Fri. Apr 19th, 2024

Rotherham scoorde vier doelpunten, waarvan drie van buiten het strafschopgebied, waarmee hij een onwaarschijnlijke 4-0 overwinning op Blackburn claimde.

Hakeem Odoffn zette de gastheren al na 31 seconden op voorsprong met een heiblok vanaf de rand van het strafschopgebied.

Blackburn controleerde het balbezit gedurende de hele wedstrijd, maar slaagde er niet in genoeg kansen voor het doel te creëren toen Oliver Rathbone de voorsprong van Rotherham in de tweede helft verdubbelde en een niet te stoppen schot net van de onderkant van de lat krulde.

Rotherham, die slechts één keer had gewonnen in hun laatste 12 competitiewedstrijden, zag Shane Ferguson scoren uit een hoekschop voordat hun perfecte middag ten einde kwam toen Conor Washington scoorde in blessuretijd.

Hoe Rotherham Rovers verraste

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Het verbluffende doelpunt van Hakeem Odoffin zette Rotherham op voorsprong tegen Blackburn

Rotherham ving Blackburn koud toen Odoffin arriveerde en een prachtige halve volley in de rechterbenedenhoek van de rand van het strafschopgebied sloeg.

Blackburn worstelde om hun ritme te vinden totdat Bradley Dack de voorzet van Harry Pickering naast kopte voordat Ryan Hedges in het strafschopgebied prachtig werd afgeblokt door doelman Viktor Johansson die doorbrak om het schot in doel te blokkeren.

Een schot van Oliver Rathbone bezorgde Rotherham thuis een 2-0 voorsprong tegen Blackburn

Het bleek een cruciale redding te zijn, want Rathbone voegde zeven minuten na rust een tweede toe met een schot met links vanaf 20 meter dat over de lijn stuiterde na het raken van de lat.

Shane Ferguson maakt er met een directe hoekschop 3-0 van voor Rotherham tegen Blackburn

Blackburn leed toen de hoekschop van Ferguson vanaf rechts niet werd geblokkeerd door doelman Thomas Kaminski bij zijn eerste paal.

Conor Washington sluit een opmerkelijke dag voor Rotherham af met een 4-0 thuisoverwinning op Blackburn

Rotherham finishte daar echter niet, want Washington sloeg met een laag schot binnen, dit keer van net binnen het strafschopgebied, voor het vierde doelpunt in blessuretijd.

Speler van het spel: Sean Morrison