Fri. Apr 12th, 2024


The National is terug met weer een nieuw nummer van De eerste twee pagina’s van Frankenstein. “Your Mind Is Not Your Friend” bevat Phoebe Bridgers en komt met een nieuwe psychedelische videoclip, geregisseerd door Bridgers’ broer Jackson en met Matt Berningers broer Tom in de hoofdrol. De gebroeders Berninger spelen in het bos en op een speelplaats, beiden in zwarte pakken. (Die van Matt wordt geaccentueerd met pluimen verse bloemen.) Bridgers verschijnt even en pakt een baby op die op de speelplaats zit. Kijk hieronder.

Volgens een persbericht werd “Your Mind Is Not Your Friend” geboren nadat Matt Berninger door een of ander writer’s block heen brak. “Als ik het gevoel heb vast te zitten, pak ik vaak een boek van de plank om een ​​paar woorden in mijn hoofd te krijgen en de eerste twee pagina’s van het boek frankenstein leidde uiteindelijk tot ‘Your Mind Is Not Your Friend’,” zei hij. “Het boek begint met de verteller op een reis in de buurt van de poolcirkel, en dat beeld van op drift zijn hielp me om te schrijven over het gevoel losgekoppeld, verloren en doelloos te zijn. Toen ik eenmaal die rare, verwarrende paniek van het niet hebben van ideeën onder ogen begon te zien, begon alles een beetje open te gaan. In een interview met Zane Lowe op Apple Music 1 sprak Berninger over het werken met Bridgers aan het nummer:

Nou, ik was naar Phoebe gegaan om aan de liedjes te werken. We hadden het over het schrijven van liedjes, en we schrijven allebei op dezelfde manier, denk ik. En we zijn allebei fan van de manier waarop we schrijven en praten over hoe te schrijven en hoe te schrijven over de dingen die je haat aan jezelf, waar ze geweldig in is. En daarna dacht ik: “Hier moet ik over schrijven.” Ook al was ik toen allergisch voor mezelf. Ik had zoiets van: “Dit is alles wat ik ermee kan doen, dus ik moet erover schrijven.” Dus toen ik het nummer af had, had ik het gevoel dat ik moest, aangezien mijn vrouw een groot deel van de inspiratie was, had ik het gevoel dat ik de aanwezigheid van een andere stem of iemand anders nodig had, en Phoebe sprong erin, daar was ze perfect voor. En omdat haar stem zo’n warme, zorgzame knuffel is en het dit soort dimensie aan haar toevoegde, was dat cruciaal om het te laten werken.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover