Fri. Mar 29th, 2024

Swansea versloeg Bristol City met 2-0 om de aanhoudende angst om meegesleurd te worden in de degradatiestrijd van het kampioenschap van zondag weg te nemen.

Liam Cullen en Olivier Ntcham scoorden toen Swansea in zeven wedstrijden won en 10 punten voorsprong had op de 22e geplaatste Huddersfield met nog acht wedstrijden over.

Bristol City heeft twee punten voorsprong op Swans na hun derde nederlaag in vijf wedstrijden.

Liam Cullen stapt weg om te vieren na het openen van de score voor Swansea tegen Bristol City
Afbeelding:

De Robins deden Andy Fisher, een doelman die onder druk stond na recente fouten, weinig moeite, hoewel Andreas Weimann een poging in blessuretijd afgekeurd zag wegens buitenspel toen Swansea hun eerste nul van 2023 claimde.

De gastheren staan ​​vierde in de ranglijst na het verslaan van de Welshe rivaal Cardiff in oktober en in de hoop een uitdaging aan te gaan voor promotie. Maar een ellendige serie van drie overwinningen in 21 wedstrijden sindsdien heeft hen steeds dichter bij degradatie gebracht.

Bristol City had hier in januari een herhaling van de FA Cup gewonnen, maar Swansea had meer behoefte aan een snelle start en Joel Piroe schoot al na 11 seconden naast vanuit een schuine positie.

Cullen verspilde in de zesde minuut een kans toen hij de slimme pass van Liam Walsh voor het doel niet onder controle kreeg en Ryan Manning zijn lekke schot geblokt zag worden door Zak Vyner.

Robins-doelman Max O’Leary werd net voor het halfuur voor het eerst op de proef gesteld toen Harry Darling de diagonale bal van Matt Grimes bij de tweede paal vond. O’Leary schoof langs de kopbal van Darling en Cameron Pring blokkeerde het schot van Walsh.

De opluchting van de bezoekers duurde niet lang toen Walsh Ntcham vond en de Kameroenese middenvelder Cullen vrijliet, die zich uitstrekte om zijn zevende doelpunt van het seizoen te scoren.

Joel Piroe (links) en Matt Grimes van Swansea vieren feest nadat ze drie cruciale punten hebben behaald
Afbeelding:

Mark Sykes schoot recht langs Fisher vanaf 25 meter afstand voordat de beste opener van Bristol City in de laatste helft van de eerste helft kwam. Alex Scott bereikte de ondertekening met een knap stuk vaardigheid en zette Andy King op voor een schotkans die Piroe goedmaakte.

Het patroon van de wedstrijd bleef hetzelfde na de pauze, met Cullen die net de lat raakte en Piroe zijn kopbal van de paal kopte.

Bristol City stuurde Weimann en Anis Mehmeti om een ​​aanvallende dreiging te vormen, en Fisher werd gedwongen om het schot van Omar Taylor-Clarke van afstand te beantwoorden.

Swansea beëindigde de wedstrijd met nog 13 minuten te gaan toen Ntcham een ​​vermoeiende Robins-helft doorsneed.

De voorzet van Jamie Paterson werd naar huis gekopt door collega-invaller Morgan Whittaker, en Ntcham schakelde de bal behendig naar zijn rechtervoet om O’Leary vanaf 14 meter afstand te verslaan.