Mon. Feb 26th, 2024


Pep Guardiola is “meer dan overtuigd” dat Burnley-manager Vincent Kompany op een dag zal terugkeren naar het Etihad als Manchester City-manager.

Kompany diende 11 jaar als speler bij City, waaronder acht als aanvoerder, en leidde de club destijds naar vier Premier League-titels en scoorde een van de beroemdste doelpunten aller tijden toen ze Leicester versloegen om de trofee van 2018 te bezegelen.

Nu manager van Burnley, tegenstander in de kwartfinale van de FA Cup, heeft hij zijn succes buiten het veld voortgezet, met zijn ploeg slechts vijf wedstrijden verwijderd van een terugkeer naar de Premier League onder zijn leiding.

“Misschien zal hij het niet met me eens zijn, maar na het zien van zijn teams ben ik er meer dan van overtuigd dat hij terug zal komen”, zei Guardiola voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdag. ‘Wanneer? Toen ik weken geleden mijn gevoelens uitsprak, dat deel weet ik niet. Maar het zal gebeuren.’

“Het is goed dat hij terug is, maar de afgelopen twee of drie dagen heb ik nagedacht over wat ze dit seizoen hebben gedaan. Wat ik heb gezien heeft me niet helemaal verrast met de positie waarin ze zich bevinden, omdat ze zo volgend jaar al bijna een Premier League-team zijn.

“Als ik zie wat ze van dichtbij doen, begrijp ik het volledig. Ze zullen heel, heel zwaar zijn omdat ze ongelooflijke dingen doen op het veld.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

GRATIS TE BEKIJKEN: Hoogtepunten Premier League-wedstrijd Crystal Palace en Manchester City

“Een manager heeft tijd nodig, maar om met een team succesvol te zijn, moet je overtuigen [them] zo snel mogelijk wat volgens jou de beste manier is om de spellen te winnen die perfect bij de spelers passen.

“Ze hebben een goed team en de manier waarop ze spelen is uitzonderlijk.”

Guardiola bracht ook hulde aan de impact die Kompany had op City en zijn teamgenoten tijdens zijn tijd bij de club, waaronder drie jaar onder Guardiola waarin het paar back-to-back landstitels won in 2018 en 2019.

“Iedereen weet dat hij hier een ongelooflijk belangrijke figuur was”, zei hij. “Hij is een van de grootste legendes die de club ooit heeft gehad. Persoonlijk betreur ik het dat hij zo vaak geblesseerd raakte toen ik hier was.

“Maar het belangrijkste is hoe hij me vanaf de eerste dag heeft geholpen. Ik kwam uit een ander land, ik kende de Premier League niet en in slechte tijden hielp zijn invloed in de kleedkamer het team altijd om stappen vooruit te zetten.”

“Voor mij zei hij de dingen waarvan hij dacht dat ze het beste waren voor de club. Hij was een uitzonderlijke aanvoerder, een topmens. Aan de andere kant maak ik me een beetje zorgen, want als je begint te spelen met de andere coach aan de lijn Als je een speler bent die je had, realiseer je je hoe oud je wordt.”

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Hoogtepunten van de Sky Bet Championship-wedstrijd tussen Hull City en Burnley

‘Het is niet makkelijk’ voor Alvarez bij Etihad

Julian Alvarez heeft een nieuwe verlenging van één jaar getekend, minder dan 12 maanden nadat hij bij het Etihad kwam, nadat hij het WK had gewonnen en 10 goals had bijgedragen in 33 wedstrijden in zijn debuutseizoen in de Premier League tot nu toe.

Guardiola prees de arbeidsethos en het geduld van de 23-jarige achter Gouden Schoen-leider Erling Haaland in de pikorde van City en zei dat de tijd van de Argentijnse spits in de schijnwerpers zou komen.

“Het is niet gemakkelijk voor hem omdat hij op dezelfde positie speelt als Erling”, zei Guardiola. “Maar zijn gedrag buiten het veld, ondanks dat hij niet speelt met het potentieel dat hij heeft en WK-kampioen is, wanneer hij speelt, is zijn bijdrage ongelooflijk.

“We geloven allemaal dat hij een toekomstige speler is en we zijn verheugd dat hij een nieuw contract heeft getekend en zich heeft aangepast aan het nieuwe salaris dat hij verdient.

“De spelers geloven me niet, maar meestal denken we meer aan de spelers die niet spelen dan aan degenen die regelmatig spelen. Ik probeer voor deze jongens te zorgen en aandacht te geven, vooral als ze het verdienen. als ze aan het team denken, of het daarna aan mij, mij, mij is, kan het me niet schelen, ik besteed er niet veel aandacht aan.

“Maar elke speler die nadenkt over wat het beste is voor het team, verdrietig is om niet te spelen, maar ook aan de club denkt, ik zal bij ze zijn.”

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover