Fri. Apr 19th, 2024

Leigh vierde thuis een indrukwekkende overwinning tegen Super League-leider Warrington

We hebben alle actie verzameld van de drie niet-uitgezonden Betfred Super League-wedstrijden van vrijdag, waarin Catalans Dragons, Leigh Leopards en Huddersfield Giants zegevierden…

Catalanen Draken 36-6 Wakefield Trinity

Hoogtepunten van de Betfred Super League-clash tussen Catalans Dragons en Wakefield Trinity

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Mark Applegarth geeft toe dat hij zich misschien moet wenden tot een voormalige Wakefield-ster om de talisman te zijn voor een ommekeer in het fortuin van het team.

Het ellendige seizoen voor het laatste Super League-team ging door, met een verlies van 36-6 tegen Catalans Dragons.

Na hun 13e opeenvolgende nederlaag in de competitie, heeft Trinity-manager Applegarth onthuld dat de club op zoek is naar een mogelijke terugkeer van David Fifita.

“We onderzoeken het, hij zou een ongelooflijke boost zijn voor ons team”, zei Applegarth. “We hebben geen cijfers meer en het lijkt erop dat Kelepi Tanginoa haar arm heeft gebroken, dus we hebben de cijfers echt nodig.”

Wakefield verloor met 18-0 in pogingen in de eerste helft om Trinity-speler Tom Johnstone en Cesar Rouge te vormen.

Ze vochten terug via Ryan Kay, maar een andere poging van Johnstone plus scores van Tanguy Zenon en Arthur Mourgue zorgden ervoor dat de Catalanen zegevierden.

Huddersfield Giants 20-4 Castleford Tigers

Hoogtepunten van de Betfred Super League-clash tussen Huddersfield Giants en Castleford Tigers

Ian Watson prees een “mijlen betere” prestatie van Huddersfield nadat ze de overwinning behaalden op Castleford om een ​​einde te maken aan een lost streak van vier wedstrijden.

De thuisploeg domineerde de Tigers in het John Smith’s Stadium en ging met 10-4 in de eerste helft – dankzij de eerste poging van Esan Marsters – voordat doelpunten van Innes Senior en Kevin Naiqama de overwinning in de tweede helft bezegelden.

De Giants hebben slechts één wedstrijd gewonnen in hun laatste zes wedstrijden, waarbij de druk aan de kant van West Yorkshire toenam na de 42-40 Betfred Challenge Cup-nederlaag van vorig weekend tegen Watsons voormalige club, Salford Red Devils.

“Het was mijlenver van ons verwijderd,” zei Watson. “Het voelde meer als ons, daar hebben we het als groep over gehad. Het was een zeer goede prestatie van het team.

Kevin Naiqama duikt erin om het te proberen terwijl Huddersfield Castleford verslaat

“Vanaf minuut nul begonnen we goed te spelen. We waren met ze aan het spelen en stelden ze wat vragen.

“Over het algemeen was het bevredigend. We zouden graag nog een paar pogingen doen aan het einde, maar ik win liever elke week met 20-4 dan in één wedstrijd te zitten en met 42-40 te verliezen.

De voorlaatste poging van de Tigers kwam van Alex Mellor en de ploeg van Andy Last heeft nu acht van hun laatste negen wedstrijden verloren.

Leigh Leopards 30-12 Warrington-wolven

Hoogtepunten van de Betfred Super League-clash tussen Leigh Leopards en Warrington Wolves

Adrian Lam houdt vol dat Leigh zich niet laat meeslepen na het verslaan van Super League-leiders Warrington.

Leopards namen een voorsprong van 14-0 in Leigh Sports Village dankzij pogingen van Gareth O’Brien en Tom Briscoe en hielden de Wolves zinloos in de tweede helft toen ze hun zesde opeenvolgende overwinning boekten.

George Williams leek de Wolves-reactie op gang te hebben gebracht met een poging van 28 minuten, maar O’Brien reageerde met zijn tweede voor de gastheren voordat de bekering van Joe Philbin en Stefan Ratchford de stand op 20-12 bracht tijdens de rust.

Maar de Leopards bezegelden de overwinning met Josh Charnley’s 15e poging van het seizoen toen de wedstrijd het laatste kwart inging en, toen de tijd bijna om was, pakte Ben Reynolds een losse bal op en rende 60 meter om een ​​poging te scoren die hij ook bekeerde.

Gareth O'Brien rent om te scoren voor Leigh tegen Warrington

Gareth O’Brien rent om te scoren voor Leigh tegen Warrington

“Ik ben erg trots”, zei Leigh-manager Lam. “Het was een zware wedstrijd – Warrington is een kwaliteitsteam dat dit seizoen de lat hoog heeft gelegd. We wisten dat het fysiek zou worden en we moesten de uitdaging aangaan.

“Ik dacht dat we het grootste deel van de wedstrijd redelijk goed waren, maar perfect was het niet. De manier waarop we onze linie verdedigden, liet zien hoe we voor elkaar blijven vechten. Ik vond onze verdediging erg solide.

“Ik denk niet dat er spelers zijn die ons zijn opgevallen – dat is het hele seizoen een van onze geheimen geweest. Het is geweldig om zes overwinningen op rij te behalen, maar dingen kunnen snel veranderen als je te ver op de zaken vooruit loopt.