Sat. May 18th, 2024


Novak Djokovic kijkt uit naar een “positieve beslissing” tegen Indian Wells en Miami in maart, nu hij de meeste weken dichter bij het inhalen van Steffi Graf aan de top van de ranglijst komt.

De Serviër heeft onlangs een “speciale vergunning” aangevraagd om de Verenigde Staten binnen te komen om te spelen in aankomende Masters 1000-evenementen in Indian Wells en Miami, waarbij niet-gevaccineerde reizigers het land tot half mei nog niet mogen bezoeken.

Djokovic, die vorige maand zijn 10e Australian Open-titel won en zijn grote rivaal Rafael Nadal op 22 Grand Slam-overwinningen evenaarde, vertelde de Servische media in Belgrado dat hij een “groot verlangen” heeft om te spelen in de ‘Sunshine Double’, die hij voor het laatst won in 2016.

Het is niet in mijn handen, dus dat is alles wat ik kan zeggen.

Novak Djokovic

“Het is allemaal in proces en ik ben Indian Wells en Miami erg dankbaar voor hun publieke steun, en ze zouden heel graag willen dat ik kan spelen”, zei hij.

“Daar ben ik erg dankbaar voor, want ik heb een groot verlangen om te spelen omdat ik daar al een aantal jaren niet meer heb gespeeld, dus ik kijk uit naar een positieve beslissing binnenkort.

“Het is niet in mijn handen, dus dat is alles wat ik kan zeggen.”

Novak Djokovic uit Servië poseert met de Norman Brookes Challenge Cup na het winnen van de heren enkelspel finale tegen Stefanos Tsitsipas uit Griekenland tijdens dag 14 van de Australian Open 2023 in Melbourne Park op 29 januari 2023 in Melbourne, Australië.  (Foto door Clive Brunskill/Getty Images)
Afbeelding:
Djokovic keert volgende week terug naar de ATP-tour in Dubai na het winnen van zijn 10e Australian Open-titel en zijn 22e Grand Slam vorige maand.

Djokovic’s Grand Slam-overwinning in Australië bracht kosten met zich mee nadat bekend werd dat hij tijdens de race door een hamstringscheur van drie centimeter (1,2 inch) heen speelde.

De 35-jarige moest tijdens het toernooi in Melbourne zorgen over blessures wegnemen, maar ziet er nu fit en gezond uit, en voegt eraan toe dat hij volgende week zal terugkeren naar de ATP-tour in Dubai.

Djokovic passeerde Carlos Alcaraz voor de eerste plaats op de ATP-ranglijst na zijn overwinning in Melbourne, maar de Spanjaard heeft nu slechts 590 punten achterstand op het winnen van de Argentine Open-titel vorige week.

Djokovic heeft al de meeste weken het record als nummer 1 bij de heren nadat hij in maart 2021 de 310 weken van Roger Federer had overtroffen en zal vrijwel zeker de 22-voudig hoofdkampioen Steffi Graf overtreffen wanneer hij maandag zijn 378e week aan de top markeert.

Steffi Graf uit Duitsland reageert op een oproep tijdens een dames enkelspel bij de Wimbledon Lawn Tennis Championships rond 1990 in de All England Lawn Tennis and Croquet Club in Londen, Engeland
Afbeelding:
Djokovic zal naar verwachting de positie van Steffi Graf voorbijgaan aan de top van de ranglijst wanneer deze maandag wordt bijgewerkt.

Djokovic zei: “Steffi Graf is een van de grootste legendes in onze sport, zowel in het mannen- als het vrouwentennis. Ze is iemand die ik echt bewonder en respecteer.

“Natuurlijk is het erg vleiend om haar record te kunnen evenaren en de mogelijkheid te hebben om het te verbreken. Nummer één van de wereld zijn en Wimbledon winnen was een droom. Toen ik die droom in 2011 waarmaakte, moest ik nieuwe dromen dromen en nieuwe doelen.

“Daar ben ik erg trots op en ik beschouw succes nooit als mijn eigen individuele succes. Ik probeer altijd mijn familie en mijn team te noemen, het is zo fundamenteel voor mij in alles wat ik doe in het leven.”

Djokovic komt volgende week weer in actie tijdens de Dubai Tennis Championships, waar hij samen met de Brit Andy Murray vijfvoudig winnaar is.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover