Fri. Apr 26th, 2024

Pep Guardiola onthulde dat hij “emotioneel gesloopt” was na de 3-0 overwinning van Manchester City op Bayern München – een wedstrijd die Thomas Tuchel vond dat zijn team niet verdiende te verliezen.

Rodri’s lange-afstandsinspanning in de eerste helft bezorgde Guardiola’s ploeg de leiding tegen de Duitse kampioen, voordat Bernardo Silva na rust een seconde binnen kopte en Erling Haaland de score voltooide toen City met één voet in de halve finale van de Champions League kwam.

Op de vraag wat hij vond van een ‘comfortabele’ overwinning, antwoordde Guardiola: “Het was helemaal niet comfortabel. Ik ben emotioneel gesloopt! Ik heb vandaag nog 10 jaar. Het was zo’n veeleisend spel.

“55 tot 60 minuten lang was het een spannende wedstrijd, op onderdelen waren ze beter dan wij.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Jay Bothroyd beschrijft het moment waarop Erling Haaland zijn 45e doelpunt van het seizoen scoorde en Manchester City een 3-0 voorsprong bezorgde in hun Champions League-duel met Bayern München

“Vanaf het begin van de tweede helft waren ze beter. We hadden ze niet onder controle. Maar we hebben iets aangepast en we waren beter. Het is een ongelooflijk resultaat. Maar we moeten iets beter doen in München om niet te veel te lijden.

“Ik ben er vaak geweest. Ik weet dat dit team speciaal is. Om deze topteams uit te schakelen, heb je twee topwedstrijden nodig, niet één.”

Hij voegde eraan toe: “Ik weet precies wat we daar moeten doen. Als wij niet goed spelen, kunnen zij één, twee of drie scoren. Dat weet ik en de spelers ook.

“Het is een ongelooflijk resultaat, maar we moeten ons spel spelen met een enorme persoonlijkheid, want anders zijn het topclubs en teams.

“Hier hebben we onze kansen, in ons stadion zijn we iets speciaals dit seizoen. We hebben ons momentum, we zijn clinici en we hebben dit wapen. Maar dat geldt ook voor München.

‘Ik was erbij, jij was er niet. Ik ben daar drie jaar geweest. Ik weet wat het voor mensen betekent, we gaan daarheen om doelpunten te maken en te proberen de wedstrijd te winnen. Zo niet, dan wordt het heel moeilijk.”

Tuchel: Het is pas voorbij als we onder de douche staan!

Thomas Tuchel

Ondanks de eenzijdige score vond Bayern-coach Tuchel, die pas aan zijn derde wedstrijd de leiding had nadat hij Julian Nagelsmann had vervangen, dat zijn team de pech had de wedstrijd te verliezen.

“Dit lijkt niet op een 3-0, maar het is een 3-0 en het is nu een enorme opgave om dat om te draaien. We zijn realistisch, maar we geven niet op”, zei Tuchel na afloop.

‘Het is pas voorbij als we onder de douche staan.’

Tuchel wees naar het eerste doelpunt van Rodri als bewijs van het ongeluk van zijn team.

“Als City zo’n doelpunt kan maken, is het heel, heel moeilijk”, zei de Bayern-coach.

“De reacties waren geweldig tijdens de eerste helft. De tweede helft was nog beter. In de periode dat het doelpunt ons vertrouwen had kunnen versterken, gebeurde het tegenovergestelde.”

Hij zag de fout van Upamecano als het keerpunt.

“Het tweede doelpunt veranderde het momentum toen het ons momentum was. Het was een individuele fout, een beslissingsfout en op het hoogste niveau van het wereldvoetbal is het wreed. Dit is een fout die niet zou mogen gebeuren op dit niveau in dit deel van het veld.

“Het is duidelijk dat we niet werden beloond voor onze inspanningen.”

Wat is het volgende?

De terugwedstrijd vindt plaats in München op woensdag 19 april om 20:00 uur. Maar het volgende bod van Manchester City is Leicester City terug in de Premier League deze zaterdag in het Etihad Stadium, live op lucht sporten; aanvang 17.30 uur.

Ondertussen ontvangt Bayern München Hoffenheim in de Bundesliga, eveneens op zaterdag; aanvang 14.30 uur.