Mon. Apr 29th, 2024

Lauri Markkanen #23 van de Utah Jazz schiet Dorian Finney-Smith #10 van de Dallas Mavericks neer tijdens de eerste helft van een wedstrijd in Vivint Arena op 28 januari 2023 in Salt Lake City, Utah

Lauri Markkanen #23 van de Utah Jazz fotografeert Dorian Finney-Smith #10 van de Dallas Mavericks tijdens de eerste helft van een wedstrijd in Vivint Arena op 28 januari 2023 in Salt Lake City, Utah. Alex Goodlett/Getty Images/AFP

Lauri Markkanen scoorde 29 punten en rookie Walker Kessler behaalde zijn 10e double-double om de Utah Jazz te helpen de Dallas Mavericks 108-100 zaterdagavond in Salt Lake City te verslaan.

Kessler eindigde met 14 punten, 11 rebounds en vijf blokken, en Malik Beasley voegde 19 punten toe aan het debuut van de Jazz in vijf wedstrijden.

De Mavericks moesten zonder Luka Doncic, die donderdag tegen Phoenix zijn enkel verstuikte. Dallas zakte naar 0-6 in het seizoen zonder zijn Sloveense superster.

Spencer Dinwiddie voerde alle doelpuntenmakers aan met 35 punten en zes driepunters, terwijl hij acht assists uitdeelde om de wedstrijd competitief te houden voor de Mavericks, die zes van de acht wedstrijden verloren. Reggie Bullock droeg 19 punten bij vanaf de bank.

Utah leidde met 82-66 toen de Mavericks pushten en 10 opeenvolgende punten scoorden om de voorsprong terug te brengen tot zes in het derde kwartaal. Dallas versloeg Utah in die periode met 28-18.

De Jazz leidde halverwege het kwart met 101-89 na een paar vrije worpen van Markkanen, maar Dallas maakte het interessant met een 9-2 run om naar vijf te gaan.

Markkanen maakte een einde aan de stijging van de Mavs met een belangrijke driepunter om de voorsprong van de Jazz te vergroten tot 106-98 met 2:14 over. Kessler sloeg 2 van de 4 vrije worpen om de overwinning voor Utah te bezegelen.

De Mavericks leidden kort in het eerste kwartaal nadat Dinwiddie 3 punten had verbruikt om met 8-5 voor te gaan. Utah reageerde met een run van 11-2 en nam laat in de eerste inning een voorsprong van 34-23, mede dankzij een klapband van 11-1.

Beasley bezorgde de Jazz een voorsprong van 66-48 tijdens de rust met een laatste seconde 3-pointer laat in het tweede kwartaal.

Kelly Olynyk keerde terug naar de line-up voor de Jazz na bijna drie weken te hebben gemist met een enkelblessure. Hij scoorde zijn enige punten op een 3-pointer toen Utah in het eerste kwart definitief de leiding nam.

Mike Conley scoorde slechts vier punten, maar hielp de aanval van de Jazz met 11 assists. Jordan Clarkson scoorde 14 punten op de schietavond (4-van-13) en Collin Sexton voegde er 12 toe.