Wed. Apr 17th, 2024


Het John F. Kennedy Center for the Performing Arts heeft aangekondigd dat Queen Latifah, Dionne Warwick en Barry Gibb van de Bee Gees later dit jaar geëerd zullen worden tijdens de 46e Kennedy Center Honours. Billy Crystal en operazangeres Renée Fleming sluiten zich dit jaar bij hen aan in de prijscategorie, die uitzonderlijke bijdragen aan de kunst beloont. De ceremonie in Washington, DC wordt op 3 december uitgezonden op CBS en Paramount+, gepresenteerd door Gloria Estefan, honoree van 2017.

Queen Latifah deelde een verklaring over geselecteerd te zijn voor erkenning in culturele prestaties:

Toen we decennia geleden aan deze reis begonnen, kregen we vaak ‘nee’ te horen. Nee, u kunt New Jersey niet verlaten. Nee, als je rapt, kun je niet zingen. Nee, zangers kunnen geen actrices worden. Nee, acteurs kunnen ook niet produceren. Nu herkend worden tussen zoveel multi-hyphenates is ongelooflijk, niet alleen voor mij en mijn team, maar voor onze gemeenschap.

Gibb, die zijn jeugd doorbracht in Engeland en Australië, deelde een eigen verklaring over zijn benoeming tot Kennedy Center-onderscheiding:

Dit is een geweldige eer! Het is moeilijk om tegelijkertijd trots en nederig te zijn. Het is een van de meest bijzondere momenten in mijn leven en iets dat ik altijd zal koesteren. Als ik terugdenk aan ons begin meer dan 50 jaar geleden in Redcliffe, Queensland, had ik nooit verwacht dat dit in mijn leven zou gebeuren. Het ontvangen van de Kennedy Center-onderscheiding is iets waarvan iedereen hoopt dat het op een dag zal gebeuren. Ik heb er vaak aan gedacht, maar ik had nooit durven dromen dat het zou uitkomen. Bedankt aan iedereen die deze droom heeft waargemaakt. Ik wou dat mijn broers hier waren, zodat ze konden delen in dit speciale moment.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover