Sun. Apr 28th, 2024

Anthony Edwards Timberwolves NBA

Minnesota Timberwolves #1 Anthony Edwards reageert tijdens verlenging tegen de Denver Nuggets in Target Center op 23 april 2023 in Minneapolis, Minnesota. Gregory Shamus/Getty Images/AFP

Anthony Edwards scoorde 34 punten en Nickeil Alexander-Walker scoorde zes punten in de verlenging toen de Minnesota Timberwolves uitschakeling voorkwamen door de Denver Nuggets 114-108 te verslaan in Minneapolis op zondagavond in Game 4 van de Conference’s eerste ronde playoff-serie West.

De Nuggets leiden de serie met 3-1 en zullen dinsdagavond in Denver opnieuw kijken om de nr. 8 Timberwolves in Game 5 uit te schakelen.

Mike Conley had 19 punten terwijl Karl-Anthony Towns 17 punten en 11 rebounds had voordat hij verloor van Wolves. Rudy Gobert scoorde 14 punten en 15 rebounds, en Kyle Anderson scoorde 11 punten.

Nikola Jokic had 43 punten en 11 rebounds om de Nuggets bij te houden. Jamal Murray scoorde 19 punten, Michael Porter Jr. scoorde 15 en Aaron Gordon eindigde met 14.

Jokic had vier punten en een assist om Denver te helpen een voorsprong van 102-101 te nemen in de verlenging, maar Alexander-Walker, die alle drie zijn 3-puntspogingen in de reglementering had gemist, sloeg er drie op rij om een ​​reeks van 8 punten te beginnen. 0 waardoor Minnesota halverwege een voorsprong van 109-102 heeft met nog 1:29 te spelen.

Murray had twee manden en Jokic één toen de Nuggets binnen een punt kwamen, maar Edwards maakte een driepunter met nog 11,5 seconden te gaan om de overwinning te bezegelen.

Edwards maakte een jumper die Minnesota een voorsprong van 96-84 bezorgde met 2:52 over in het vierde kwartaal, maar Porter sloeg twee 3-pointers en Jokic voegde zes punten toe om een ​​12-0 streak af te ronden die de Nuggets gelijk maakte op 96 met 12,7 seconden over.

Minnesota had een kans om te winnen, maar Kentavious Caldwell-Pope blokkeerde Edwards toen hij in de laatste seconde probeerde te springen.

Jokic scoorde vroeg in het derde kwartaal negen snelle punten en bezorgde Denver een voorsprong van 64-55.

Edwards scoorde 14 punten toen Minnesota de periode afsloot met een run van 25-10 om een ​​voorsprong van 80-74 op te bouwen bij het ingaan van het kwart.

Edwards had acht punten en twee assists en de lay-up van Gobert bezorgde de Wolves laat in het eerste kwartaal een voorsprong van 23-22.

Het tweede kwartaal bestond uit zeven gelijkspel en zeven voorsprongwisselingen, waarvan de laatste kwam toen Denver de laatste vijf punten van de eerste helft scoorde en een voorsprong van 52-48 tijdens de rust nam.