Sat. Apr 27th, 2024

Jota geeft welkome impuls aan Liverpool-aanval

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

GRATIS TE BEKIJKEN: Hoogtepunten van de Premier League-wedstrijd tussen Liverpool en Wolves

Diogo Jota heeft misschien niet meer gescoord sinds hij eindelijk terugkeerde van een ontslagperiode van vier maanden, maar het is misschien geen toeval dat Liverpool een opleving in vorm doormaakte sinds hij weer in de ploeg werd opgenomen.

The Reds zijn ongeslagen in de Premier League sinds Jota herstelde van de ernstige kuitblessure waardoor hij het WK miste en hoewel hij betrokken was bij het pak slaag door Real Madrid, speelde hij in minder dan een derde van die wedstrijd.

Jota biedt veel van wat Liverpool de afgelopen maanden heeft gemist. Zijn tijd in het systeem van Jürgen Klopp betekent dat hij beter is afgestemd op de eisen die worden gesteld aan de aanvallers van de manager wanneer zijn team de bal mist, terwijl hij directer is dan sommige van zijn teamgenoten.

Diogo Jota
Afbeelding:
Diogo Jota: Wat heeft Liverpool gemist?

Jota is ook sluwer in balbezit dan Darwin Nunez en Cody Gakpo, wat hij liet zien met zijn beheerste bal in het strafschopgebied voor het eerste doelpunt van Virgil van Dijk, terwijl hij de pech had een overtreding te begaan op Max Kilman in de aanloop naar het door Nunez afgekeurde doelpunt. . na het creëren van de kans met een krachtig punt.

Het gebrek aan doelpunten van de Portugese international laat zien dat hij nog niet helemaal op zijn best is, maar zijn rentree komt op een geschikt moment voor Liverpool, dat in de top vier staat.
Joe Shread

Tandeloze wolven blijven een alarmerend gebrek aan dreiging vertonen

Wolves-baas Julen Lopetegui zegt dat hij een 'tactische' spelverandering verwacht bij Bournemouth
Afbeelding:
Wolves-baas Julen Lopetegui heeft echte doelpuntenproblemen op te lossen

Het ontbreken van een doeldreiging van Wolves was opnieuw duidelijk in het verlies tegen Liverpool.

De ploeg van Julen Lopetegui had in de derde minuut slechts één schot op doel, na een redding van João Moutinho.

Vooral de tweede helft was statistisch gezien een sombere lezing. Wolven schoten niet en wisten slechts twee aanrakingen in het gebied van de tegenstander te scoren.

De leegte op Anfield betekent dat ze dit seizoen in 12 van hun Premier League-wedstrijden niet hebben gescoord – de meeste met Bournemouth.

Wolven hebben dit seizoen ook slechts 18 competitiedoelpunten gescoord – alleen Everton (17) heeft minder gescoord in de vier hoogste divisies van het Engelse voetbal.

Dit zijn alarmerende cijfers voor Lopetegui, die dit snel moet oplossen.

Wolven blijven slechts drie punten verwijderd van de onderste drie, en nu de meeste van hun degradatie-rivalen een wedstrijd op handen hebben, wordt de kwestie van scoren steeds belangrijker.
Declan Olley

Zinchenko geeft Arsenal onvoorspelbaarheidsfactor

GRATIS TE BEKIJKEN: Hoogtepunten van de Premier League-wedstrijd tussen Arsenal en Everton

Gedurende 40 minuten in het Emirates Stadium liepen de pogingen van Arsenal om tussen de twee rijen blauwhemden te navigeren die het doel van Jordan Pickford verdedigden, in frustratie uit. Everton was compact en georganiseerd. De thuisploeg slaagde er ternauwernood in om tot scoren te komen.

Ze hadden een vonk nodig en die kwam, zoals zo vaak, van Oleksandr Zinchenko. Natuurlijk werd het eerste doelpunt van Bukayo Saka briljant gescoord, maar de kans kwam alleen tot stand dankzij Zinchenko’s visie en zijn vermogen om passes te geven die andere spelers niet kunnen.

Dat hij rechts op het middenveld produceerde, leek nog passender. Zinchenko is alleen in naam een ​​linksback. In deze wedstrijd, zoals in zoveel andere, bracht hij het grootste deel van zijn tijd door in de centrale zones, waar Everton hem uiteindelijk niet kon stoppen.

“Daarom hebben we hem gekocht”, zei een glimlachende Mikel Arteta na afloop, “omdat hij iets anders geeft aan het team, zijn mentaliteit en ook zijn kwaliteit, om bepaalde dingen te doen waardoor we onvoorspelbaarder kunnen zijn, om veel dreiging te genereren.” elke keer dat we in balbezit zijn.”

Het helpt ook dat hij dit allemaal al eerder heeft gedaan. Hij werd een seriewinnaar bij Manchester City, maar, zoals Arteta later opmerkte, deed hij ook waardevolle ervaring op in het ontsluiten van hardnekkige verdedigingen. “Hij heeft dit soort spel, tegen lage blokken, 200 keer gespeeld en het is erg nuttig.”

Zijn rol in die overwinning is terug te zien in de cijfers. Naast de assist was Zinchenko de speler die het meest speelde op het veld (109), terwijl niemand meer passes maakte in het laatste derde deel (31).

Zijn prestatie was slechts de laatste herinnering aan hoe hij Arsenal dit seizoen naar een ander niveau heeft helpen tillen.
Nick Wright

Weer een nuchtere avond voor Everton

Everton versloeg Arsenal met 1-0 in de eerste wedstrijd van Sean Dyche die de leiding had, dus ze konden het minder dan een maand later opnieuw doen, nietwaar?

40 minuten lang voelde het zeker alsof ze aan het schreeuwen waren. De mannen van Sean Dyche waren gedurende een groot deel van de eerste helft ongelooflijk goed georganiseerd, met strakke groepen spelers die de manoeuvreerruimte van Arsenal beperkten, en ze leken ook een bedreiging voor de rust. Als er voor de pauze niet twee concentraties waren weggevallen, hadden ze daarna die sterke fundamenten kunnen bouwen.

Oleksandr Zinchenko legde een prachtige bal voor Bukayo Saka om met zelfvertrouwen vanuit een hoek af te werken en in een oogwenk was het twee toen Gabriel Martinelli scoorde nadat Saka de bal stal van Idrissa Gana Gueye na zijn dure – en bizarre – aflevering van luiheid. Plots werd de wind uit de zeilen van de Merseysiders geslagen.

In de tweede helft verbeterde het niet, want een doelpunt van Martin Odegaard en een seconde van Martinelli sloten de score af voor de Gunners, die met nog 13 wedstrijden te spelen opnieuw vijf punten voorsprong hadden op het als tweede geplaatste Manchester City. spelen.

Misschien hing het op de muur, want Arsenal won dezelfde wedstrijd met 5-1 op de laatste dag van vorig seizoen en Everton’s uitvorm was dit seizoen ronduit belabberd, met slechts één overwinning in 12 Premier League-wedstrijden tot nu toe in 2022 /23. Maar het valt niet te ontkennen dat zelfs een plek in Noord-Londen van onschatbare waarde zou zijn geweest voor Dyche and Co.

De realiteit is dat ze in de degradatiezone blijven, één punt uit veiligheid en één wedstrijd meer hebben gespeeld dan de twee teams direct boven hen – West Ham en Leeds – en de twee teams direct onder – Bournemouth en Southampton.

Met nog 13 wedstrijden te spelen, ligt het lot in hun eigen handen, maar met in totaal slechts zeven punten van de laatste 30 op het aanbod na het WK, zal de angst voor de daling niet snel verdwijnen.