Sat. Sep 23rd, 2023Tracy Chapman werd de eerste zwarte vrouw in de geschiedenis die de enige songwriting-credits had voor een nummer 1 countryhit, dankzij Luke Combs’ cover van haar nummer ‘Fast Car’ uit 1988. Het staat momenteel bovenaan de Billboard Country Airplay-hitlijst (gedateerd op 8 juli).

Als Rollende steen merkt op dat Chapman pas de vierde zwarte vrouw is die er is elk songwriting-krediet voor een countrynummer # 1. Ze sluit zich aan bij de club die momenteel wordt bezet door Alice Randall, die mee schreef aan de single “XXX’s and OOO’s (An American Girl)” uit 1994 van Trisha Yearwood; Ester Dean, die mee schreef aan Lady A’s 2020 “Champagne Night”; en Tayla Parx, die mee schreef aan het nummer “Glad You Exist” van Dan + Shay uit 2021.

Combs’ versie van “Fast Car” is de tweede single van zijn laatste album, oud worden. Eerder deze maand steeg het van nr. 8 naar nr. 4 op de Hot 100, waarmee het de nr. 6-piek van Chapman’s origineel overtrof, waarvan Combs zei dat het zijn “waarschijnlijk eerste favoriete nummer aller tijden” was. Vanaf deze week staat het op nummer twee in de Hot 100.

“Ik herinner me dat ik naar dit nummer luisterde met mijn vader in zijn vrachtwagen toen ik waarschijnlijk vier jaar oud was”, vertelde Combs onlangs aan Music Mayhem. ‘Hij had een cassettebandje en we hadden een oude bruine F-150-trailer. We hebben dat ding doorgenomen, en hij had een cassettespeler erin, en ik heb de originele band – mijn vader bracht hem een ​​paar jaar geleden naar mij… Ik heb er een en ik heb hem in mijn winkel.

Even terzijde, “Fast Car” is door veel artiesten gecoverd om het te begeleiden, waaronder Sam Smith en Jamila Woods. Je hoort de countryster het tijdens haar grote wereldtournee, waarvoor je hier tickets kunt kopen.By admin