Sat. Apr 27th, 2024

sea ​​games 2023 herenvolleybal

Filippijns nationaal volleybalteam voor heren op de SEA Games 2023. –CAMBODJA 2023

MANILLA, Filippijnen – Het Filippijnse nationale volleybalteam voor heren nam afscheid van de hoop op medailles toen ze vielen voor gastland Cambodja, 18-25, 18-25, 17-25, op de 32e Zuidoost-Aziatische Spelen voor een extatische menigte op donderdag bij de Indoor Olympic Stadion in Phnom Penh.

Zelfs vóór de openingsceremonie op vrijdag waren de Filippijnse aanvallers al ontploft in de strijd om het podium, omdat ze Pin Sarun en de Cambodjanen niet konden tegenhouden, die hun tweede opeenvolgende Groep A-overwinning behaalden om zich bij titelverdediger Indonesië te voegen in de halve finale.

Na een 18-25, 18-25, 23-25​​nederlaag tegen Indonesië op woensdag, verloor het wederopbouwende nationale team zijn tweede Groep A-wedstrijd en miste de halve finale voor de tweede achtereenvolgende keer sinds de historische zilveren medaille in 2019.

Sarun leidde de aanval voor Cambodja, dat vorig jaar een bronzen medaille won, toen ze de bezoekers versloegen met 13 punten, inclusief de laatste twee uitschakelingen in de derde set, wat het thuispubliek in de 77e minuut tot feestvieren bracht. overeenkomst.

Mouen Menglaiy deed ook de hoop van de Filippino’s de das om door vijf van zijn 12 punten te scoren in de derde set toen Cambodja doorging naar de halve finale voor de tweede opeenvolgende tweejaarlijkse ontmoeting met een 2-0 ‘record’ in groep A na 25-14, 25-19. 25-20 overwinning op Singapore op woensdag.

“Ik weet dat dit een moeilijke wedstrijd is die je in Cambodja speelde, je bent de (bronzen medaillewinnaar) op de SEA Games en we speelden (voor veel fans) bij jou thuis. Maar ik denk dat ons team vandaag beter speelde dan gisteren”, aldus bondscoach Sergio Veloso.

Setter Suon Channaro volgde de aanval van de Cambodjanen en versloeg de Filippino’s met aanval 38-24. Phol Ratanak en Kuon Mom waren ook instrumentaal met respectievelijk acht en zes markers. De gastheren beëindigen hun Groep A-campagne zaterdag tegen Indonesië, dat ook hun tweede overwinning behaalde tegen Singapore met 29-27, 25-8, 25-10.

Jade Disquitado, het jongste lid van de Filippijnen op 18-jarige leeftijd, was de enige uitblinker van het wederopbouwteam met acht punten en scoorde vijf in de eerste set.

De grootste kans van de Filippijnen tegen Cambodja was toen Lloyd Josafat een blok sloeg om de tweede set gelijk te trekken op 2-2. De thuisploeg vloog echter in brand en scoorde zeven opeenvolgende punten om een ​​voorsprong van 12-5 te nemen op back-to-back fouten van Disquitado en keek nooit meer achterom om een ​​2-0 voorsprong te nemen in de wedstrijd.

Disquitado en Jay Rack De La Noche hielden de Cambodjanen op twee vanaf de derde set, 10-12, maar Menglaiy bleef de Filippino’s ophitsen omdat hij bijna niet te stoppen was in het frame voordat Sarun de laatste hand legde.

De Filipijns-Amerikaan tegenover Steve Rotter eindigde met zeven punten, maar maakte enkele aanvals- en serveerfouten in de wedstrijd, terwijl de huidige Spikers Turf MVP Jau Umandal, de enige overblijfsel van de historische ploeg uit 2019, na een puntloze derde set beperkt was tot slechts vier punten.

“Kulang kami aan het einde van het spel. Yung-fout bij het benoemen van de eerste lumalaba’s. Kami nahihirapan sa laatste spel dahil dumadami fout namin,” zei Umandal.

“Yung richt de rin namin manalo de rin sa Singapore. Sterke afwerking. Je zit in de top twee, maar je weet dat je je kunt kwalificeren voor de rankingwedstrijd in 2022 SEA Games. Wala kami sa top 2 pero top (5) pa rin kami.”

Het zich herstellende Filippijnse nationale team is in het klassement gedegradeerd naar de 5e-8e plaats, maar zal hun Groep A-campagne tegen het ongeslagen Singapore zaterdag om 18.00 uur beëindigen.