Fri. May 3rd, 2024

Carlton Morris scoorde tweemaal toen Luton QPR met 3-0 versloeg toen ze hun vierde opeenvolgende thuisnederlaag leden.

Aanvaller Morris opende de score in de 10e minuut en scoorde opnieuw 80 seconden in de tweede helft, waarmee hij zijn totaal op 10 bracht voor het seizoen.

De briljante aanval van Alfie Doughty met nog negen minuten te gaan bezegelde de tweede opeenvolgende overwinning van nieuwe manager Rob Edwards in zijn derde start sinds hij het roer overnam als manager.

Het spel was ook de derde keer dat de nieuwe QPR-baas Neil Critchley de leiding had, en zijn eerste nederlaag sinds zijn aanstelling legde opnieuw tekortkomingen bloot die duidelijk werden toen hij vier wedstrijden op rij verloor voordat hij Mick Beale opvolgde op Loftus Road.

De uit vorm zijnde Chris Willock werd door Critchley op de bank genoemd en Rangers had moeite om duidelijke kansen te creëren.

Morris was een probleem voor hen aan de andere kant en zag een acrobatische poging gered worden door doelman Seny Dieng net voordat hij de bezoekers op voorsprong zette.

Doughty vond ruimte aan de rechterkant en dribbelde vanaf de rand van het strafschopgebied richting Morris, die langs de benen van Rangers-huurling Ethan Laird schoot en in de verre hoek van het net schoot.

Ilias Chair, terug in de basisopstelling na zijn deelname aan het WK met Marokko, was de uitblinker van Rangers in de eerste helft toen hij behendig drie pogingen vermeed voordat zijn schot werd gered door Ethan Horvath.

Maar dat was een zeldzaam moment van kwaliteit voor Rangers, die vlak na rust met twee punten achterstand stonden.

James Bree nam een ​​vrije trap vanaf links en Kenneth Paal, die de bal probeerde weg te werken, nam per ongeluk het schot en Morris voegde de beslissende treffer toe aan de tweede paal.

QPR trok er bijna een terug toen Tyler Roberts een vrije trap van Paal vanaf rechts tegen de bovenkant van de lat kopte en vervolgens voorzette naar Lyndon Dykes, die de bal alleen van dichtbij tergend naast kon slaan.

Critchley bracht uiteindelijk Willock in – voor de favoriet van het publiek, een wissel die bijdroeg aan de groeiende frustratie van de thuisfans – maar alle hoop van de Rangers op een comeback werd nadrukkelijk verpletterd door Doughty’s eerste doelpunt op Luton.

Doughty vuurde vanaf links, wisselde passes met Morris en schoot een onstuitbaar schot langs Dieng aan de rand van het gebied.