Mon. Apr 29th, 2024

Jack Broadbent van Castleford Tigers scoort een try tegen Warrington

Afronding van de actie van de niet op televisie uitgezonden Super League-wedstrijden van vrijdag met Castleford Tigers en Hull KR die overwinningen claimen.

Castleford Tigers 23-14 Warrington Wolven

Daryl Powell leed een nederlaag bij zijn terugkeer naar Castleford, terwijl Warrington een teleurstellende 23-14 Super League-nederlaag leed, slechts vijf dagen na hun vertrek in de kwartfinale van de Challenge Cup in Wigan.

De Tigers van Andy Last worstelden een groot deel van het seizoen, maar waren grotendeels dominant tegen de veel geld uitgevende Wolves en stonden terecht met 14-0 voor tijdens de rust.

Pogingen van vleugelspelers Will Tate en Jason Qareqare en een hattrick van voormalig Warrington-ster Gareth Widdop gaven het team de controle.

Powell, die acht-en-een-half jaar aan het hoofd stond van Castleford voordat hij eind 2021 naar Warrington vertrok, heeft zijn ploeg zien terugslaan door Matty Ashton’s tweede helft en Connor Wrench-poging.

Maar de dropgoal van Widdop en de late poging van Jack Broadbent zorgden voor een verdiende overwinning voor de thuisploeg.

Warrington kreeg een vroege klap toen tweede roeier James Harrison werd veroordeeld voor een illegale uitdaging op Nathan Massey nabij de bezoekerslijn.

Massey verliet het veld met een knieblessure en kon niet terugkeren, maar Widdop nam de resulterende penalty voordat Castleford op zoek ging naar de eerste poging.

Ze creëerden een veelbelovende zet waarbij Tate dichtbij kwam in de rechterhoek, maar even later brak hij de impasse in de achtste minuut.

Nauwkeuriger hanteren creëerde ruimte voor Joe Westerman om een ​​goede pass naar Tate te gooien en hij leidde die klinisch om naar de rechterhoek.

Betfred Super League ronde 16 wedstrijden en resultaten

Donderdag Hull FC 34-6 Sint-Helena
Vrijdag Castleford Tigers 23-14 Warrington Wolven
Romp KR 28-12 Wakefield Trinity
Leeds Rhinos 54-0 Huddersfield Giants
Zaterdag Catalaanse draken vs Leigh Leopards (18.00 uur)
Zondag Salford Rode Duivels v Wigan Warriors (15.00 uur)

Castleford verdedigde hardnekkig om de bezoekers op afstand te houden en de Fijische vleugelspeler Jason Qareqare begon aan een sterke run vanuit zijn eigen helft naar het grondgebied van Warrington. Dit leidde ertoe dat Wolves buitenspel stond en Widdop’s penalty maakte er 8-0 van.

Afhandelingsfouten begonnen Warrington te belemmeren en een nieuwe Widdop-penalty bracht de stand op 10-0 voordat de gastheren hun tweede poging kregen in de 33e minuut.

De Wolves dreigden dicht bij de Castleford-linie, maar de dolende lading van Sam Kasiano vloog in de armen van een thuisvelder en de Tigers waagden zich het veld af.

Dit leidde ertoe dat de hoge trap van Jacob Miller in de linkerhoek door Jordan Turner in de dankbare armen van Qareqare werd gelobd, die in de linkerhoek tikte.

Warrington scoorde uiteindelijk in de 46e minuut toen een uitstekende pass van Ratchford Ashton over de top in de linkerhoek stuurde.

Ratchford slaagde er niet in zich om te zetten, maar Warrington scoorde opnieuw in de 61e minuut toen Ashton indrukwekkende kracht toonde om van dichtbij naar voren te komen en de bal te raken.

Mata’utia bekeerde zich en vervolgens schoot Wrench van afstand om een ​​try in de rechterhoek te scoren.

Mata’utia slaagde er niet in om te converteren en Widdop’s drop-goal maakte er 15-14 van voordat Broadbent laat opschoof voor een poging die Widdop bekeerde om de overwinning veilig te stellen voordat hij een penalty toevoegde.

Betfred Super League-wedstrijdhoogtepunten tussen Hull KR en Wakefield Trinity.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Louis Senior en Tom Opacic scoorden dubbele pogingen toen Hull KR gedwongen werd hard te werken voor een 28-12 overwinning op de onderkant van Betfred Super League Wakefield in Craven Park.

Mikey Lewis scoorde een vijfde poging voor de thuisploeg, waarbij Wakefield scoorde via Romain Franco en Luke Gale.

Rovers moest hun Super League-seizoen weer op de rails krijgen na vier opeenvolgende nederlagen in de competitie, met hun recente succes in de Challenge Cup tegen Batley en Salford.

Wakefield behaalde de vorige keer hun eerste overwinning van het seizoen tegen Leeds, maar ondanks hard vechten waren ze de tweede beste.

Rovers nam de leiding in de zesde minuut toen een goede run van Dean Hadley Opacic bij de eerste poging neerhaalde.

Louis Senior van Hull KR breekt vrij om een ​​try te scoren tegen Wakefield.

Rovers scoorde kort daarna een seconde, toen ze de bal aan de rechterkant openden en Senior voorzet in de hoek na een zwevende pass van Rowan Milnes, die dit keer de extra’s schopte.

Gale, die zijn Wakefield-debuut maakte na een langdurige blessure-afwezigheid, gaf de thuisploeg hun derde poging toen Senior zijn geluste pass onderschepte en vanaf hun eigen 10-meterlijn racete om een ​​tweede keer te scoren, waarbij Milnes er 16-0 van maakte.

Fouad Yaha van Rovers werd hard naar de prullenbak gestuurd met nog 10 minuten te gaan in de helft voor zijn sterke treffer op Max Jowitt.

Ondanks dat hij een verslagen man was, vocht Rovers zich een weg naar boven en Opacic dook naar binnen op een chip van Milnes, wiens schot de stand op 22-0 bracht.

Wakefield reageerde drie minuten voor rust toen Gale’s hoge schot door Franco werd weggewerkt om de eerste poging van zijn ploeg te scoren. Will Dagger bekeerde zich en maakte er tijdens de rust 22-6 van.

Trinity was verre van de nederlagen die sommigen misschien hadden voorspeld en kreeg hun tweede poging met nog een kwart van de wedstrijd te gaan toen Gale Yaha’s knock-on afstrafte en Dagger’s trap de stand op 22-12 bracht.

Wakefield had de thuislijn onder grote druk staan, maar kon het niet goedmaken, want een knock-on zorgde ervoor dat Rovers van de haak raakte met nog iets meer dan 10 minuten te gaan.

David Fifita van Wakefield pakte zijn tweede gele kaart van de wedstrijd voor het op de grond gooien van Senior en Rovers liet ze betalen met de eerste score van de tweede periode.

Lewis was goed gepositioneerd voor een touchdown na een mooie pass van Jez Litten en de vierde conversie van Milnes bezegelde de 28-12 overwinning van zijn team.