Thu. Apr 25th, 2024

F2 Logistics Cargo Movers viert een punt tegen Cignal HD Spikers.  -PVL-FOTO

F2 Logistics Cargo Movers viert een punt tegen Cignal HD Spikers. -PVL-FOTO

MANILLA, Filippijnen – F2 Logistics versloeg Cignal met 25-23, 25-20, 25-23 in de Premiere Volleyball League’s All-Filipino Conference in Philsports Arena op zondag.

Nadat ze vijf lange sets nodig hadden om Creamline te overleven in hun spraakmakende clash vorige week, hadden de Cargo Movers, die verbeterden naar 4-1, dit keer slechts een uur en 47 minuten nodig om de HD Spikers te verslaan.

“Dit is ons doel, om games sneller af te maken en games te domineren, dus ik denk dat we op de goede weg zijn. Ik hoop dat die momenten zich voortzetten”, aldus coach Regine Diego.

Een ‘sweep’ betekent echter niet altijd gemakkelijk werk en dat bleek uit de derde en laatste set van de F2-overwinning.

Na verschillende aanpassingen en dubbels in de beslissende set, brak Toni Basas de 22-all impasse met een cross-win om Cignal op 23-22 te brengen voordat Kim Kianna Dy het heft in eigen handen nam en twee opeenvolgende punten scoorde om binnen te halen. de Cargo Movers die bij het punt passen.

Cha Cruz-Behag bezegelde de overwinning met een kill.

De HD Spikers, die nog maar 1-4 hadden, probeerden terug te vechten, maar kregen niet de laatste trap die nodig was om een ​​set te redden.

Met F2 aan de leiding in de tweede set, 17-12, losten de HD Spikers een 7-2 rally om de achterstand terug te brengen tot één, 20-19. Abby Maraño stopte de run en de Cargo Movers konden weer vaart krijgen met Dy’s piek en Kim Fajardo’s aas die de set beëindigde.

In de openingsset bracht Aby Maraño F2 Logística naar het setpunt met een blok. Fajardo probeerde een piek die resulteerde in een netovertreding, gevolgd door een externe overtreding door Myla Pablo, waardoor Cignal tot leven kwam.

Met slechts één voorsprong voor de Cargo Movers, 24-23, riep Maraño een staakt-het-vuren af ​​na fouten en zette een spoedaanval om om F2 een 1-0 voorsprong in de set te geven.

Dy scoorde 22 punten uit 21 ends, terwijl Maraño eindigde met 14 punten op zijn naam, gebouwd op zeven blokken.

Geen enkele speler heeft in dubbele cijfers gescoord voor Cignal, met Rose Doria aan de leiding met negen doelpuntenmakers.