Sat. Apr 27th, 2024

Het wonderbaarlijke doelpunt van Lizzie Arnot zette Rangers op koers voor een 2-0 overwinning op Hibernian om voor de eerste keer de Sky Sports Cup binnen te halen.

Het was een passend doelpunt voor de eerste Schotse dameswedstrijd die live op Sky Sports werd vertoond, waarbij invaller Kirsty Howat het tweede doelpunt scoorde in de tweede helft van de finale in Tynecastle.

Er was een rode vlag voor Hibs toen Kayla McCoy naast kopte voor een magisch moment van Arnot (16) die de bal aan de linkerkant oppakte voordat hij een onstuitbaar schot langs de doelman in de linkerbovenhoek losliet. 🇧🇷

EDINBURGH, SCHOTLAND - DECEMBER 11: Kirsty Howat viert haar doel om er 2-0 Rangers van te maken tijdens de SWPL Sky Sports Cup-finale tussen Rangers en Hibernian in Tynecastle Park op 11 december in Edinburgh, Schotland.  (Foto door Mark Scates / SNS Group)
Afbeelding:
Kirsty Howat viert 2-0 voor Rangers

Rangers bleven hun dominantie doen gelden, waarbij Howat de paal zwaaide net voordat hij de overwinning beëindigde met een nauwkeurige slag voor Rangers ‘tweede in de 76e minuut.

Sam Kerr redde in de laatste momenten van Hibernian-doelman Benedicte Haaland, waarbij Arnot en Howat ook dichtbij kwamen, maar het eindigde op 2-0 toen Rangers de eerste binnenlandse beker van dit seizoen in handen kreeg.

Hoe Rangers de Sky Sports Cup wonnen

EDINBURGH, SCHOTLAND - DECEMBER 11: Hibs' Michaela McAlonie (L) en Rangers' Tessel Middag (R) tijdens de SWPL Sky Sports Cup-finale tussen Rangers en Hibernian in Tynecastle Park op 11 december in Edinburgh, Schotland.  (Foto door Mark Scates / SNS Group)

Rangers vuurden een waarschuwend schot af toen Brogan Hay een korte hoekschop nam en voorzette naar McCoy, die naast kopte met het doel aan zijn genade overgeleverd.

Maar Rangers hoefden niet lang te wachten op hun eerste doelpunt nadat Arnot zijn 13e doelpunt van het seizoen binnen kopte. De spits sleepte de bal langs een Hibernian-verdediger voordat hij vanaf 25 meter afstand het doel in de bovenhoek raakte, waardoor Haaland kansloos bleef.

EDINBURGH, SCHOTLAND - DECEMBER 11: Lizzie Arnott rent weg om haar doel te vieren om Rangers 1-0 te maken tijdens de SWPL Sky Sports Cup-finale tussen Rangers en Hibernian in Tynecastle Park op 11 december in Edinburgh, Schotland.  (Foto door Mark Scates / SNS Group)
Afbeelding:
Lizzie Arnot rent weg om haar 1-0 doelpunt tegen Hibernian te vieren

Hibernian had een ongeëvenaarde aanval in de eerste helft, maar het waren Rangers die op voorsprong bleven met twee afstandsschoten van Tessel Middag die werden ingehaald omdat ze er niet in slaagden om voor rust toe te voegen aan de voorsprong.

McCoy kopte opnieuw naast Nicola Docherty’s voorzet vroeg in de tweede helft voordat Hibernian de kans op de gelijkmaker verspeelde toen Krystyna Freda een schot recht langs Rangers-doelman Jenna Fife schoot.

Middag stelde Haaland op de proef uit een vrije trap die de keeper laag links van haar redde, voordat McCoy er niet in slaagde een lage voorzet te scoren, vermomd door Hay.

EDINBURGH, SCHOTLAND - DECEMBER 11: Kirsty Howat scoort om er 2-0 van te maken Rangers tijdens de SWPL Sky Sports Cup-finale tussen Rangers en Hibernian in Tynecastle Park op 11 december in Edinburgh, Schotland.  (Foto door Mark Scates / SNS Group)
Afbeelding:
Kirsty Howat scoort om Rangers 2-0 te maken

Hibernian zette Liana Hinds en Nor Mustafa op het veld op zoek naar een gelijkmaker, maar het waren Rangers die nog dreigender waren, Howat raakte van afstand de lat.

Howat werd vervolgens doorgespeeld door Hay, die een uitstekende eerste aanraking nam voordat hij laag en hard op de doelman schoot om de voorsprong van Rangers te verdubbelen.

Arnot en Howat hadden kansen om hun respectievelijke scores te vergroten, maar beiden gingen van start toen de wedstrijd op 2-0 eindigde.