Tue. May 7th, 2024

Hoogtepunten van de Super League-clash tussen Hull FC en St Helens

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Jake Clifford heeft Hull FC opnieuw geïnspireerd tot hun eerste overwinning op St Helens in 17 pogingen, terwijl ze de pijnlijke herinnering aan de Challenge Cup-nederlaag van vorige week overwon met een spetterend optreden van zes pogingen in het MKM Stadium.

Slechts vijf dagen geleden kostte het ontslag van Josh Griffin wegens afwijkende meningen zijn partij een realistische kans om een ​​zeldzame overwinning op de mannen van Paul Wellens te claimen, maar Clifford – die de bekerwedstrijd had gemist met een hersenschudding – scoorde 14 punten om een ​​nederlaag van 34 -6 te bezegelen de wereldkampioenen.

Clifford, nog steeds ongeslagen de laatste keer dat Hull de Saints versloeg in 2017, zette de toon door de eerste poging in minder dan zeven minuten te scoren en zette de clincher op voor Cam Scott voordat Darnell McIntosh de avond in stijl afsloot met een verwoestende ontploffing van 70 meter .

Jake Clifford opent de score voor Hull FC

De Saints waren in East Yorkshire aangekomen na zes opeenvolgende overwinningen en suggereerden dat ze de topvorm hadden herwonnen in indrukwekkende recente overwinningen op Huddersfield en Wigan, maar de hele nacht duidelijk de tweede beste waren.

De ellende van de bezoekers werd nog verergerd door flagrante fouten van het over het algemeen betrouwbare duo Lewis Dodd en Jack Welsby, terwijl de mannen van Tony Smith hun overwinning effectief bezegelden door een voorsprong van 22-0 te openen.

Clifford opende de score door zich uit te rekken na een korte pass van McIntosh, waarna Carlos Tuimavave een seconde toevoegde na een uitbarsting van de indrukwekkende Andre Savelio nadat Dodd de bal achteloos in zijn armen trapte.

Welsby’s moment om te vergeten kwam in de 20e minuut toen hij te laat was na het schot van Jake Trueman, McIntosh passeerde om de bal weg te werken en Trueman erop sprong om hem te fouilleren, waarbij Clifford’s tweede conversie de voorsprong van Hull naar 16 bracht.

Jake Trueman stortte zich op een rampzalige Saints-fout om te scoren voor Hull

Chris Satae vond het maar al te gemakkelijk om voorbij het halfuur te komen om het vierde doelpunt van Hull te scoren, en de nederlaag in de eerste helft had nog erger kunnen zijn voor de Saints nadat Davy Litten op acrobatische wijze in de hoek overging maar vlak daarvoor het contact verloor. de grond. .

Ongetwijfeld, met hun oren suizend van het gebabbel van Wellens tijdens de rust, riepen de Saints de onmiddellijke reactie op die ze nodig hadden toen de voorzet van James Bell onder de doelpalen na een felle run van Konrad Hurrell voor de eerste keer de lijn van Hull brak.

Met de introductie van James Roby tijdens de rust verhoogden de mannen van Wellens hun urgentie en er waren tekenen van een verandering in het momentum toen Hull gedwongen werd diep te verdedigen om een ​​reeks Saints-aanvallen af ​​te weren.

Andre Savelio was in een goed humeur nadat Hull FC hun eerste overwinning op St. Helens in zes jaar tijd had behaald

Maar de gastheren lieten zich niet afschrikken en, nadat ze weer een zware set hadden overleefd, reageerden ze in stijl, waarbij Scott uithaalde naar Clifford’s slimme schot om te draaien voor de vijfde poging van zijn team.

Darnell McIntosh rende over het veld voor een Hull-poging

Litten kreeg geen nieuwe kans in de hoekschop, maar McIntosh serveerde een passende finale waarin zijn ploeg de herinnering aan hun ellende in het begin van het seizoen van zich afschudde en zich voorbereidde op een onwaarschijnlijke kans in de play-offs.

Hull FC-manager Tony Smith was verheugd zijn eerste overwinning op St Helens sinds 2017 te claimen, want ze wonnen met 34-6

St Helens-manager Paul Wellens was diep teleurgesteld nadat zijn ploeg met 34-6 werd verslagen door Hull FC