Tue. Apr 30th, 2024

University of Stirling hield Dundee United 44 minuten vast voordat hij werd uitgeschakeld in de Scottish Cup met een 3-0 nederlaag tegen Tannadice.

De studenten werden gesteund door 1.000 uitfans en hadden een grote kans om de score te openen in de vierde ronde, maar Mark Birighitti redde goed van Jason Jarvis.

Aziz Behich, de linksback van het WK in Australiƫ, opende de score met een prima finish en doelpunten in de tweede helft van Jamie McGrath en Glenn Middleton stuurden United naar huis.

Het doelpunt van Borna Barisic in de eerste helft zag de houders bewakers bij een 1-0 overwinning door naar de volgende ronde Sint Janssteen.

Keltisch zakte eerder naar de achtste finales met een 5-0 overwinning Morton, maar de wedstrijd viel meer op door een controversiƫle VAR-beslissing.

Morton begon goed, maar voormalig Hoops-verdediger Efe Ambrose werd uiteindelijk bestraft voor een handsbal die onopgemerkt bleef in Celtic Park nadat de bal van de voet van een teamgenoot ging en Aaron Mooy de penalty in 18 minuten omzette.

De brace van Kyogo Furuhashi en een briljante slag van David Turnbull zorgden voor vier voorsprong van Celtic voor rust en Mooy voegde een late vijfde toe.

Aaron Mooy van Celtic viert feest met Sead Haksabanovic na een doelpunt van 5-0
Afbeelding:

provincie Ross waren aan het einde van een comeback toen ze werden uitgeschakeld na strafschoppen tegen de laatste club in de competitie Hamilton.

Na een doelpuntloos gelijkspel bij Lanarkshire zag Jordan White zijn penalty gered en maakte Accies er 5-3 van in de penalty shoot-out.

Premiership-teams Motherwell, Livingston, St Mirren en Kilmarnock versloegen allemaal de tegenstand uit de lagere klasse, maar geen van hen had het gemakkelijk.

Mikael Mandron scoorde zijn volle moederput opende met een tweehonkslag – de tweede in blessuretijd – toen de ploeg van Steven Hammell met 2-0 won Arbroath om hun eerste overwinning sinds oktober te boeken.

Jordan Jones scoorde het enige doelpunt in blessuretijd als Killie versloeg de leiders van League Two dombo in Rugby Park, terwijl levende steen kwam van een achterstand en won met 3-1 bij Stenhousemuir.

KILMARNOCK, SCHOTLAND - JANUARI.  (Foto door Craig Brown / SNS Group)
Afbeelding:
Jordan Jones (rechts) scoorde laat om de overwinning van Kilmarnock te bezegelen

Verdediger Nicky Jamieson bezorgde de League Two-ploeg een voorsprong van 25 minuten, maar Livi scoorde een doelpunt van zeven minuten in het begin van de tweede helft. Scott Pittman maakte in de 52e minuut gelijk voordat een tweehonkslag van Steven Bradley de bezoekers eruit stuurde.

Sint Mirren scoorde thuis een doelpuntloos gelijkspel Dundee voordat Trevor Carson drie strafschoppen redde in de shootout om de ploeg van Paisley door de kwalificatietafel te loodsen.

Deel distel zette zijn naam op de hoed voor de trekking van de vijfde ronde van zondagavond nadat hij er doorheen was gegaan Dunfermlijn vanaf de penaltystip na een 1-1 gelijkspel bij Firhill.

Kyle Benedictus zette de bezoekers drie minuten voor rust op voorsprong vanaf de penaltystip nadat Lee Hodson Rhys Breen neerhaalde. Aidan Fitzpatrick scoorde vlak na rust op de lat.

GLASGOW, SCHOTLAND - JANUARI.  (Foto door Paul Devlin / SNS Group)
Afbeelding:
Jamie Sneddon van Partick viert het winnen na strafschoppen

Dunfermline-verdediger Chris Hamilton miste vanaf twee meter in extra tijd en Pars-spelers Benedictus en Matty Todd misten de strafschop toen de Jags de shoot-out met 4-2 wonnen.

falkirk kwam van een achterstand om League One-rivalen te verslaan Alloa 2-1 na het korte tripje naar Clackmannanshire.

De gastheren namen de leiding in de 21e minuut toen Luke Donnelly de rebound omkeerde nadat het schot van Ross MacIver werd geblokt door PJ Morrison.

Brad McKay kopte de gelijkmaker binnen na enige druk tegen het einde van de eerste helft en Rumarn Burrell knikte in de 77e minuut als winnaar nadat de voorzet van Callumn Morrison net van de paal was.