Sat. Apr 27th, 2024

Newcastle-manager Eddie Howe neemt niets als vanzelfsprekend aan, hoewel een terugkeer naar de Champions League voor het eerst in 20 jaar nog waarschijnlijker lijkt na een 4-1 overwinning op Everton.

Callum Wilson scoorde zijn zevende en achtste doelpunten in zes wedstrijden tegen de Toffees, waarbij Joelinton en invaller Jacob Murphy de anderen toevoegden terwijl de Magpies 10 doelpunten scoorden in hun laatste twee optredens.

De overwinning opende een voorsprong van acht punten op de vijfde plaats, maar Howe, wiens ploeg zondag Tottenham met 6-1 versloeg, weigert op voorsprong te komen.

“We weten dat vanuit ons perspectief niets als vanzelfsprekend wordt beschouwd”, zei Howe. “Het zet ons in een veel sterkere positie. Zes punten halen op Tottenham en Everton is een enorme comeback.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

GRATIS TE KIJKEN: Hoogtepunten Everton v Newcastle

“Het zou altijd een moeilijke wedstrijd voor ons worden, maar we hebben de gelegenheid goed aangepakt in een vijandige omgeving.

“Het eerste doelpunt zou beslissend zijn. Het was waarschijnlijk onze beste zet en het kwam op een goed moment voor ons.

“Het vertrouwen was er en dat was duidelijk in de tweede helft. Misschien was een deel van de voorsprong weg, maar ik denk dat we het recht moesten verdienen om op dat punt te komen, want Everton zette ons onder druk in de eerste helft. “

Dyche: We moeten de zwakke respons snel herstellen

Abdoulaye Doucoure van Everton ziet er neerslachtig uit tijdens de zware nederlaag tegen Newcastle United
Fotograaf:

Everton leed thuis tegen Newcastle de zwaarste nederlaag sinds tweede kerstdag 1933, toen ze met 7-3 verloren in een Division One-clash.

Sinds ze de nul hielden in twee van hun eerste drie Premier League-wedstrijden onder Sean Dyche, hebben de Toffees in hun laatste 10 competitieduels slechts twee doelpunten vermeden.

Het is vanaf hier moeilijk te zien waar Everton naartoe gaat. Newcastle maakte hun taak om aan degradatie te ontsnappen nog moeilijker. De hele tijd waren er enorme stroken blauwe stoelen die waren ontruimd door gedemoraliseerde zielen.

Op de vraag of hij vreesde dat hij fans had verloren na deze schadelijke tegenslag, antwoordde Dyche: “De fans waren geweldig. Ik denk niet. Het is hun keuze, maar ik denk dat ze ons tot het einde van het seizoen zullen steunen.

“Ik kan niet beslissen voor 40.000 mensen, maar ik heb het gevoel dat dat niet het geval is.”

Everton leed hun zwaarste nederlaag thuis tegen Newcastle sinds tweede kerstdag 1933, toen ze met vier doelpunten verloren in een Division One-clash (een 3-7 nederlaag)
Fotograaf:

Dyche voegde eraan toe: “Ik ben erg teleurgesteld op het einde, maar in de eerste helft dacht ik dat mijn team alles deed wat ik wilde, behalve het doelpunt dat we tegen kregen.

“We wisselden ons spel af, er zat energie in onze druk. Afgezien van het doelpunt, waarvan ik dacht dat we het aan het begin van de wedstrijd hadden kunnen vermijden.

“We waren net zo sterk als voorheen. Nog niet zo lang geleden werd Newcastle uitgejouwd door hun eigen fans, maar nu zijn ze vrij als een vogel. Dit moet verdiend worden, en we moeten het snel verdienen.

Everton-doelman Jordan Pickford toont zijn wanhoop
Fotograaf:

“Vijf of zes van hun spelers werden vorig jaar absoluut verslagen door hun fans, maar ze hebben zich hersteld. Dat is de reis die ze maken en we moeten daar komen. Dat zeg ik gewoon tegen mijn spelers.

‘Het heeft geen zin om je zorgen te maken. Je kunt je er druk over maken zoveel je wilt, maar ik heb het net met eigen ogen gezien.

“We stonden voor de wedstrijd en ik denk dat we in de eerste helft net zo sterk waren als we waren. We verloren heel gemakkelijk na het tweede doelpunt. Je kunt niet tegen goede teams als Newcastle.

“Ik vond het een heel sterke prestatie in de eerste helft. We hielden ze zonder veel kansen, maar ze zijn een goed team en ze gingen door en scoorden het tweede doelpunt en de reactie daarop was niet goed genoeg.

Newcastle heeft het lot van de Champions League in handen
Fotograaf:

“We vinden de grote momenten niet in het laatste derde deel. Het is nog steeds een work in progress. Wilson slaat er een in de hoek, niet nadenkend, ze spelen gewoon met vrijheid en die vrijheid moeten we vinden.

“Zodra het tweede doelpunt viel, wat verdedigend een heel slecht doelpunt was, lieten we de wedstrijd lopen. Dat hebben we tegen Fulham ook gedaan en dat moeten we heel snel rechtzetten.

“We moeten deze snel parkeren en ons hoofd leegmaken voor de volgende.”

