Fri. May 3rd, 2024

Pep Guardiola gaf toe dat hij “bezorgd” was dat Leicester terug zou komen om met 3-1 te winnen, terwijl Jamie Redknapp zei dat Guardiola’s Man City-ploeg “ongelooflijk veel geluk” had om te winnen.

John Stones opende al vroeg de score voordat nog twee goals in de eerste helft van Erling Haaland, de eerste vanaf de penaltystip en de tweede van Kevin De Bruyne, de stand voor rust regelden.

Leicester’s hoop in de eerste wedstrijd van Dean Smith die de leiding had, kwam in de laatste 15 minuten, toen het doelpunt van invaller Kelechi Iheanacho tegen zijn voormalige club bijna leidde tot de meest onwaarschijnlijke comebacks waarbij de Nigeriaanse spits en James Maddison late kansen misten.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

GRATIS TE BEKIJKEN: Hoogtepunten van de overwinning van Manchester City op Leicester in de Premier League

Op dat moment had Guardiola, wiens ploeg woensdag tegenover Bayern München stond, vijf wissels gemaakt, waarbij John Stones, Rodri, Haaland, De Bruyne en Jack Grealish werden uitgeschakeld, aangezien City in de slotfase het momentum volledig verloor.

aldus Guardiola luchtsporten: “Het is altijd ingewikkeld na de Champions League tegen een ploeg die het moeilijk heeft, maar de kwaliteit is er. We begonnen heel goed met focus, maar als je veel wissels doet, verlies je een beetje. Dat zijn drie punten en we gaan door naar de volgende.

“Het was totaal anders omdat de jongens die aan de tweede helft begonnen dezelfde aanpak hadden als in het begin. Ik heb een beetje ervaring om in drie dagen in de belangrijke etappes te spelen en je maakt veel wissels en wat dynamiek die wij hebben en sommige spelers niet. En toen het spel onder controle was, hebben we de wijzigingen aangebracht.

“Natuurlijk was het zorgwekkend – we maakten een fout en zij hadden een kans met Maddison en Kelechi. Het spel was ingewikkeld in de laatste 15 minuten. Maar de eerste 60-65 minuten waren goed.”

Door de overwinning staat City op drie punten van Arsenal met nog een wedstrijd te spelen. Het team van Mikel Arteta speelt tegen West Ham, live op Super Sunday met Man City and the Gunners op woensdag 26 april

Guardiola zei: “Zoals ik onlangs zei, het is altijd winnen, winnen en winnen. Ze hebben tot nu toe een ongelooflijk seizoen achter de rug, ze zullen niet al te veel punten laten liggen. Het was belangrijk om vandaag te winnen, want het is een finale die we tegen hen hebben in de volgende wedstrijd.”

Redknapp: Man City had ongelooflijk veel geluk

Jamie Redknapp van Sky Sports:

“Het had een averechts effect kunnen hebben voor Manchester City, door Rodri, De Bruyne, Grealish en Haaland uit te schakelen. Het staat 3-1 en Maddison en Iheanacho kregen grote kansen. Manchester City had geen antwoorden. Ze kwamen ermee weg. Natuurlijk moet je veranderingen aanbrengen en de spelers beschermen, maar ze hadden ongelooflijk veel geluk vandaag.

“Vanuit het oogpunt van Leicester zal Dean Smith met 3-1 leiden, maar ze hadden momentum toen het doelpunt viel. Hij kan dat omzetten in iets positiefs, maar dat heeft hij zichzelf aangedaan door de veranderingen die Guardiola heeft doorgevoerd.”

Jamie Redknapp prees Kevin De Bruyne na zijn optreden tegen Leicester en zegt dat hij zich kan meten met de beste middenvelders in de geschiedenis van de Premier League

Analyse: wisselspelers van Guardiola verstoren de vloeiendheid

Adam Bate van Sky Sports:

“Guardiola is zich zo bewust van het veeleisende programma dat het begrijpelijk is dat hij werd overgehaald om Haaland en Stones tijdens de rust te verwijderen voordat hij ook Rodri, De Bruyne en Grealish in de tweede helft verwijderde. Het resulteerde echter in een onverwacht scherp einde van de wedstrijd.

“City is een team dat erg afhankelijk is van tempo, elke speler kent zijn positie precies. Toen Kalvin Phillips, Cole Palmer en Sergio Gomez eenmaal op het veld stonden en de spelers in vorm niet, was de impact op de vloeiendheid van hun voetbal aanzienlijk. De fans vonden het niet leuk.

“Misschien moeten ze er even aan wennen. Elke minuut die kan worden bespaard, is een minuut die Guardiola zal voelen dat hij kan gebruiken op een moment dat het het meest essentieel is. Ondanks de verandering van hart was Leicester in die tweede helft niet binnen twee doelpunten van hen. Daar kunnen we meer van zien.

Smith hield van wat hij zag toen hij probeerde vertrouwen op te bouwen

Dean Smith was tevreden met het karakter van zijn team in de 3-1 nederlaag van Leicester tegen Manchester City en zegt dat het resultaat het seizoen niet zal bepalen.

Leicester-baas Dean Smith zei:

“Er zitten goede spelers in die kleedkamer, die hebben de laatste 20 minuten laten zien dat ze ook goede karakters zijn. We proberen vertrouwen op te bouwen. Ik zag vorige week lethargie tegen Bournemouth, vandaag niet.

“Ik denk dat ik veel heb geleerd en vijf wissels gaven me de kans om de anderen ook te zien.

“Het spelplan was om in het spel te blijven. Het natuurlijke instinct is om aan te vallen en druk uit te oefenen, maar ik heb te veel teams dat zien doen en zich verstoppen. We hadden de pech twee vroege goals, een volley en een spijtige penalty tegen te krijgen. Dan moet je lijden.

“We verloren met 50-50 van het derde doelpunt, maar ik zag genoeg van de spelers en ik zag genoeg in de tweede helft dat er karakter is. Het is mijn taak om dat van hen weg te nemen.

“Veel zeer goede teams hebben hier met meer dan twee verloren. Ons seizoen zal nooit worden bepaald door het bereiken van de Etihad, maar het zou heel interessant zijn geweest als een van de kansen van Maddison of Iheanacho was uitgekomen. terug gaan.”