Mon. Apr 29th, 2024

Alex Mitchell scoorde vrijdagavond de eerste van 10 pogingen voor Northampton tegen Newcastle toen de bezoekers met 66-5 wonnen in Kingston Park

Northampton Saints blijft aan de top van de jacht op een plek in de halve finale van de Gallagher Premiership na het verslaan van Newcastle Falcons met een 66-5 overwinning in Kingston Park.

Twee pogingen van Tom Collins, samen met pogingen van Alex Mitchell en Juanno Augustus, compenseerden een vroege poging van Adam Radwan voor de thuisploeg en bezorgden de Saints een indrukwekkende voorsprong tijdens de rust.

Verdere doelpunten in de tweede helft van Paul Hill, Fin Smith, een tweede van Mitchell, Sam Graham, Tommy Freeman en David Ribbans veroordeelden Newcastle tot hun zwaarste nederlaag van het seizoen.

De Saints moeten nu wachten om te zien of ze de top vier halen, met London Irish, het enige team dat in staat is om ze te vangen, zeven punten achterstand maar met nog twee wedstrijden te gaan.

De Ieren bezoeken de Saracenen op zondag voordat ze op 6 mei hun reguliere seizoen thuis tegen Exeter Chiefs afsluiten.

spel verhaal

De hoop op de halve finale van Northampton werd al na vier minuten de bodem ingeslagen toen een goede pass Radwan losliet voor de gastheren, die langs hun man kwamen en over de hoekvlag uiteenliepen.

Maar de Saints reageerden in natura in de achtste minuut, toen Mitchell een poging tot tackle vermeed om snel te passen en Smith met de eenvoudigste bekering achterliet.

Collins produceerde een kwaliteitsmoment in de 16e minuut door een pass te onderscheppen voordat hij de bal naar voren en langs twee Falcons-spelers sneed om te scoren uit een hoekschop, terwijl hij op het halfuur terug sloeg voor zijn 50e poging in 145 optredens voor de club daarna. een BMT-recensie.

Radwan had kort daarna pech toen een felle aanloop over rechts bijna eindigde met een magnifieke score, maar een heroïsche uitdaging van Mitchell dwong hem aan te raken voordat hij eroverheen ging.

Augustus brak laat in de helft door de verdediging van de gastheren en verdiende een bonuspunt van onschatbare waarde voor het bezoekende team, waarbij Smith zijn vierde conversie in de eerste 40 trapte.

Het was meer van hetzelfde na de pauze toen Hill vuurde voor de vijfde poging van de Saints van de avond voordat Mateo Carreras van Newcastle drie minuten later naar de prullenbak werd gestuurd voor een tackle zonder armen.

Hij werd naar behoren gestraft, want de bezoekers scoorden vier pogingen in 11 minuten, met Smith, Mitchell, Graham en Freeman als begunstigden.

Er was nog tijd voor Ribbans om zich een weg te banen door een uitroepteken toe te voegen aan een nadrukkelijke overwinning van Saints, de derde van het seizoen op de Falcons.