Mon. Jul 22nd, 2024


Voor het geval iemand het vergeten is, is het tegenwoordig bijna onmogelijk om van muziek te leven. Tourkosten zijn omhooggeschoten, platenverkopen zijn gedaald en streamingdiensten brengen niet bepaald veel eten op tafel.

Aankondiging. Scroll om verder te lezen.

bakermat van vuiligheid zanger Dani Vuil Ik sprak onlangs met keihard griekenlandwaar hij besprak hoe moeilijk de dingen tegenwoordig zijn. Aarde hij ging ook in op het feit dat sommige mensen denken dat iemand in een bigband miljonair is, wat hij je verzekert (waarschijnlijk) niet is.

“Sindsdien is het achteruitgegaan… Ik denk dat 2006 het jaar was waarin alles niet meer comfortabel was voor muzikanten – nou ja, niet per se comfortabel; het was nooit comfortabel. Maar [it went to] alleen zo veel moeilijker met het begin van het digitale tijdperk, het begin van muziekstreamingplatforms die niemand betalen. Hoe Spotify de grootste criminelen ter wereld zijn. Ik denk dat we vorig jaar 25, 26 miljoen keer hebben gespeeld en ik denk dat ik persoonlijk ongeveer 20 pond ben aangekomen, wat minder is dan een uurloon.

“Laatst bijvoorbeeld, mijn vriendin… Ze heeft een zieke kat; haar kat is erg ziek en had een operatie op leven of dood nodig. Ze is een bekende tatoeëerder en ze plaatste iets online over… een GoFundMe voor haar kat, en ze zou een loterij houden en mensen zouden een tatoeage kunnen winnen, enz., enz. Het hele punt is dat veel mensen dachten: “Waarom zouden we in vredesnaam voor je kat betalen? ga je uit met een multimiljonair? En ze zei: ‘Het spijt me, ik denk niet dat je begrijpt hoe de muziekindustrie tegenwoordig werkt. Ten eerste is hij geen multimiljonair. Ten tweede ben ik mijn eigen persoon. , en dit heeft niets met hem te maken.’

“Ik denk dat mensen dit ongelooflijke vermogen hebben om [believe] dat als je spullen hebt, zoals fysieke producten, je er een fortuin mee verdient. Ze realiseren zich niet dat zoveel mensen stukjes van de taart hebben – label, management, accountants, bla bla bla bla; Het maakt niet uit. Als je in de eerste plaats geen geld krijgt, is er niet veel geld om te delen. En tegenwoordig brengen mensen vinyl en zo in beperkte oplage uit voor verzamelaars – zij zijn de enige mensen die het kopen; andere mensen streamen gewoon voor niets.

Aankondiging. Scroll om verder te lezen.

“Daarom merk je dat veel bands sinds de pandemie niet op tournee gaan. Benzine is gestegen. De huur van tourbussen is gestegen. De kosten van levensonderhoud zijn gestegen. Ja, het is momenteel erg moeilijk voor bands Maar het is niet handig als mensen het ingebouwde idee hebben dat het geen voorrecht is om muziek te krijgen, dat muziek iets is dat gratis moet worden weggegeven. Ik bedoel, ik loop niet iemands winkel binnen en haal gewoon op – Ik weet het niet – een pak bananen en zeg: “Nou, die groeien aan bomen. Ze zouden gratis moeten zijn. Ik ga met ze uit.” Ik zou worden gearresteerd voor winkeldiefstal. Maar het is leuk voor mensen om te downloaden… Zelfs voordat albums uitkomen, vind je fans als: ‘Oh, ik heb hier een link naar. ‘, en ze stoppen het erin en meteen is de verkoop die je krijgt van de mensen die het voor een verrassing hebben gekocht, uit het raam omdat ze het al hebben gehoord en dan gaan ze verder met het volgende.

“Ja, de muziekindustrie zit momenteel op zijn knieën. Ik geniet nog steeds van het maken van muziek – begrijp me niet verkeerd; ik vind het geweldig – maar ja, de muzikant vindt tegenwoordig een miljoen dingen tegen hen. Het is een moment. moeilijk .”

Over Aardeover “Ik denk dat we vorig jaar 25, 26 miljoen plays hadden, en ik denk dat ik persoonlijk ongeveer £ 20 heb verdiend, wat minder is dan een uurloon”, zou het interessant zijn om te weten hoeveel van de royalty’s van de band naar label en manager voordat het bij hen komt. Al weet ik zeker dat dat daar ook niet bij helpt. bakermat van vuiligheid Het is een big band, met zeven leden.

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw gegevens in om een ​​dagelijkse update te krijgen met al onze koppen en om de The Orchard Metal-nieuwsbrief te ontvangen.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover