Mon. Feb 26th, 2024


Acteur Sam Neill onthulde onlangs zijn diagnose en remissie van kanker, eraan toevoegend dat het schrijven van zijn memoires een “redder in nood” was.

Kanker van Sam Neill

Sam Neill heeft een legendarische carrière van bijna vijf decennia achter de rug, die hem talloze onderscheidingen, een brede schare fans en een ridderorde opleverde. Maar juist deze maand onthulde Sam Neill dat hij onlangs voor een enorme uitdaging stond, nadat hij de diagnose stadium drie bloedkanker had gekregen, die gelukkig in remissie is gegaan.

In een interview met The Guardian ter promotie van zijn memoires “Did I Tell You This Yet?”, Legde Sam Neill uit dat het schrijven van het boek hem minstens één reden gaf om door te gaan na zijn diagnose van kanker. “Ik had niets te doen… En ik ben gewend om te werken. Ik hou van werken. Ik ga graag naar mijn werk. Ik vind het heerlijk om elke dag bij mensen te zijn en te genieten van menselijk gezelschap en vriendschap en al dat soort dingen. En plotseling werd ik ervan beroofd. En ik dacht: ‘wat ga ik doen?’ … terwijl ik bleef schrijven, realiseerde ik me dat dit me een reden gaf om te leven en ik ging naar bed en dacht: ‘Ik ga hier morgen over schrijven …dit zal me vermaken.’ En het was echt een redder in nood, want ik had dit niet kunnen doormaken zonder iets te doen, weet je.

Sam Neill kreeg symptomen – gezwollen klieren – tijdens het promoten van 2022 Heerschappij van Jurassic World. Na chemotherapie te hebben ondergaan voor angioimmunoblastisch T-cellymfoom, bleek Sam Neill kankervrij te zijn. Toch moet hij de rest van zijn leven elke maand een chemotherapiedrug slikken.

Over zijn houding ten opzichte van zijn kankerdiagnose zei Sam Neill: “Ik kan niet doen alsof het afgelopen jaar geen donkere momenten heeft gehad… Maar die donkere momenten schijnen helder, weet je, en hebben me dankbaar gemaakt voor elke dag en enorm dankbaar voor al mijn vrienden. Ben gewoon blij dat ik leef.

In het eerste hoofdstuk van zijn memoires schrijft Sam Neill: ‘Het punt is dat ik een oplichter ben. Mogelijk stervende … misschien moet ik dit versnellen. En Sam Neill is niet bepaald langzamer gegaan sinds zijn diagnose van kanker. Hij speelt een hoofdrol in de gelimiteerde serie Peacock Appels vallen nooit dit jaar.

Het boek van Sam Neill, dat zijn leven, carrière en kankerdiagnose behandelt, zal worden uitgebracht in 21 maart.

Wat is je favoriete film en/of optreden van Sam Neill? Laat het ons hieronder weten!

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover