Mon. Apr 29th, 2024

Katie Boulter zei dat het “niets persoonlijks” was toen de nieuwe Britse nummer 1 landgenote Harriet Dart versloeg en vrijdag de halve finale van de Nottingham Open bereikte.

Boulter behaalde een 6-3, 7-5 overwinning om haar eerste halve finale op WTA Tour-niveau te bereiken, maar toen de spelers elkaar de hand schudden, had Dart duidelijk ergens bezwaar tegen.

Katie Boulter

Ze leek de professionaliteit van haar tegenstander in twijfel te trekken, waarop Boulter antwoordde: ‘Het is niets persoonlijks. Man, dat doe ik elke wedstrijd.”

Boulter zei later in zijn interview op de rechtbank: ‘Het was een strijd daarbuiten. Je kunt zien hoeveel het voor mij betekende om die wedstrijd mee te maken.

“Het is vreselijk om tegen een vriend te spelen, maar ik probeerde de bal te spelen en niet de speler. Vandaag was mijn dag.”

Boulter kreeg in de halve finale gezelschap van de Britse nr. 3 Jodie Burrage, een andere debutant in de halve finale, na een spannende wedstrijd tegen de Poolse Magdalena Frech te hebben gewonnen.

De 24-jarige won vijf opeenvolgende games om de eerste set te bereiken en eindigde met een ace.

Maar ze keek ertegen op nadat ze een medische time-out had geëist voordat ze de tweede miste en crashte vroeg in de derde.

Burrage brak echter terug en claimde een 6-2 3-6 7-5 overwinning in twee uur en 21 minuten.

“Ik ben nu absoluut uitgeput”, zei ze op de rechtbank. “Ik wou dat ik kon stoppen met het spelen van drie sets, maar als dat me de overwinning oplevert, dan zal ik me daaraan moeten houden.”

Burrage vervolgde: “Het was echt een zware wedstrijd. Ik voel me een beetje en in de tweede set dacht ik daar veel aan en niet aan tennis. Dus pakte ik het in de derde set.

“Deze week heeft me veel vertrouwen gegeven. Om mijn eerste halve finale op een WTA-evenement te bereiken en te halen, heb ik enorm veel vertrouwen en dat zal ik meenemen naar de volgende toernooien.