Mon. Apr 29th, 2024

Wereldbeker Dames VS Vietnam

De Amerikaanse spits Sophia Smith (11) scoort een doelpunt langs de Vietnamese doelman Tran Thi Kim Thanh (14) in de eerste helft van een groepswedstrijd van de FIFA Women’s World Cup 2023 in Eden Park. Vereist tegoed: Jenna Watson-USA TODAY Sports

AUCKLAND-Vietnam zal waardevolle lessen trekken uit de opener van de Women’s World Cup, zei coach Mai Duc Chung zaterdag na een 3-0 nederlaag tegen viervoudig kampioen Verenigde Staten in Eden Park in Auckland.

Vietnam, een van de acht debutanten in een uitgebreid deelnemersveld voor het WK in Nieuw-Zeeland en Australië, had weinig hoop om deel te nemen aan het toernooi, behalve hun land op de internationale voetbalkaart te zetten.

Duc Chung, die de grote Amerikaanse favorieten vergeleek met een “grote berg” voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdag, zei dat hij tevreden was met de prestatie van zijn team onder druk van een meedogenloze Amerikaanse aanval.

“We proberen de aanval van het Amerikaanse team te beperken… We proberen deze tactieken te creëren, proberen te verdedigen”, zei hij via een vertaler. “Qua spirit zijn we hier vandaag zeer tevreden.”

Hij prees verder zijn doelman, Tran Thi Kim Thanh, die bezig bleef terwijl zijn team amper voorbij de laatste derde kwam.

Ze stopte in de eerste helft de strafschop van een Amerikaanse veteraan Alex Morgan, een redding die volgens Duc Chung voortkwam uit urenlange voorbereiding.

“Een goede les die we hier kunnen leren”, zei Duc Chung. “Ik ben zeer tevreden over de doelman.”

Vietnam treft donderdag Portugal in Hamilton.