Sun. Apr 28th, 2024

Schotland versloeg Noord-Ierland met drie doelpunten in acht minuten in de eerste helft en won met 3-0 in het Kilmac Stadium in Dundee.

Noord-Ierland hield 30 minuten sterk, maar bezweek voor de kwaliteit van Schotland nadat drie opeenvolgende doelpunten van Erin Cuthbert, Sam Kerr en Martha Thomas de gastheren een derde opeenvolgende overwinning opleverden.

Schotland maakte in het eerste halfuur alle runs en nam de leiding in de 32e minuut toen Emma Watson de bal naar Cuthbert passeerde die langs Shannon Turner schoot bij de eerste paal.

Erin Cuthbert scoorde in de overwinning van Schotland
Fotograaf:
Erin Cuthbert opende de score toen Schotland Noord-Ierland versloeg

De thuisploeg verdubbelde de voorsprong vijf minuten later nadat Nicola Doherty’s lange-afstandspoging werd afgebogen door Turner en in de resulterende hoekschop werd de hoekschop van Caroline Weir opgewacht door het hoofd van Kerr, die het omdraaide en de stand op 2-0 bracht.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Een speciale documentaire met Jessica Ennis-Hill, Charlotte Edwards en Katherine Grainger onderzoekt of er sprake is van gendervooroordelen in tenues en uitrusting die worden gebruikt in de vrouwensport

Schotland leek een paar minuten later schijnbaar uit het zicht nadat de voorzet van Kirsty Hanson van richting werd veranderd door Thomas, die naar de eerste paal rende.

Noord-Ierland had aan weerszijden van de pauze kansen om weer in de strijd te komen, eerst zag Rachel Furness haar afstandsschot de paal missen voordat Rebecca Holloway een goede kans voelde op de lat van net buiten de zestien, maar ze gingen toch ten onder om te verslaan .