Sun. Apr 28th, 2024

Sheffield United verloor terrein in de race om de Sky Bet Championship-titel door met 0-0 gelijk te spelen in de derby van South Yorkshire in Rotherham.

De Blades hebben nu zeven punten achterstand op leider Burnley, die met 3-0 won in Norwich nadat hij er niet in slaagde op te schuiven tegen hun buren over de M1.

Ze waren het beste team in het New York Stadium, maar creƫerden niet veel kansen omdat de Millers ze over het algemeen op afstand hielden.

De ploeg van Paul Heckingbottom is nog steeds goed geplaatst om terug te keren naar de Premier League, met 13 punten voorsprong op het als derde geplaatste Middlesbrough voor het begin van de middag.

Dit was een goed punt voor Rotherham, die nu vijf punten heeft toegevoegd uit wedstrijden tegen Blackburn, Watford en nu Blades om zes punten boven de degradatiezone te komen.

De ploeg van Matt Taylor was op zoek naar hun eerste dubbele overwinning op hun lokale rivalen in 42 jaar nadat de 1-0 overwinning van november op Bramall Lane de laatste keer was dat de Blades waren verslagen.

Maar het waren de bezoekers die sterk uit de startblokken kwamen.

Millers-doelman Viktor Johansson bleef de eerste 15 minuten bezig en werd vervolgens gedwongen tot een slimme redding in de 18e minuut toen hij goed onderuit ging om het lage schot van Sander Berge vanaf de rand van het strafschopgebied te blokkeren.

De Blades bleven er dreigend uitzien, maar de gastheren konden ze bedwingen en begonnen zelf in het spel te komen.

Ze hadden een grote kans om op voorsprong te komen in de 35e minuut toen Tariqe Fosu Hakeem Odoffin met een voorzet in hectares ruimte vond, maar de Millers-middenvelder kreeg zijn vrije kopbal weggewerkt door Wes Foderingham.

De Blades hadden een goede kans om vroeg in de tweede helft de score te openen toen Jayden Bogle een uitnodigende voorzet inleverde die Anel Ahmedhodzic vanaf zes meter over kopte.

Rotherham vond het moeilijk om voet aan de grond te krijgen in het spel en de Blades namen de volledige controle omdat ze zowel op als naast de bal scherper waren.

Briljant spel zorgde ervoor dat ze in de 66e minuut een nieuwe kans creƫerden toen de pass van Sander Berge drie Rotherham-verdedigers wegwerkte, maar Bogle schoot over nadat hij ruimte had gevonden.

De Blades wilden graag voor de overwinning gaan en Billy Sharp scoorde bijna met de eerste aanraking na zijn invalbeurt, maar zijn schot werd geblokt door Cameron Humphreys, terwijl Wes Harding een prima tackle maakte nadat James McAtee in het strafschopgebied danste.

Rotherham hield zich stevig vast, maar Sharp kreeg nog een kans toen hij naar links snelde, maar zijn schot ging rechtstreeks naar Johansson en het eindigde doelpuntloos.