Sat. Dec 9th, 2023


Hibernian-verdediger Ryan Porteous vertelde het exclusief lucht sporten dat hij zichzelf wil uitdagen in een “andere competitie” om een ​​”gewone starter” voor Schotland te worden.

Hibs maakte vorige maand bekend dat de international van Schotland een nieuwe deal had afgewezen, aangezien zijn huidige contract aan het einde van het seizoen afliep.

De 23-jarige aanvaller is naar verluidt een doelwit voor Millwall en Stoke, terwijl het Italiaanse Udinese wordt gelinkt aan een transfer.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Hibs-baas Lee Johnson gelooft dat Ibrox de perfecte locatie is voor zijn spelers om hun ware talent te laten zien en dringt erop aan dat Porteous in januari niet goedkoop zal worden verkocht

Porteous zei exclusief over zijn toekomst: “Ik hou van het idee om naar een andere competitie te verhuizen en mezelf daar te testen.

“Ik denk dat veel jongens die het Schotse voetbal hebben verlaten, zijn gevallen en opgebloeid, zowel in het zuiden als in het buitenland.

“Ik sta open voor ideeën en nu probeer ik erachter te komen welke voor mij geschikt is.”

Rangers, tegen wie Hibs donderdag hun Schotse Premiership-campagne bij Ibrox hervat Live op Sky Sportshet gerucht ging ook dat het een andere potentiële bestemming voor Porteous was.

Donderdag 15 december, 19.00 uur

Aanvang 20:00 uur


Gevraagd naar een verhuizing naar de Glasgow-club, zei hij: “Ik hou echt van het idee om naar een andere competitie te verhuizen en mezelf uit te dagen.

“Het zou niet zo goed gaan, dus we zullen zien.”

‘Ik wil een vaste basisspeler zijn voor Schotland’

Ryan Porteous was solide op zijn Schotse debuut
Afbeelding:
Porteous maakte in september zijn debuut in Schotland

Porteous won zijn eerste Schotland-interland in september toen hij begon aan een doelpuntloos gelijkspel in de Nations League tegen Oekraïne en hoopt een steunpilaar te worden aan de zijde van Steve Clarke.

Hij zei: “Er komt waarschijnlijk een punt waarop ik me als speler niet zo snel ontwikkel als 18 maanden geleden, twee jaar geleden.

“Dus als ik uit mijn comfortzone kan worden geduwd, zal dat me hopelijk ontwikkelen als een snellere speler en in staat zijn om regelmatig voor Schotland-oproepen te pushen en een regelmatige Schotland-starter te worden.

“Elke keer dat je met het nationale team uitgaat, ga je weer trainen en het is een beetje ontmoedigend omdat het zo’n hoge standaard is, zo’n hoge intensiteit in trainingen en wedstrijden, dus probeer je de jongens gewoon te helpen en vertel ze hier dat in het hoogste niveau is erg hoog.

“Na met John McGinn te hebben gesproken, zei hij dat het elke dag zo is bij Aston Villa. Dat is iets waar ik zeker naar wil streven.”

‘Gratis vertrekken zal nooit cool zijn’

ABERDEEN, SCHOTLAND - NOVEMBER 04: Ryan Porteous van Hibs tijdens een gemakkelijke Premiership-wedstrijd tussen Aberdeen en Hibernian in Pittodrie op 4 november 2022 in Aberdeen, Schotland.  (Foto door Ross Parker / SNS Group)
Afbeelding:
Porteous maakte zijn Hibs-debuut in juli 2017 en speelde meer dan 150 wedstrijden voor de club

Porteous is vrij om in januari met andere teams te praten, maar de kant van Edinburgh zou kunnen proberen hem in de winterse transferperiode te verkopen.

“Ik ben hier nooit ongelukkig of rusteloos geweest”, zei hij. “Het is nooit leuk om te zien dat de fans zich een beetje tegen je keren, maar dat is voetbal.

“Ik begrijp dat, ik ben ook een fan en als een speler die de afgelopen jaren regelmatig heeft gespeeld mogelijk gratis zou vertrekken, zou dat nooit goed zijn, maar dat is de situatie waarin we ons aan het einde van het seizoen bevinden.

Gevraagd naar zijn beslissing om een ​​nieuw contract bij Hibs af te wijzen, zei hij: “Het was erg moeilijk, iets wat ik niet serieus nam en niet snel deed.

“Ik ben hier al heel lang, ik heb het gevoel dat ik als speler heel goed aan het groeien ben en misschien komt er een fase in ieders carrière waarin je uit je comfortzone moet stappen, een nieuwe uitdaging moet zien, die moet aangaan. in jouw tempo en kijk hoeveel goed je kunt worden als speler.

“Het is een korte carrière, er zijn veel spelers geweest die ze hebben verlaten bij de club waar ze van houden en geweldige dingen hebben gedaan, dus ik ben klaar om die stap te zetten.

Op de vraag hoe moeilijk de beslissing was, antwoordde hij: “Natuurlijk. Als het een beslissing was die ik snel had genomen, zou die veel eerder in het seizoen zijn genomen.

“Het was natuurlijk moeilijk voor mij en mijn familie om te doen, maar ik denk dat dit de juiste weg is en ik kijk uit naar de volgende stap.”

‘Misschien was ik bij Hibs gebleven als ik eerder een nieuw contract had gekregen’

EDINBURGH, SCHOTLAND - OKTOBER 08: Ryan Porteous van Hibs fulltime tijdens een gemakkelijke Premiership-wedstrijd tussen Hibernian en Motherwell op Easter Road op 8 oktober 2022 in Edinburgh, Schotland.  (Foto door Ewan Bootman / SNS Groep)
Afbeelding:
De 23-jarige scoorde 12 doelpunten voor Hibs

Hibs kondigde in november aan dat Porteous het aanbod van “een sterk verbeterde nieuwe deal” had afgewezen, maar gaf toe dat als het bod 18 maanden eerder was gedaan, hij op Easter Road had kunnen blijven.

Op de vraag of iets hem bij Hibs had kunnen houden, antwoordde hij: “Misschien niet in dit stadium. Maar 18 maanden geleden, twee jaar geleden, als er een soortgelijk aanbod op tafel lag, denk ik dat het voor extra veiligheid voor mij en mijn familie zou zijn.” worden ‘Ik was een no-brainer.

“Als er na het seizoen een aanbod zou komen, we als derde zouden eindigen en twee bekerfinales bereikten die vergelijkbaar zijn met deze, zou het moeilijk zijn om nee te zeggen. Maar we zijn waar we zijn. Ik denk dat ik ook het beste voor mezelf en mijn familie heb gedaan.” .

“Ik tekende een contract voor vijf en een half jaar toen ik 18 was en ik denk dat er in die tijd een aantal aanbiedingen zijn binnengekomen bij de club en ik ben meer dan blij om te blijven omdat ik het gevoel had dat ik werd een betere speler.

“We bevinden ons nu in een situatie waarin we nog drie wedstrijden te gaan hebben tot het venster van januari opengaat en ik me 100 procent inzet voor de club.”

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover