Fri. Jun 21st, 2024


Ik vind het altijd leuk om met regisseurs te praten, en de ontmoeting met Gina Prince-Bythewood (Film Director’s Award voor “The Woman King”) was verhelderend. Ik prees haar omdat ze weer een kritisch vrouwelijk verhaal naar het grote scherm bracht en vroeg haar naar de ultra-actie lichamelijkheid van het maken van de film en hoe ze ermee omging. Ze zei dat het haar taak was om de cast te inspireren. Ze zei echter dat ze haar eigenlijk inspireerden door hun bereidheid om elke scène er geweldig uit te laten zien.

Prince-Bythewood zei: “Ja, ze inspireerden me door hun arbeidsethos, passie en vriendelijkheid, ze wilden groots zijn en ze wisten hoe belangrijk het is om deze krijgersvoorouders te eren. Dat is een geweldige omgeving om in te zijn. Je krijgt niet altijd steunen elkaar, hun gezonde competitie en hun liefde voor elkaar op een filmset, maar dat was gezegend. Ze kwamen opdagen, zelfs als ze niet aan het werk waren om elkaar te steunen en naar elkaar te kijken. Ze kregen een band zoals in de film en wij vormde een broederschap om samen te werken; het was prachtig.”

Damien E. Smith, die Sgt. Majoor James Ingraham zei in de film ‘Emancipation’ toen hij me op de rode loper ontmoette: ‘Wat, je schrijft voor RogerEbert.com, de koning van de filmkritiek? Oh, man!” Ik antwoordde: “Ja, dat heb ik, en ik ging met hem naar filmvertoningen en interviewde hem; we zaten in dezelfde groep critici: de Chicago Film Critics Association.”

Ik vroeg: “Wat heeft Roger je geleerd?” Smith zei: “Tussen de leeftijd van 7 en 12 sloop ik ‘s nachts mijn kamer uit om zijn filmrecensieshow met Gene te bekijken; ik ben een filmfanaat en hield van zijn welbespraakte kritieken op filmrecensies; ik wilde weten wat dacht hij, hij zou meteen ter zake komen en de betekenis uitleggen alsof hij het rechtstreeks tegen mij had. Hij is geweldig!”

Ik antwoordde: “Zeker, ik moet het met je eens zijn. En ik zal je een snel antwoord geven dat Roger me gaf over het zijn van een filmcriticus. Ik vroeg Roger wat de sleutel is om een ​​groot filmcriticus te zijn, en hij antwoordde: “Om eerlijk en waarheidsgetrouw te zijn.”

Krediet: Getty Images voor Critics Choice Association

Lauren E. Banks, een actrice in de tv-show “City on the Hill”, reikte Angela Bassett haar Career Achievement Award uit. Ze vertelde me: “Angela is een complete ‘Master Acting’-klas; haar toewijding en totale belichaming van karaktertransformatie is ongelooflijk.” Ze hield van haar optreden in “Black Panther: Wakanda Forever” en ik was het meteen eens met haar beoordeling. Naar mijn mening is Bassett adembenemend in de film en zijn uitvoering is een van de beste die ik dit jaar heb gezien.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover