Thu. Apr 25th, 2024

Ryan Mason, zaakwaarnemer van Tottenham, was woedend nadat Diogo Jota ontsnapte aan “een van de duidelijkste rode kaarten” voordat hij Liverpool’s winnende doelpunt in blessuretijd scoorde tegen Tottenham.

Scheidsrechter Paul Tierney gaf Jota een gele kaart omdat hij Spurs-middenvelder Oliver Skipp met een hoge schoen op het hoofd had geslagen toen Liverpool in de laatste 10 minuten op Anfield met 3-2 voorstond.

Skipp werd gedwongen uit de wedstrijd te stappen na een enorme snee in het hoofd, maar omdat tussenkomst van de VAR niet beschikbaar was, bleef Jota aan en scoorde een dramatische winnaar voor Liverpool 99 seconden nadat Richarlison een punt leek te hebben veroverd voor Liverpool.Spurs in blessuretijd.

Mason, wiens spelerscarrière werd beëindigd door een ernstige hoofdblessure tijdens het spelen voor Hull City in 2018, zei dat hij de scheidsrechters om uitleg zou vragen na de “verbijsterende” beslissing.

“Het is een van de duidelijkste rode kaarten die ik heb gezien, het is moeilijk te krijgen”, zei Mason. lucht sporten. “Het is onmogelijk om te verliezen.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Het Super Sunday-panel was het er unaniem over eens dat Jota uit het veld had moeten worden gestuurd vanwege een grote uitdaging op Skipp

‘Als je het hebt over het in gevaar brengen van een tegenstander, dan verbaast het me om bloed te trekken uit een hengst terwijl Skipps hoofd anderhalve meter in de lucht is. Dat soort beslissing kan het verschil zijn tussen het winnen van het spel of niet.

“Het is moeilijk te begrijpen en ik zou graag uitleg willen. Ik zag het incident in realtime en je krijgt het idee van zo’n moment. De VAR-official heeft het voordeel van een replay.”

Mason vervolgde: “Ik zou graag een verklaring willen en een reden waarom dat niet zo was [a red card]. Ik kan begrijpen dat scheidsrechters en officials op het veld dat missen, hoewel mijn gevoel meteen een rode kaart was, want als je voet zichtbaar is en je anderhalve meter van de grond bent en je maakt contact met het hoofd van een speler en trekt bloed en er is een knippen, ik denk dat het alle vakjes aanvinkt.

“Waarschijnlijk weer een ervaren scheidsrechter in de VAR-kamer, die wil je op dat moment op het veld helpen. Luister, de wedstrijd is beslist omdat die speler op het veld aan het einde niet had mogen binnenkomen. Ik weet zeker dat de mening van de meeste voetbalmensen waarschijnlijk hetzelfde zal zijn.

DIOGO JOTA
Fotograaf:
Jota kreeg alleen een gele kaart voor zijn hoge schoenuitdaging op Skipp

lucht sporten experts Jamie Redknapp en Graeme Souness waren het met Mason eens dat Jota had moeten worden geschrapt voor de uitdaging.

“Het is een rode kaart”, zei Redknapp. “Jota bracht een tegenstander in gevaar, het is de letter van de wet. Jota scoorde vervolgens het winnende doelpunt, dus je kunt zien waarom Mason woedend is.

“Jota is niet dat type speler, hij wil Skipp geen pijn doen, maar hij is een geweldige uitdaging, hij is lang en laat een lelijke snee achter. Het is een rode kaart.”

Souness toegevoegd: “Het is een rode kaart. Jota is niet zo’n speler, maar hij wordt even neergeslagen en laat dan zes noppen zien. Hij moet ervoor gaan.

OLIVER SKIPP
Fotograaf:
Skipp werd teruggetrokken met een hoofdblessure met nog zes minuten te gaan op Anfield

Mason: Je kunt Liverpool geen vier goals cadeau doen

Zeven dagen na de 6-1 nederlaag tegen Newcastle, waar ze na 20 minuten met 5-0 achter stonden, verscheen er een replay op de kaarten voor Tottenham op Anfield, want ze verloren met 3-0 in 15 minuten.

Het 208e Premier League-doelpunt van Harry Kane, waarmee hij samen met Wayne Rooney tweede wordt op de lijst aller tijden, was het begin van de meest onwaarschijnlijke comeback die door Richarlison in blessuretijd werd voltooid.

Jota scoorde echter slechts 99 seconden later voor Liverpool, waardoor Spurs tot een nieuwe nederlaag werd gedoemd, waardoor alle realistische hoop op kwalificatie voor de Champions League van volgend seizoen ten einde kwam, terwijl de Europa League verre van zeker was.

GRATIS TE BEKIJKEN: Hoogtepunten van Liverpool vs Tottenham in de Premier League

Een gefrustreerde Mason gaf toe dat de nederlaag van de Spurs symptomatisch was voor hun seizoen en voegde eraan toe: “Je kunt Premier League-wedstrijden niet op deze manier beginnen. Een team als Liverpool vier goals cadeau doen, maakt het heel moeilijk. Het is moeilijk onder woorden te brengen. Ik ben absoluut vernietigd.

“Het starten van een wedstrijd als deze is moeilijk onder woorden te brengen. Ik begrijp niet waarom. Tegelijkertijd bereidden we ons goed voor op de wedstrijd, want telkens als we de bal hadden, leken we te scoren.

“We hebben laten zien dat we een heel goed team kunnen zijn. Tegelijkertijd laten we ook zien waarom we zijn waar we zijn. Maar terugkeren naar het spel en ze een doelpunt geven, is moeilijk te accepteren. Ik ben er kapot van.

“De realiteit is dat het team dat de meeste kansen creëerde de wedstrijd verloor. We waren verreweg het beste team van het land.