Sat. May 18th, 2024


kondigde Shannon Lay aan Omslagen Vol. 1, een verzameling covers op 14 april via Sub Pop. “Ik ben absoluut dol op het maken van covers,” zei Lay in een verklaring, “Het is een genot om mijn kijk op muziek die ik bewonder te geven en het woord te verspreiden over geweldige artiesten. Omslagen Vol. 1 is de eerste in een reeks covers die mijn obsessie met Shannoniserende liedjes viert.” Het album bevat covers van nummers van Ty Segall, Velvet Underground, Arthur Russell, Vashti Bunyan en meer.

Bekijk hieronder de door Kai MacKnight geregisseerde video die Lay’s vertolking van Elliott Smiths “Angeles” begeleidt. Over de omslag zei Lay in een verklaring:

Als ik een cent kreeg voor elke minuut die ik besteed aan het luisteren naar Elliott Smith, zou ik een heel rijke vrouw zijn. Je ingewikkelde bedachtzaamheid vervult me ​​altijd. “Angeles” was een van die nummers waarvoor ik altijd behoorlijk geïntimideerd was om te leren, maar toen ik het eindelijk probeerde, kwam het gewoon zo natuurlijk samen. Toen sloot Debbie Neigher af met een geweldige piano. Ik vind het heerlijk om de geest van Elliott belichaamd te voelen in de muziekscene in het algemeen. Overal waar noten worden gespeeld, leeft hij.

Lay’s nieuwste album, geestwerd uitgebracht in 2021. “Rare to Wake” van dat album werd uitgeroepen tot een van Pitchfork’s “100 beste nummers van 2021”.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover