Fri. Apr 26th, 2024

Southampton zakte naar hun achtste thuisnederlaag van het seizoen tegen het dynamische Brentford, met een simpele aanraking van Ivan Toney en een laat doelpunt van Yoane Wissa genoeg om een ​​2-0 overwinning veilig te stellen in een doorweekt St Mary’s.

De stemming weerspiegelde de sombere stemming in weer een schadelijke nacht voor het team van Ruben Selles, dat slechts één zwak schot op doel scoorde en leek op een team dat werd gekenmerkt door de angst voor degradatie.

Brentford, die hun derde Premier League-uitoverwinning van het seizoen boekte, vond eenmaal in elke helft het net om het maximale aantal punten veilig te stellen, waarbij Toney de score opende in de 32e minuut en Wissa de overwinning veiligstelde met een blessuretijdstaking in de tweede helft.

Het thuisrecord van Southampton blijft het slechtste in de competitie, ondanks een veel betere tweede periode en 67 procent balbezit, waardoor ze twee punten achterstand hebben op het gebied van veiligheid aan de onderkant van de tafel.