Newcastle profiteert van het broze vertrouwen van Everton

Callum Wilson scoort zijn tweede en Newcastle's derde
Fotograaf:
Callum Wilson scoort zijn tweede en Newcastle’s derde

Ben Grounds van Sky Sports:

Dyche zegt dat zijn spelers dit resultaat moeten parkeren, maar er waren genoeg bemoedigende tekenen in de eerste helft, met Dwight McNeil, Alex Iwobi, Abdoulaye Doucoure en Dominic Calvert-Lewin die vooraan drongen.

Tegen Fulham in hun 3-1 thuisnederlaag eerder deze maand zakte Everton in de tweede periode in elkaar.

Het was niet meer zo gevaarlijk sinds de club voor het laatst degradeerde in 1951. Donderdag begonnen ze een ronde bij de onderste twee, na voor het eerst sinds april van dat jaar minstens 32 competitiewedstrijden te hebben gespeeld.

Evertonians mobiliseerden ter ondersteuning van hun team
Fotograaf:

Het is een moment van eenheid en opwinding voor het team, zoals het 12 maanden geleden was toen die fans hun kant over de streep sleepten. Duct tape en fakkels gingen buiten het veld af toen de teambus om 18.00 uur arriveerde met een kakofonie van geluid en woede. Een zee van blauw vanaf de top van Spellow Lane via Park End en langs Goodison Road.

Boven de beroemde Hot Wot hingen twee spandoeken; één met de negen landstitels, vijf FA Cups en één Cup Winners’ Cup. Nil Satis Nisi Optimium en misschien wel de moderne versie van die Latijnse uitdrukking in de tweede: Everton The Gear. Maar Newcastle kwam, confronteerde en ontmantelde hun inferieure tegenstanders.

Joelinton viert feest nadat Newcastle met 2-0 heeft gewonnen
Fotograaf:

Twee Geordie-supporters die filmden dat ze van een heuvel vielen terwijl ze hun coach naar Merseyside brachten, ging overdag viraal, maar het is een veel vlottere reis geweest voor het team van Eddie Howe tijdens deze campagne.

De reis van maandag naar Leicester, net boven Everton op de 18e plaats, wordt nu een must-have, aangezien Manchester City een van hun laatste twee thuiswedstrijden is, Dyche’s ploeg zonder de kracht van Goodison om over de streep te komen en een verblijf van 69 jaar aan de top te verlengen vlucht.

Maar Newcastle, dat zijn eigen periode van competitiedaling heeft doorgemaakt, hoeft zich minder zorgen te maken nu een optreden in de Europese elitecompetitie voor het eerst sinds 2003 steeds dichterbij komt, met 10 doelpunten in hun laatste twee optredens.

Niemand vangt Newcastle in deze vorm

Newcastle heeft dit seizoen 62 punten uit 32 Premier League-wedstrijden - alleen in 1995-96 (67) hebben ze meer punten behaald na hetzelfde aantal wedstrijden in één campagne in de competitie
Fotograaf:
Newcastle heeft dit seizoen 62 punten uit 32 Premier League-wedstrijden – alleen in 1995-96 (67) hebben ze meer punten behaald na hetzelfde aantal wedstrijden in één campagne in de competitie

Keith Downie van Sky Sports in Goodison Park:

Sean Dyche vatte het na afloop perfect samen: “Newcastle speelt vrijuit. Ze vliegen. Een totaalscore van 10-2 van hun twee wedstrijden deze week laat fans hun lippen likken bij het vooruitzicht van Champions League-voetbal volgend seizoen. En ik zie niemand stoppen.

Dit is net zo gratis als ze het hele seizoen hebben gespeeld; hun vervangers maken het team sterker; en er is een gezonde competitie in de cast.

Hier hielden ze een fysieke Everton in de eerste helft, dwarsboomden ze, sneden er een af ​​bij de rust en verbluften ze in de tweede helft.

Newcastle
Fotograaf:
Newcastle is op weg naar de Champions League

Ze hebben zoveel spelers die aan de top staan ​​en zoveel spelers die scoren of assisteren. Het moet een genot zijn voor Eddie Howe om toezicht te houden; hij zegt dat zijn aanvallers elkaar in de nek hijgen. De arme Everton kon er niet mee leven. Net als op zondag kun je vier of vijf verschillende spelers kiezen.

Vanavond was als de Premier League-finale voor Everton – ze zullen er goed aan doen om hiervan terug te komen. Voor Newcastle – zondag kan niet snel genoeg komen. Je reizende fans genieten van elke minuut. Maar volgend seizoen zullen ze er nog meer van houden in de hotspots van Europa.

Niemand haalt Newcastle in deze vorm.

Alexander Isak zette zijn goede vorm voor Newcastle voort en toonde zijn zelfvertrouwen door Jacob Murphy een ongelooflijke assist te geven tijdens Newcastle’s 4-1 pak slaag tegen Everton in Goodison Park.

Wat is het volgende?

Maandag 1 mei om 19.00 uur

Aanvang 20:00 uur

Everton zijn de volgende in actie in een beslissende wedstrijd tegen andere vechters stad Leicester live in het King Power Stadium luchtsporten ons maandagavond voetbalbegint om 20.00 uur, terwijl Newcastle gastheer achtergrond club Southampton op zondag vanaf 14.00 uur.