Mon. Apr 29th, 2024

Polen Mateusz Bieniek VNL

Mateusz Bieniek uit Polen bij de wedstrijd van de Volleyball Nations League (VNL) in Manilla in de Mall of Asia Arena. –MARLO CUETO/INQUIRER.net

MANILLA, Filipijnen—Polen, bovenaan de ranglijst, moest het dappere Slovenië verslaan in vijf sets, 29-31, 21-25, 25-20, 25-20, 15-13, in de Volleyball Nations League (VNL) op de Mall of Asia Arena op woensdag.

Ondanks een 0-2 achterstand lieten de Polen zien waarom ze op dit moment het beste team zijn, door gefocust en kalm te blijven om de comeback tegen de Slovenen op de 8e plaats te voltooien.

“Op zo’n hoog niveau kun je geen minuut afleiding hebben of de focus verliezen en dat is wat we onszelf na de eerste twee sets proberen voor te houden”, zei Bartosz Kurek nadat hij Polen met 10 punten naar de overwinning had geholpen.

“Ik zei tegen hen, laten we gefocust blijven, laten we kalm blijven en ons moment zal komen. Het moment kwam en we konden hem pakken.”

De run van Polen was niet gemakkelijk, want de Slovenen kwamen dicht bij het verslaan van het best gerangschikte team en stonden slechts drie punten achter in de derde set, 18-21.

Polen Slovenië VNL

Polen viert feest met een overwinning van vijf sets op Slovenië. –MARLO CUETO/INQUIRER.net

Echter, Bartosz Bednorz, die eindigde met 14 punten, las de comeback van de Pool met een knock-out. Jakub Kochanowski sloot de set af met een ace die de comeback-overwinning opleverde.

Na vrijwel hetzelfde verhaal in de vierde set gaf Polen in het laatste frame de genadeslag.

Met een gelijke stand van 10-all nam Kochanowski een monsterblokkade op die een 5-3 game-ending blitz opende om de deal voor Polen te bezegelen. Hij eindigde met negen punten gebouwd in twee blokken.

Aleksander Sliwka leidde Polen in de scorekolom met 20 punten, terwijl Mateusz Bieniek er ook 11 scoorde in de dubbel.

Klemen Čebulj en Rok Možič maakten ondertussen respectievelijk 20 en 17 doelpunten in een nederlaag tegen Slovenië.

Bartosz Kurek van Polen na de overwinning op Slovenië. Hij eindigde met 10 punten in de overwinning. #VNL2023