Fri. Apr 19th, 2024

Glasgow City blijft aan kop van de Scottish Women’s Premier League na van een achterstand te zijn gekomen door Hibernian met 2-1 te verslaan.

De gastheren kenden een goede start en opende bijna de score toen Hayley Lauder haar afstandsschot langs Bene Haaland in het Hibs-doel zag vliegen, alleen om van de lat te vliegen.

Hibs profiteerde van de rust toen Eleni Giannou de net voor rust thuiskomende Michaela McAlonie vond.

Die voorsprong bleef echter niet duren, want Lauder zette voor de Schotse international Jenna Clark, die na de herstart de gelijkmaker van City binnen kopte.

De comeback was compleet met minder dan 20 minuten te gaan toen Mairhead Fulton – die scoorde de laatste keer dat de teams elkaar ontmoetten – het gebied binnenging waar de bal Liana Hinds verliet en in zijn eigen net ging om de drie punten te scoren.

Glasgow City blijft twee punten verwijderd van Rangers, die zondag als volgende het opnemen tegen Hibernian in de finale van de Sky Sports Cup.

Glasgow Dames 0-10 Rangers

Rangers bereiken de Sky Sports Cup-finale nadat ze alle drie de punten hebben verzameld tegen Glasgow Women.

Ondanks een grote wedstrijd voor de boeg, maakte Rangers een sterke basiself en stond met 8-0 voor tijdens de rust.

Nicola Docherty scoorde al na drie minuten het eerste doelpunt en opende de sluisdeuren bij Alliance Park.

Colette Cavanagh scoorde een hattrick, terwijl Lizzie Arnot’s double plus goals van Kathryn Hill en Kirsty Howat de bezoekers een enorme voorsprong bezorgden tijdens de rust.

Docherty pakte na rust haar tweede van de wedstrijd om er 9-0 van te maken voordat Lisa Martinez de score voor de Gers sloot.

Door het resultaat blijft Glasgow Women dit seizoen nog steeds zonder punt, terwijl aan de andere kant titelverdediger Rangers op de tweede plaats achter Glasgow City op jacht blijft naar de titel.

Keltisch 7-0 Dundee United

Celtic blijft drie punten achter op de eerste plaats na een nadrukkelijke overwinning op Dundee United in het Excelsior Stadium.

Elk potentieel voor een schok werd snel uitgesloten, want Celtic ging na drie minuten met 1-0 voor via SWPL-topscorer Clarissa Larisey.

De thuisploeg stond na 24 minuten met 3-0 voor door doelpunten van Shen Mengyu en Amy Gallacher.

Mengyu voltooide zijn hattrick voor het einde, samen met goals in de tweede helft van Tiree Burchill en Maria McAney.

Terwijl Celtic één punt achter Rangers en twee achter Glasgow City blijft, staat United negende.

Aberdeen 1-1 Spartanen

Managerless Aberdeen kwam binnen een punt van het veiligstellen van SWPL-voetbal volgend seizoen met een gelijkspel thuis tegen Spartans.

Francesca Ogilvie bezorgde de gastheren de leiding in de 40e minuut toen de Dons voor het eerst dit seizoen op zoek waren naar opeenvolgende overwinningen.

Louise Mason had echter andere ideeën, want haar afstandsschot bracht beide teams slechts drie minuten later op gelijke hoogte.

Aberdeen heeft nu slechts één punt achterstand op Hamilton Academical op de 10e plaats en twee punten op Dundee United op de negende plaats, terwijl de Spartanen drie punten voorsprong hebben op United en twee punten op een plaats in de top zes.

Hart van Midlothian 5-0 Hamilton Academical

Hearts zorgde ervoor dat ze aan het begin van het jaar vierde bleven in de SWPL met een comfortabele overwinning op Hamilton Academical, wat afbreuk deed aan de 200ste wedstrijd van Gary Doctor die de leiding had over de bezoekers.

Georgia Timms opende de score in de 13e minuut, versloeg Chloe Nicolson aan de bal en eindigde goed na een voorzet van Erin Rennie.

Timms werd toen de provider en sloeg de bal belangeloos naar Cailin Michie nadat hij Nicolson had omzeild.

In de laatste 22 minuten van de wedstrijd kreeg Hearts een tweehonkslag tegen van Katie Rood, terwijl Jennifer Smith tussen de doelpunten door scoorde om een ​​nadrukkelijke overwinning te bezegelen.

Hearts gaat door naar 22 punten en kan tot ten minste 2023 niet worden gepakt door iemand onder hen, maar Hamilton heeft vier wedstrijden geen punt en zal Aberdeen in de gaten houden, die nu slechts een punt achter staat.