pas in de laatste seconden wonnen de bezoekers wat nu een waardevol punt zou kunnen blijken te zijn.

Een hoopvolle bal van achteren zorgde voor problemen bij de verdediging van de Rangers, en toen Fife naar binnen rende om de bal weg te werken, stuiterde hij op Hayes, waardoor de Celtic-verdediger een leeg net kon raken om het juichende feest te beginnen.

Met nog negen wedstrijden te gaan na de SWPL-splitsing, geloven zowel Rangers als Celtic nog steeds dat ze de ongeslagen leider Glasgow City kunnen achtervolgen, maar het resultaat van maandag is ongetwijfeld in het voordeel van de 15-voudig kampioen.

Elders in de SWPL

Leiders Glasgow City blijven aan de top na zaterdag met 2-0 te hebben gewonnen van Hibernian, terwijl Hearts Partick Thistle met 1-0 versloeg in de andere top zes.

In de onderste helft versloeg Motherwell rivalen Hamilton Academical met 4-1, Spartans versloeg Dundee United met 1-0 en Aberdeen versloeg Glasgow op de onderste plaats met 3-1.

Alonso: ‘Het voelt bijna als een overwinning’

Fran Alonso zei dat Celtic’s 1-1 gelijkspel met Rangers voelde als een overwinning nadat Caitlin Hayes scoorde met de laatste trap van de wedstrijd.

Celtic-manager Fran Alonso was opgetogen met de overwinning:

“We wilden de drie punten, maar we wisten dat we het tegen een topteam zouden opnemen.

“Uiteindelijk hebben we een verdediger voorin gezet en we hebben nooit opgegeven. Zo scoren is bijna een overwinning.”

“Ik ben echt heel erg trots op de jongens. Ik had het gevoel dat het een soort teamding was, dus het is een eerlijk resultaat.

“We zijn zeker in een titelgevecht verwikkeld. We moeten twee keer tegen Glasgow City spelen en tegen Rangers, uiteraard zal elke wedstrijd zwaar zijn.

“Het enige wat we vandaag hebben verloren, is dat we het niet meer in handen hebben. Nu zijn we ook afhankelijk van Rangers om punten te pakken van Glasgow City.”

Thomson: ‘Het laat ons vechten voor de tweede plaats’

Malky Thomson vertelde Sky Sports dat zijn bod op de titel mogelijk voorbij is:

“Ik denk dat het een geweldig spektakel was voor de fans die ernaar keken en het had alles. Een beetje drama, twee doelpunten.”

“Ik ben er kapot van, maar we zijn Rangers, we moeten onszelf bij elkaar rapen en verder gaan.

“Het is erg moeilijk, vooral gezien de eerste helft toen we uitstekend waren.

“We hadden een goede kans om de 2-0 te maken en de wedstrijd buiten bereik te brengen. Het was een leuke wedstrijd, het laat ons duidelijk vechten voor de tweede plaats, maar misschien zijn er meer emoties en morsen.

“Ik ben een beetje kapot, maar laten we onszelf bij elkaar rapen en verder gaan.”

Wat is het volgende?

vrouwelijke boswachters gastheer Hiberniaans in hun volgende SWPL-wedstrijd op 2 april, vanaf 16:10 uur. Keltisch spelen Deel distel dezelfde dag thuis, met een eerdere start om 15.00 uur.