Sat. May 18th, 2024


FILE FOTO: Tennis - Australian Open - Heren Singles Finale - Melbourne Park, Melbourne, Australië - 29 januari 2023 Servische Novak Djokovic in actie tijdens zijn laatste wedstrijd tegen de Griek Stefanos Tsitsipas

BESTANDSFOTO: Novak Djokovic uit Servië. REUTERS/Loren Elliott

Novak Djokovic zei dat hij al uitkijkt naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs, terwijl hij probeert een gouden medaille te winnen die hem tot nu toe is ontgaan in een schitterende carrière.

De nummer één van de wereld Djokovic won een bronzen medaille in Peking 2008, maar heeft die in 2012, 2016 en 2021 niet overtroffen. De Serviër zei dat hij hoopte fit en gezond te zijn voor de finale van volgend jaar, wanneer hij 37 wordt.

De tenniscompetitie van Parijs 2024 wordt gehouden op de gravelbanen van Roland Garros, waar Djokovic twee van zijn 22 Grand Slam-titels won – in 2016 en 2021.

“Ik kijk uit naar de Olympische Spelen”, zei Djokovic tegen verslaggevers na het verslaan van Tallon Griekspoor op woensdag in Dubai. “Ik hoop volgend jaar gezond te kunnen spelen in Parijs.

“Het wordt gespeeld op gravel op Roland Garros, dus ik ben bekend met die banen. Ik hoop dat daar het beste Olympische resultaat voor mij zal komen.”

Australian Open-kampioen Djokovic breekt een record van 378ste week op nummer één nadat hij Steffi Graf heeft overtroffen en heeft gezegd uit te kijken naar meer records en succes.

“Ik probeer altijd heel duidelijk voor mezelf te zijn wat de doelen zijn, wat ik wil van competitief tennis”, zei Djokovic.

“Dit is hoe ik ben opgevoed en onderwezen door enkele van de belangrijkste mensen in mijn leven, waaronder mijn ouders en enkele coaches die ik al vroeg had.

“Dat soort mentaliteit heeft me geholpen om altijd zo toegewijd te zijn aan het spel. Ik herinner me altijd dat wilskracht, het verlangen om te slagen een essentieel ingrediënt is van de hele formule.”

GERELATEERDE VERHALEN


Uw handtekening kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Je inschrijving is gelukt.

Lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover