Mon. Apr 29th, 2024

ArsenalEddie Nketiah

Voetbal – Premier League – Arsenal v Manchester United – Emirates Stadium, Londen, Groot-Brittannië – 22 januari 2023 Eddie Nketiah van Arsenal viert zijn derde doelpunt Action Footage via Reuters/Peter Cziborra

LONDEN – Arsenal herstelde hun voorsprong van vijf punten aan de top van de Premier League met Eddie Nketiah die tweemaal scoorde in een 3-2 nederlaag tegen Manchester United, waaronder een winnaar in de 90e minuut, in een spannende ontmoeting in het Emirates op zondag.

Het leek erop dat de eer zou worden weggevaagd, zelfs toen United een late omsingeling van de Gunners tegenhield, maar Nketiah sloeg van dichtbij toe om de thuisfans in extase te brengen.

In een wedstrijd die volledig aan de verwachtingen voldeed, zette Marcus Rashford United op voorsprong met een indrukwekkend eerste doelpunt, waarna Nketiah in een hectische eerste helft de gelijkmaker van Arsenal binnenkopte.

Het briljante schot van Bukayo Saka bezorgde Arsenal in de 53e minuut de leiding, maar de kopbal van Lisandro Martinez maakte nog voor het uur gelijk en zorgde voor een boeiend slot.

Saka raakte de paal en Nketiah werd geweigerd door David de Gea, maar de gastheren waren meedogenloos toen ze eerder dit seizoen een nederlaag tegen United wreken – hun enige nederlaag.

De ploeg van Mikel Arteta heeft 50 punten uit 19 wedstrijden, hun beste eerste helft van een Premier League-campagne, met City 45 uit 20 en United vierde uit 39, onder Newcastle United op doelsaldo.

“Je kon zien hoe graag we wilden winnen en hoe graag we het voor onszelf en onze fans wilden”, zei de jonge Nketiah, die in zijn laatste zeven wedstrijden zeven doelpunten scoorde als invaller van de geblesseerde Gabriel Jesus.

“We bleven pushen en pushen en gelukkig vonden we de goal.”

De titelreferenties van Arsenal worden niet langer in twijfel getrokken en de overwinning op United was opnieuw een groot statement nadat kampioen City tot op twee punten was opgeschoven.

United verkeert in uitstekende vorm en won vijf van hun laatste zes competitieduels. Dat vertrouwen droegen ze in de vroege stadia, ondanks het missen van middenvelder Casemiro, die geschorst is.

Het kostte hen slechts 17 minuten om op voorsprong te komen en het was geen verrassing dat het een in vorm zijnde Rashford was die het doelpunt scoorde.

Toen Arsenal de bal verloor op het middenveld, belandde de bal voor de voeten van Rashford en, nadat hij langs Thomas Partey was geracet, sneed hij naar binnen voordat hij een laag schot van buiten het strafschopgebied afvuurde dat net naast de lat piepte.

Het kwam als een schok voor Arsenal, dat het hele seizoen nog niet zo vroeg had toegegeven, maar ze reageerden indrukwekkend.

United kreeg onnodig een hoekschop tegen nadat hij probeerde door de verdediging te spelen en Arsenal passte de bal naar Granit Xhaka, die een smakelijke voorzet voor Nketiah inleverde om zijn sprong perfect te timen en de achterkant van het net binnen te koppen.

Arsenal-doelman Aaron Ramsdale moest Scott McTominay redden terwijl het hectische tempo tot aan de rust aanhield.

De gastheren versnelden in de tweede helft en Saka bezorgde hen in de 53e minuut de leiding met een doelpunt van rivaal Rashford. Op rechts onderbrekend loste hij een fraai linksbenig schot dat De Gea kansloos maakte.

United kwam echter terug en zes minuten later maakten ze gelijk toen Ramsdale een hoge bal niet goed afhandelde en de bal stuiterde naar Martinez, die een kopbal improviseerde die de achterkant van het net vond.

Arsenal begon de schroeven aan te draaien en met nog 20 minuten te gaan herstelde Saka de voorsprong van Arsenal bijna met een kopie van zijn doel, maar deze keer ging de bal naast de buitenkant van de lat en toen De Gea redde van Nketiah leek het alsof de gastheren dat zouden doen. moet genoegen nemen met een punt.

Maar Nketiah, die zichzelf had gevestigd als een favoriet bij de fans, was klaar om naar huis te schieten in de 90e minuut nadat een lage voorzet op zijn pad werd afgebogen.